Професионални серии за коса - тема 82

• 49 288
  • 744
  •   1
Отговори
# 585
Бели, имам следния въпрос към теб, сигурно си писала назад, някога, но аз не помня  Blush
Всеки път след като използваш нещо различно от ДМО ли миеш с ДПШ, за да ползваш пак ДМО? Изобщо как процедираш, комбинираш ли продуктите на ДМО с други, по-силиконови продукти? Предполагам загряваш какво имам предвид.
Аз например в момента съм изцяло на тях, не позвам нито финиш, нито нищо от друга марка. Но понякога ми се иска да мацна малко финишче, ей така, за адета, дет се вика  Laughing
Виви, точно така правя -  ползвам какво ползвам.. и преди да мина пак на JMO си правя измиване с ДПШ, за да ми се изчисти косъма Peace Между другото, четох една статия в онзи блог за косата, който ви споделих, че не само силиконите се натрупват, но и поликватите. Като я намеря, ще ви я постна.
Сега съм доволно насиликончена Laughing но на следващото миене няма да ползвам ДПШ, защото мисля да пробвам тестерчето на балсама Тен, а той така или иначе си има силикони.

Линдичка, стискам палчета за понеделник и да не забравиш веднага да ни се похвалиш с новата прическа Hug

Преди да сложите кокос на косата навлажнявате ли я ?
Аз в повечето случаи я навлажнявах, но сега четох, че не трябва да се навлажнява, особено ако се използват "попиващи" в косъма масла, а не такива, които правят само филм върху него.
Ето 2 интересни статии по въпроса - http://science-yhairblog.blogspot.com/2014/03/oil-pre-shampoo-or-pre-wash.html
http://science-yhairblog.blogspot.com/2013/06/oils-which-ones-so … vs-coat-hair.html

Напълно подкрепям, косата на Златка наистина изглежда тотално окепазена Rolling Eyes Да не говорим, че с този цвят е като циганка.

Много искам да си направя терапия с Олаплекс! Направо ме сърбят ръчичките Mr. Green
Чудех се дали направо да не си поръчам един комплект за еднократна терапия + номер 3 в нормален размер Thinking Как ви се струва това като цена newsm78
http://www.ebay.com/itm/OLAPLEX-TRAVELING-STYLIST-KIT-STEPS-1-2- … sh=item41978c07d7

Арадия, и аз се включих в анкетата Peace

Последна редакция: нд, 05 юли 2015, 12:56 от bellisssima

# 586
Момичета, аз май не се харесах с Дитанглъра с цитрус и нероли. Ползвах го два пъти с шампоана п/в косопад на Кюн Со Пюър, който май е единствения с напълно чист състав който имам. Незнам кератиновия на Наши дали не е такъв  newsm78 Втория път го оставих и да действа 30-40 мин., но някакси ми идва недостатъчен и твърде лек. Пуснах го в размените Peace
Чудя се дали пък не може някакво масло да му добавя или да го смеся примерно с хидратиращият балсам на Мороканойл или СПА балсама на Чи  newsm78 Как мислите, ще го разваля ли?  Grinning

# 587
  • Sofia

Виви, точно така правя -  ползвам какво ползвам.. и преди да мина пак на JMO си правя измиване с ДПШ, за да ми се изчисти косъма Peace

Бел, а гелчето ти за къдрици на Lakme не съдържа ли силикон? Гледам състава му, има някакъв диметил....нещо си кополомер, който не знам дали е силикон. Ако съдържа, него не го ли ползваш винаги, дори с ДМО?

Едит: май е силикон този dimethyl methacrylate co polimer  Thinking

Последна редакция: нд, 05 юли 2015, 14:21 от aniK

# 588
aDaMaNt, на твое място не бих смесвала целия продукт. Може да си смесиш малко количество в една чашка и да видиш ефекта. Peace

Арадия, и аз попълних анкетата. Успех!

# 589
Влизам, за да похваля една серия за тънка третирана коса Nioxin 4. По препоръка на една мила съфорумка (Дивиана   bouquet) реших да си я купя и не съжалявам... Сега за лятото особено е много подходяща, защото охлажда скалпа и е много приятна за ползване. Косата става мека, подвижна, гладка и се усеща по-плътна... Peace Не я ползвам редовно (грамажа на шампоана и балсама са по-малки от нормалното), но пък са икономични и винаги когато се сетя за тях и ги ползвам косата ми се чувства добре... По-късно ще се опитам да кача снимка на мойта перушина... Laughing
Аз когато ползвам масла никога не мокря косата преди това... Наскоро видях едно клипче за друг вариант за ползване на маслата за коса. В шише с пулверизатор се слага около  чашка топла вода и смес от масла, разбива се добре и се намокря косата с това. Слага се найлонова  шапка и се стои над 1 час и косата се измива. После на  чиста коса се напръска  с разтвор от топла вода+мед+ябълков оцет, пак шапка и стоене около час и накрая косата само се изплаква... Момичето от клипа имаше страхотна дълга и лъскава коса, без накъсвания и цъфтежи... Та ще се пробва когато имам време.. Mr. Green

Oххх не мога да кача тази пуста снимка... Помагайте... Praynig

Последна редакция: нд, 05 юли 2015, 16:34 от lunna pateka

# 590
Белисима, точно същото съм си набелязала и аз и се двуомя между него и само тройката:
http://www.ebay.com/itm/221744009482
Как мислиш да ползваш 1 и 2?

# 591

Виви, точно така правя -  ползвам какво ползвам.. и преди да мина пак на JMO си правя измиване с ДПШ, за да ми се изчисти косъма Peace

Бел, а гелчето ти за къдрици на Lakme не съдържа ли силикон? Гледам състава му, има някакъв диметил....нещо си кополомер, който не знам дали е силикон. Ако съдържа, него не го ли ползваш винаги, дори с ДМО?

Едит: май е силикон този dimethyl methacrylate co polimer  Thinking
За това "нещо" Laughing ли питаш: VP/DIMETHYLAMINOETHYLMETHACRYLATE COPOLYMER ? Да ти кажа, и аз не съм много наясно какво е. По принцип като имам колебание дали някоя съставка е силикон или не, отварям този списък, за да се ориентирам:
http://science-yhairblog.blogspot.com/2014/04/silicone-ingredien … ubility-list.html
Да, ама и тук я няма точно тази съставка и не знам какво е newsm78 Сред останалите съставки няма силикони, освен ако PEG-40 HYDROGENATED CASTOR OIL не се окаже силикон. Но даже и да е, това "PEG" е индикация, че е водоразтворим. Значи въпросът остава само за онова дългото и невъзможно за произнасяне нещо, което не ми е ясно какво е точно.

За сметка на това пък бях тествала гелчето за водоразтворимост. Това е много простичък и лесен тест, като идеята за него беше пак от този блог - намазах малко гелче на една гладка стъклена чаша и го оставих така да престои колкото му е необходимо, докато засъхне напълно. След това се опитах да го отмия само с вода, като съвсем нежно потърквах отгоре с пръст. Отми се напълно от чашата без следа. Ако продуктът не може да се измие само с вода по този начин и за да се изчисти напълно от стъклото трябва да се търка усилено или дори да се използва препарат, това значи, че съдържа съставки, които са водонеразтворими и за тях си трябват SLS, SLES, Ammonium lauryl sulfate и/или Cocamidopropyl betaine Peace

Белисима, точно същото съм си набелязала и аз и се двуомя между него и само тройката:
http://www.ebay.com/itm/221744009482
Как мислиш да ползваш 1 и 2?
Добре звучи, само че този продавач не доставя до България.
Затова евентуално тази оферта, ако искаш да е само 3-ката - http://www.ebay.com/itm/OLAPLEX-HAIR-PERFECTOR-No-3-100ml-OR-3-3 … 5410903&rt=nc - 24 долара + доставка още 16 Tired И по всяка вероятност, ще мине и през митница.
Колебая се и аз дали да взема 1+2 (за еднократна употреба) + 3 (пълен размер) или да взема само 3-ката в пълен размер, а да отида в някой салон за терапията с 1 и 2. Ама пък хич не ми се дават пари по салони, а и каква е гаранцията, че те ще го направят по-добре от мен вкъщи...  Току-виж решат и да поспестят малко от количеството Whistling А и като гледам Златито Mr. Green съвсем се отказвам от варианта салон. Май предпочитам сама да си се плескам, а и по-евтино ще излезе със сигурност. Трябва да потърся пак информация как точно се ползваха 1 и 2 само като терапия, но по спомени май стъпка 1 се смесваше с вода в някакво съотношение, пръскаше се косата, престоява се малко и след това се нанася 2-ката newsm78 Това ще го доуточняваме Peace

aDaMaNt^, според мен няма никаква пречка да си го смесваш с други балсами/маски, но преди това го пробвай за всеки случай и с друг шампоан. Установила съм, че при детанглъра е много важно с какъв шампоан съм го съчетала за крайния ефект. Тези на Кюн Со Пюр са много приятни, натурални, ухаят страхотно и т.н. но дотук 2 шампоана съм пробвала, като и след двата доста ми се е разхвърчавала косата - единият беше охлаждащия, а другия - за успокояване на скалпа. Даже след охлаждащия вчера споделих, че съм си усетила косата доста суха на втория ден. Всъщност, да не подведа някого, може и друга да е причината за сухотата, но няма как в момента да му дам втори шанс и да установя дали той е виновника - пробвах го само веднъж преди да го подаря на приятеля ми /то оставаше да изнаглея и да го "пробвам" още 2-3 пъти Mr. Green/
Наистина, може и лек да ти идва детанглъра, все пак е предназначен да хидратира и най-тънките коси без да ги утежнява, но го пробвай за всеки случай и с други шампоани Peace С ДПШ пробва ли?

# 592
  • София
За терапията с вода, 15 мл от стъпка 1 се смесва с 85 мл вода, нанася се на косата, след няколко минути директно отгоре се нанася стъпка 2 и така трябва да постои. Не знам вместо вода дали не е по-удачно някой много слаб кремообразен оксидант, за да бъде сместа по-лесна за разнасяне.

# 593
може ли сравнение на сериите на Керастаз Oleo Relax и Elixir ultime? Коя за каква коса е по-подходяща, коя е по-тежка и хидратираща? И в двете ли има масла и водят ли до бързо омазняване на скалпа? А как е с блясъка?
Олео релакс е по-тежката,за сухи,плътни коси, Еликсира обикновения шамп. е за всеки тип коса.

Магнолия -ако не забравиш може ли да питаш в салона-колко взимат за боядисване-идеята ми е да си занеса боя,да ме боядисат плюс Олаплекс.Мерси   bouquet

Руса мама -преди много я хвалеха серията Иноа шамп.+маска, сега явно не е на мода  Mr. Green

# 594
За терапията с вода, 15 мл от стъпка 1 се смесва с 85 мл вода, нанася се на косата, след няколко минути директно отгоре се нанася стъпка 2 и така трябва да постои. Не знам вместо вода дали не е по-удачно някой много слаб кремообразен оксидант, за да бъде сместа по-лесна за разнасяне.
...и аз си мислех, че слаб оксидант или от боите-гланц ще е по-удачно от вода. След няколко дни мисля да пробвам тройката и ако ми хареса, бих опитала в салон всички стъпки или пък от ибей...за вкъщи..., но първо да ми хареса, пък тогава ще мисля.Иначе така като гледам количеството на тройката ще ми стигне за две терапии и май е по-добре в салон.

# 595
Здравейте! Четох в старите теми, че сте обсъждали Olaplex. Бях на терапия в салон и ефектът е впечатляващ, но почти 100лв на месец върху стандартния бюджет за фризьор ми идват в повече.
Разглеждам офертите в  ebay и искам да попитам дали някой вече използва системата в домашни условия. Китовете от 100 мл за колко апликации биха стигнали при средно дълга коса?

# 596
Бях на терапия в салон и ефектът е впечатляващ, но почти 100лв на месец върху стандартния бюджет за фризьор ми идват в повече.
Какво представлява терапията, която са ти правили? Това дето се пръска разредената стъпка 1, престоява и после на мивката ти слагат стъпка 2?

# 597
Облива се косата със стъпка 1( не знам разредена или не), престоява и после се нанася стъпка 2 се стои по-дълго с нея.

# 598
Дозата на стъпка 1 и 2 зависи ли от дължината и гъстотата на косата?

И докато не съм забравила някой боядисвал ли се е с Лакме Глос, безамонячната им тон върху тон боя http://www.zlatnaribka.com/boya-za-kosa/Bezamonyachna-boya-za-ko … lakme-gloss-60-ml ?
Вив, ти май я гледаше преди време ама дали не се бъркам? Хареса ми лилавото от каталога заедно с тонер, но се чудя как е като покривност и трайност.

Последна редакция: нд, 05 юли 2015, 20:26 от Анонимен

# 599
Ако някой се интересува Grinning
https://m.facebook.com/GoldwellBulgaria/photos/a.184111711647690 … 872734900/?type=1

Аз пуснах запитване в какви цветове ще боядисват Grinning

Общи условия

Активация на акаунт