Професионални серии за коса - тема 82

• 49 282
  • 744
  •   1
Отговори
# 615
aDaMaNt^, според мен няма никаква пречка да си го смесваш с други балсами/маски, но преди това го пробвай за всеки случай и с друг шампоан. Установила съм, че при детанглъра е много важно с какъв шампоан съм го съчетала за крайния ефект. Тези на Кюн Со Пюр са много приятни, натурални, ухаят страхотно и т.н. но дотук 2 шампоана съм пробвала, като и след двата доста ми се е разхвърчавала косата - единият беше охлаждащия, а другия - за успокояване на скалпа. Даже след охлаждащия вчера споделих, че съм си усетила косата доста суха на втория ден. Всъщност, да не подведа някого, може и друга да е причината за сухотата, но няма как в момента да му дам втори шанс и да установя дали той е виновника - пробвах го само веднъж преди да го подаря на приятеля ми /то оставаше да изнаглея и да го "пробвам" още 2-3 пъти Mr. Green/
Наистина, може и лек да ти идва детанглъра, все пак е предназначен да хидратира и най-тънките коси без да ги утежнява, но го пробвай за всеки случай и с други шампоани Peace С ДПШ пробва ли?

Бел, мерси   bouquet След ДПШ не го изпробвах, а трябваше май newsm78 Но нищо, аз по-скоро си го усещах лек така или иначе и днеска ще го пускам на една мила съфорумка ( Hug)

# 616
  • София
Ох, с тоя Олаплекс ... усещам, как и под моята кожа се промъква ...  Money

Фрея, питаш ме за Лакме глос, да ползвах 4-ка, за поддържане на цвета. Не става нито за поддържане, нито за опресняване. Много нетраен, буквално за едно измиване и ми лъснаха белите косми отгоре на главата. Не съм доволна и не бих повторила.

# 617

Аз гледам оферти в немския ebay, но пак са на продавачи от САЩ. В този случай пак ли се минава митница или доставката се третира като такава в ЕС?
Митничарят няма как да знае, дали си го купила от немския, английския или американския ибей. Все е пратка от САЩ и съответно трябва да се плати ДДС, ако пратката е на стойност над 15$. Има някакъв шанс да отиде и  директно в пощата, но всичко е на късмет.

# 618
Аз пък след дълго колебание какво да избера за слънцезащита без отмиване поръчах това http://www.zlatnaribka.com/kategoriya-slantsezashtita/balsam-bez … lk-protect-167-ml. Като го получих от бързане да го пробвам го нанесох на суха коса, като само с ръце навлажних леко крайчетата. Мислех си, че такъв продукт би трябвало да хидратира и омекотява косата, но резултата беше обратен - сухи и стърчащи краища и твърди на пипане. Реших, че грешката е в мен, понеже пише да се нанася на измита и подсушена коса. На следващото миене го поставих точно така и се получи почти същото. Чудих се какво да правя и вчера опитах и по трети начин. Измих си косата, подсуших леко и нанесох обилно като балсамите с отмиване. Сложих найлонова шампа и държах около половин час, след което изплакнах леко, за да не се отмие напълно. Оставих косата да изсъхне сама и ...... пак същото  Sick. Вече се предавам - още едни 20 лв. на вятъра. Предните две години ползвах шампоана, балсама и спрея на Лакме и бях горе-долу доволна, ама пусто като все ми се иска да пробвам нещо ново. Та това е моят опит, ако някой е ползвал този балсам и му се е отразил добре, ще се радвам да споделите как го ползвате.
Забравих да спомена, че балсамът е доста гъст, с приятен аромат и щеше да е чудесно, ако се отразяваше добре на косата ми.

# 619
  • Добрич
Бел помадата я слагам на суха коса и може да се "предозира"

По повод доставките на Олаплекс от ebay, четох коментари, че има фалшиви продукти. Не знам колко е вярно, но аз какъвто съм карък не бих рискувала.

Аркадия и аз се включих в анкетата. Успех  bouquet

# 620
Скрит текст:

Виви, точно така правя -  ползвам какво ползвам.. и преди да мина пак на JMO си правя измиване с ДПШ, за да ми се изчисти косъма Peace

Бел, а гелчето ти за къдрици на Lakme не съдържа ли силикон? Гледам състава му, има някакъв диметил....нещо си кополомер, който не знам дали е силикон. Ако съдържа, него не го ли ползваш винаги, дори с ДМО?

Едит: май е силикон този dimethyl methacrylate co polimer  Thinking
За това "нещо" Laughing ли питаш: VP/DIMETHYLAMINOETHYLMETHACRYLATE COPOLYMER ? Да ти кажа, и аз не съм много наясно какво е. По принцип като имам колебание дали някоя съставка е силикон или не, отварям този списък, за да се ориентирам:
http://science-yhairblog.blogspot.com/2014/04/silicone-ingredien … ubility-list.html
Да, ама и тук я няма точно тази съставка и не знам какво е newsm78 Сред останалите съставки няма силикони, освен ако PEG-40 HYDROGENATED CASTOR OIL не се окаже силикон. Но даже и да е, това "PEG" е индикация, че е водоразтворим. Значи въпросът остава само за онова дългото и невъзможно за произнасяне нещо, което не ми е ясно какво е точно.

За сметка на това пък бях тествала гелчето за водоразтворимост. Това е много простичък и лесен тест, като идеята за него беше пак от този блог - намазах малко гелче на една гладка стъклена чаша и го оставих така да престои колкото му е необходимо, докато засъхне напълно. След това се опитах да го отмия само с вода, като съвсем нежно потърквах отгоре с пръст. Отми се напълно от чашата без следа. Ако продуктът не може да се измие само с вода по този начин и за да се изчисти напълно от стъклото трябва да се търка усилено или дори да се използва препарат, това значи, че съдържа съставки, които са водонеразтворими и за тях си трябват SLS, SLES, Ammonium lauryl sulfate и/или Cocamidopropyl betaine Peace

Сигурно досадихме вече с тези силикони, обещавам за последно (поне аз  Mr. Green). Доколкото аз разбирам, този DIMETHYLAMINOETHYLMETHACRYLATE COPOLYMER е силиконов кополимер (линк 1, линк 2) и според chemicalbook e леко разтворим във вода, плува над нея.
Направих теста с измиването от чаша с крем Камелия на Шу (силно силиконов), крем за къдрици на Keune So Pure с основна съставка Cyclopentasiloxane (неразтворим, но изпаряващ се силикон според списъка в блога, който и аз си запазих още първия път, когато го сподели  Heart Eyes) и Sebastian Potion 9 с нито един познат или напомнящ силикон продукт в съдържанието. Трите се измиха еднакво лесно  Rolling Eyes Каточели Себастиан беше една идея по-хлъзгав но той има на второ място в съдържанието си Глицерин. Бел, дали можеш да повториш теста с гелчето Лакме и някой силно силиконов продукт, ако имаш наличен  Praynig
Също в блога за неразтворимите във вода силикони пише, че "Sulfate" shampoos and most "sulfate-free" shampoos will remove water-insoluble silicone ingredients, т.е. да разбирам, че всичките sulfate-free шампоани като Алтерна, Наши, Напура и т.н., които съдържат sodium lauryl sulfoacetate, disodium laureth sulfosuccinate и подобни (, но не SLS и SLES), биха измили силиконите  newsm78 Аз днес ще взема от превозвача ДПШ Алтерна, който е sulfate-free.

A глицеринът не се ли натрупва по косъма  newsm78 Голяма част от несъдржащите силикон, съдържат глицерин - нали в пастите за зъби той е гадостта, която остава по зъбите и не се измива.

Оф, за себе си оставам със стремежа към максимално изчистени откъм състав шампоани и балсами и минимално съдържащи силикони финиши (кремът за къдрици примерно).
От цялата работа ми стана ясно само, че трябва още много да четем и да се информираме Mr. Green
В момента съм омацала една чаша с няколко продукта, за да сравня кое колко лесно ще се отмие. Намацала съм гелчето на Лакме, детанглъра с цитрус и нероли, крема с роза и кайсия на JMO, червения балсам на Тиги, бамбуковата защита на Алтерна и олиото за блясък на Алтерна.
Имай предвид, че все пак този тест е малко относителен. На коса нещата стоят по различен начин. Косъмът не е гладък като стъкло и в много по-голяма степен задържа силиконите и другите натрупващи се съставки.
Освен това, в този блог пише, че като се каже, че един силикон е неводоразтворим, това не е напълно вярно. Всичко идва от това, че силиконите си взимодействат с другите съставки в един продукт и самият силикон сам по себе си може да се разтваря във вода, но в конкретната формула на продукта да се натрупва по косъма заедно с другите съставки, с които си взаимодейства. Това важи и за тези уж изпаряващи се силикони. Обърни внимание, че тези 3-те съставки
Cyclomethicone
Cyclopentasiloxane
Hexamethyldisiloxane
присъстват както в графата за "изпаряващите се" силикони, така и в тази за неводоразтворимите.
Въобще цялата работа е много относителна и си зависи от конкретната формула. Аз затова се опитвам да си намеря друг подходящ гел, който да не съдържа никакви силикони, за да съм сигурна, че ги избягвам на 100%. Набелязала съм един от iherb и мисля да го поръчам да видим. Предполагам обаче, че ще е с доста силна фиксация, тъй като се харесва основно на афро-къдрици.
А и още нещо да добавя - крема на Шу с камелия не е с толкова много силикони Peace Има един силикон в състава си - Амодиметикон /той е неводоразтворим, но е специален случай - прикрепва се към увредените участъци на косъма и не се натрупва сам върху себе си/. Основната гадост в този крем всъщност е минералното масло. Същото е и при олиото на Шу Essence Absolue - доколкото си спомням, и там беше втора съставка /след водата разбирай Laughing/. При това минерално масло не знам как стои въпроса с натрупването, само знам, че олиото на Шу ми прави косата вяла и с отпуснати къдрици, когато го нанеса на къдрава коса. Затова го ползвам само когато съм изправена.

На въпроса ти за шампоаните, май нямам точен отговор. Мисля, че само Cocomidopropyl betaine, който може да бъде съставка на безсулфатен шампоан, е в състояние да отмие силиконите. Другите съставки, които си изброила, мисля, че не стават. И пак да се има предвид, че даже и със SLS/SLES, ALS/ALES и Cocomidopropyl betaine се отмиват само около 90% от натрупаните силикони. Не знам  дали ако се направят последователни измивания с шампоани, които съдържат тези съставки, могат да се отмият и останалите 10%. Би трябвало да могат newsm78

Като цяло на мнение, че е хубаво да си ги обсъждаме тези неща, нищо че досаждаме на момичетата, които се радват на ефекта на силиконите и не ги интересува много кое се натрупвало по косъма и кое не Mr. Green В крайна сметка е важно да знаем какво ползваме и как действа то, за да можем поне занапред да си преценяваме какви продукти да избягваме и какво да търсим. Не е въпросът само да се затрупваме с нови и нови продукти и да коментираме конретно кое как ни се е отразило и после да пускаме в размените. Важно е да си обсъждаме и такива принципни неща Peace Така че, аз ще продължа да досаждам, пък който иска да чете Mr. Green Hug

aDaMaNt^, трябваше да го пробваш и с ДПШ Peace Аз затова непрекъснато съветвам преди този детанглър да се ползва ДПШ, защото иначе може да се придобие грешна представа за действието му.
Нищо де, сега ще зарадваш някой Grinning Hug

# 621
  • София
Може би е добра идея да се използва различен шампоан за скалпа - по-щадящ и безсулфатен, а за дължините, където има натрупани продукти, по-агресивен.

# 622
Вив, благодаря за включването   bouquet бях се засилила ама май ще избера друга, щом толкова лесно се измива.

# 623
Може би е добра идея да се използва различен шампоан за скалпа - по-щадящ и безсулфатен, а за дължините, където има натрупани продукти, по-агресивен.
То проблемът не е само в скалпа. Сулфатите са агресивни и за дължините, тъй като обезмасляват косъма и го лишават от естествената му защита.

# 624
Здравейте, момичета  Simple Smile Изчетох материалите на първата страница, има много полезна информация, страхотна тема   bouquet Правя често маслени маски, суша със сешоар 2 пъти седмично, преса - много рядко. Досега съм използвала масовите шампоани, маски... Косата ми е с нормална плътност и косъм, леко чуплива, суха и доста хвърчаща и обемна.  Бихте ли ме насочили към подходящи продукти  Heart Eyes За първо време мисля да се запася с протеинов шампоан и хидратираща маска, харесах си и реконструктора на ApHogee. Благодаря ви предварително  newsm51     

# 625
Идвам да споделя за това масло  bouquetпросто великолепно, божествено ухание Grinning а косата след него гладка,мека,подредена Heart Eyes
http://www.zlatnaribka.com/kardashian-beauty/podhranvashto-maslo … eed-dry-oil-15-ml
И след това прекрасно масло отново за къдрици съм изкушена от това Laughing Laughing Laughing
http://www.zlatnaribka.com/kardashian-beauty/krem-gel-za-kadrits … url-lotion-147-ml

# 626
Бихте ли ме насочили към подходящи продукти  Heart Eyes За първо време мисля да се запася с протеинов шампоан и хидратираща маска, харесах си и реконструктора на ApHogee. Благодаря ви предварително  newsm51     
Аз редувам реконструктора с хидратиращия балсам и шампоан на Ф.Кингсли.На моята коса реконструктора малко сплесква общия обем на прическата.Очаквах "по-жива и жилава коса", но нещо не ми се получава.Може би не съм попаднала на подходящите продукти.

# 627
  • Смолян
Момичета, мога ли да измия косата с ДПШ и след това да сложа 2 мин. реконструктор на Афоджи? Нямам протеинов ш-н в момента.
И ако може да ми препоръчате протеинов ш-н / небоядисвана коса, използвам сешоар и рядко преса или маша/

# 628
Бел и аз не видях никъде да пише количество. Но пък ако е както при боята, за да се покрие цялата коса е нужно определено количество, може би и при Олаплекс е така. Както са дадени пропорциите, примерно две дози от Олаплекс към две дози вода, за да се получи общо двойно количество, което да покрие добре цялата коса. Иначе няма да успее да се намокри  newsm78 Поне аз така си мисля по пътя на логиката.
Иначе целта на оксиданта е да отвори добре кутикулата на косъма.

Момичета, късно се включвам, но цената е според дозата. Аз съм с коса до раменете и при мен отиде доза и половина. За коса като на Фрея или Магнолия със сигурност ще трябват повечко дози  Wink

# 629
  • София
Дели, много си лоша с това масло  Crossing Arms
Състава му какъв е? В смисъл силикончета, това онова  Laughing или е абсолютно чисто масло от черен кимион?

pretylady, можеш, да.
Иначе протеинов шампоан, аз харесвам Денсифик, Напура, Наши ... Алтерните от хайверената асерия са доста протениови ... Въпрос на твой избор.

Общи условия

Активация на акаунт