Професионални серии за коса - тема 82

• 49 293
  • 744
  •   1
Отговори
# 600
Никъде не пише, че за по-дълга и гъста коса се използва по-голямо количество. Количеството е конкретно посочено. И аз съм малко изумена, тъй като от дълга и гъста коса като на Фрея до някоя къса и проскубана разликата е от земята до небето и би трябвало и използваното количество да е коренно различно, ама айде де..
Ето описание от официалния сайт на терапията /без боя, само като терапия/:
"OLAPLEX TREATMENT: IT STANDS ALONE

Mix 1/2oz (15ml) of No.1 Bond Multiplier with 3oz (90ml) of water in an applicator bottle.
Apply from roots to ends. Saturate hair and comb through.
Leave on for 5 or more minutes.
Without rinsing, apply a generous amount of No.2 Bond Perfector and comb through once.
Leave on for a minimum of 10 or more minutes.
Rinse, shampoo, and condition."

Само не разбирам на каква коса се нанася - на суха ли, на влажна ли, на мръсна, на чиста.. на каква newsm78 Ако може тези, които са правили само терапията да споделят Praynig

А защо вместо вода предлагате оксидант? Щом е разтвор и се пръска косата, не вярвам да има проблем с разнясянето. Оксидантът не увреждаше ли newsm78 Извянявам се за въпроса, ако е глупав Blush, но не съм се боядисвала и нямам представа каква точно е ролята на оксиданта. Само съм чувала, че именно той уврежда косата при боядисване, ама дали е вярно, нямам представа..

# 601
Бел и аз не видях никъде да пише количество. Но пък ако е както при боята, за да се покрие цялата коса е нужно определено количество, може би и при Олаплекс е така. Както са дадени пропорциите, примерно две дози от Олаплекс към две дози вода, за да се получи общо двойно количество, което да покрие добре цялата коса. Иначе няма да успее да се намокри  newsm78 Поне аз така си мисля по пътя на логиката.
Иначе целта на оксиданта е да отвори добре кутикулата на косъма.

# 602
  • София
Предложих оксидант, защото е кремообразен, има такива само от 2%, като Олаплекс намалява силата на оксиданта с една степен, тоест увреждане няма да има и същевременно продуктът би могъл да проникне по-добре в косъма, така разсъждавам. Ако е с вода, бих го нанесла с пулверизатор, за да е равномерно навсякъде, така и по-малко количество би могло да стигне. Бих го нанесла на суха, но не мръсна коса, без силикони, финиши, стилизанти и т.н., за да няма какво да пречи да проникне в косъма.

# 603
  • София
Аз си мисля, че има значение дължината и дозата. В този салон, чиито цени посочих по-назад пише 30 лева доза /за смесване с боя става въпрос/,  което според мен значи, че се съобразява колко дози са ти необходими за твоята коса. Терапията с Олаплекс също е между 50 и 90 лева, което също значи,  че се взема предвид дължината на косата и се използва по-голямо или по-малко количество.
Следващата седмица заминаваме за 10 дни на море и се чудя дали да не пробвам една терапия преди да заминем или да чакам да се върнем.  Thinking Може и да пробвам, ще видим. Ама подозирам, че ще ми иска 90 лева за моята коса.

michelle_ma_bell
По ценорасписа гледам, че боядисване с боя на клиента е 15 лева, а една доза Олаплекс 30 лева, сешоар -15-18 лева, което значи общо около 60-65 лева, което е направо доста добра цена.  Утре или вдругиден ще мина да проуча на място,  да проверя как изглежда салона, макар от снимките да ми се струва приличен, и ще споделя инфо.

# 604
Бая солено би ми излязло  Laughing

# 605
  • София
Сега се чудя, ако поръчам на адреса на приятели в Америка, а те ми го изпратят колет дали ще мине митница или ще дойде на пощата. Имам предвид пълноразмерния Олаплекс - 1 и 2. Мисля, че е по 500 мл. Ако може да дойде така без да минава митница нямам против да си разделим една опаковка с някой, даже може с две момичета - по около 160-170 мл. ще дойде.

# 606
Магнолиа, защо не поръчаш от английски ибей?
Скрит текст:
Аз съм навита да делим

# 607
Фрейче, от английския ибей всички оферти са от американски продавачи. Аз поне не съм виждала английски продавач.
Магнолия, за каква цена горе-долу иде реч за тези големите опаковки?
Аз си мисля, че мен ме устройва и дозичка за еднократна употреба от 1 и 2, а оттам нататък резултатът ще го поддържам с 3. При вас, боядисаните, ще ви трябва за всяко боядисване. При мен няма ли да е излишно, как мислите newsm78

# 608
Момичета, намерих си един салон, направо до нас, който предлага терапии с Олаплекс. Копирам ви цените, които са обявили на сайта си. Мисля да пробвам една терапия,  ако ми хареса ще поръчам от ибей. Навярно ще мине през митница, ама ще го преживея  Mr. Green

Терапия за коса OLAPLEX + сешоар   50,00лв. / 90,00лв.
Добавка OLAPLEX към бои и обезцветители:   
1 доза
30,00лв.
2 дози
55,00лв.
3 дози
80,00лв.

Ей, не бях вижала до сега в тази тема да публикува Анонимен  Joy

Здравей Магнолия, може ли да кажеш къде се намира този салон или сайта му? Благодаря  Simple Smile

# 609
Аз си мисля, че мен ме устройва и дозичка за еднократна употреба от 1 и 2, а оттам нататък резултатът ще го поддържам с 3.  newsm78
И аз мисля че за теб е О.К. така  Peace

Магнолия   bouquet ще чакам да споделиш как ти се вижда салона-аз се боядисах преди дни-имам време да се организирам за следващото боядисване.Все си мисля че от някой салон ще ми продадат доза-ще го мисля  Rolling Eyes Нямам идея как стои въпросът с пратките от САЩ-обаче има вероятност пак да минава през митница май -дори да е подарък newsm78 иначе и аз бих се включила.
Нямах време последните дни-но ще разпитам познати фризьори-ако някой работи-със сигурност ще ни продаде 1 шише  Peace

# 610
В салона, в който правих терапията има разлика в зависимост от дължината на косата. Първата стъпка е с вода, не е с оксидант. Разтворът някак си се поема от самата коса, не е усещане просто от мокра коса. След това втората стъпка си е кремообразна.
Ефектът наистина е поразителен. Аз бях с тотално съсипана коса. Сега по дължината и към корена е мека и еластична. Единствено краищата все още са сухи и твърди.
Аз гледам оферти в немския ebay, но пак са на продавачи от САЩ. В този случай пак ли се минава митница или доставката се третира като такава в ЕС?

# 611
За Олаплекс ме бройте и мен  Laughing Mr. Green
В краен случай ще си поръчам проби от Ибей и ще прежаля и ДДС-то на митница

# 612
Сигурно вече е писано,но не намирам за сега нищо..Олаплекс 3 може ли да се използва на небоядисвана коса?

# 613
  • София
Да. И нетретираната химически коса може да е изтощена.

# 614
  • Sofia
Скрит текст:

Виви, точно така правя -  ползвам какво ползвам.. и преди да мина пак на JMO си правя измиване с ДПШ, за да ми се изчисти косъма Peace

Бел, а гелчето ти за къдрици на Lakme не съдържа ли силикон? Гледам състава му, има някакъв диметил....нещо си кополомер, който не знам дали е силикон. Ако съдържа, него не го ли ползваш винаги, дори с ДМО?

Едит: май е силикон този dimethyl methacrylate co polimer  Thinking
За това "нещо" Laughing ли питаш: VP/DIMETHYLAMINOETHYLMETHACRYLATE COPOLYMER ? Да ти кажа, и аз не съм много наясно какво е. По принцип като имам колебание дали някоя съставка е силикон или не, отварям този списък, за да се ориентирам:
http://science-yhairblog.blogspot.com/2014/04/silicone-ingredien … ubility-list.html
Да, ама и тук я няма точно тази съставка и не знам какво е newsm78 Сред останалите съставки няма силикони, освен ако PEG-40 HYDROGENATED CASTOR OIL не се окаже силикон. Но даже и да е, това "PEG" е индикация, че е водоразтворим. Значи въпросът остава само за онова дългото и невъзможно за произнасяне нещо, което не ми е ясно какво е точно.

За сметка на това пък бях тествала гелчето за водоразтворимост. Това е много простичък и лесен тест, като идеята за него беше пак от този блог - намазах малко гелче на една гладка стъклена чаша и го оставих така да престои колкото му е необходимо, докато засъхне напълно. След това се опитах да го отмия само с вода, като съвсем нежно потърквах отгоре с пръст. Отми се напълно от чашата без следа. Ако продуктът не може да се измие само с вода по този начин и за да се изчисти напълно от стъклото трябва да се търка усилено или дори да се използва препарат, това значи, че съдържа съставки, които са водонеразтворими и за тях си трябват SLS, SLES, Ammonium lauryl sulfate и/или Cocamidopropyl betaine Peace

Сигурно досадихме вече с тези силикони, обещавам за последно (поне аз  Mr. Green). Доколкото аз разбирам, този DIMETHYLAMINOETHYLMETHACRYLATE COPOLYMER е силиконов кополимер (линк 1, линк 2) и според chemicalbook e леко разтворим във вода, плува над нея.
Направих теста с измиването от чаша с крем Камелия на Шу (силно силиконов), крем за къдрици на Keune So Pure с основна съставка Cyclopentasiloxane (неразтворим, но изпаряващ се силикон според списъка в блога, който и аз си запазих още първия път, когато го сподели  Heart Eyes) и Sebastian Potion 9 с нито един познат или напомнящ силикон продукт в съдържанието. Трите се измиха еднакво лесно  Rolling Eyes Каточели Себастиан беше една идея по-хлъзгав но той има на второ място в съдържанието си Глицерин. Бел, дали можеш да повториш теста с гелчето Лакме и някой силно силиконов продукт, ако имаш наличен  Praynig
Също в блога за неразтворимите във вода силикони пише, че "Sulfate" shampoos and most "sulfate-free" shampoos will remove water-insoluble silicone ingredients, т.е. да разбирам, че всичките sulfate-free шампоани като Алтерна, Наши, Напура и т.н., които съдържат sodium lauryl sulfoacetate, disodium laureth sulfosuccinate и подобни (, но не SLS и SLES), биха измили силиконите  newsm78 Аз днес ще взема от превозвача ДПШ Алтерна, който е sulfate-free.

A глицеринът не се ли натрупва по косъма  newsm78 Голяма част от несъдржащите силикон, съдържат глицерин - нали в пастите за зъби той е гадостта, която остава по зъбите и не се измива.

Оф, за себе си оставам със стремежа към максимално изчистени откъм състав шампоани и балсами и минимално съдържащи силикони финиши (кремът за къдрици примерно).

Общи условия

Активация на акаунт