Отговори
# 405
Привет, момичета!
Аз съм в болница, понеже през нощта ми изтече неколкократно прозрачна течност, която не знаех от къде идва. Приеха ме със съмнения за спукан мехур, но теста беше отрицателен. Най-вероятно бебето е притискало нещо и съм се изпускала без да разбера. Сега се налага да остана до утре за нищо. Толкова ме е срам, егати резила. И двамата с Мм решихме, че това са води и събрахме багажа и изгладихме дрешките набъро. Обаче при прегледа не откриха никакви индикации за започнало раждане. Сега лежа и се чувствам тъпо. Очаквам като дойда за истинското раждане да ме питат "този път сигурна ли си" ? Помолих баба или мама да дойдат за няколко дни да ми помагат с Алекс, защото ММ реши, че точно когато съм в 9я месец му се ходи на Тийм билдинг в Сърбия идния уикенд. Оказа се, че и майка ми и баба ми са се записали и дали капаро за екскурзия, само че до Румъния. Чувствам се сама срещу целия свят, единствения човек, който може да ми е на разположение е свекър ми, който е с възпален нерв и дискова херния и не може да седи прав, ка о ли да се грижи за Алекс ако нещо все пак се случи. Sad Ще се побъркам от нерви.

# 406
  • Sofia
Аз както съм споменавала от ЖК не очаквам много Simple Smile На мен заедно с 45 дневния ( дата на начало аз й я казах) ми даде и обменната (попълваше я на момента) и направление за хоспитализация 7. Всичко това след като аз я бях "подсетила". Пуснахме и микробиология. Последни кръвни ще пуснем средата на месеца (те в болницата искат актуални от последните 10 дни ама това ще са моите последни Simple Smile )
Бебето го гледаме за 1-2 минути - мери главичка и чува пулс (тя си знае, че ходя на частно), никога не ми е мерила кръвно, таз, обиколка на корем или тем подобни.
Списък за кое? Ако е за раждането, то от болницата може да си го искаш.

# 407
и очен(всичко ми е на 6 с налягане и диопри, ако всичко е наред до финал, ще си раждам нормално)

Браво за хубавите резултати, дано е все така до края.
Аз имам въпрос, в БГ какви са границите за диоптри и налягане, за да родиш нормално?
Тук още с първия преглед занесох да видят рецептата ми за очила и им казах, че в БГ ако имаш определен диоптър трябва да родиш секцио. Те ме гледат с недоумение и ми казаха, че тук не режат за проблеми с очите. През всичките тези прегледи не са ме питали за очите и никакви изследвания във връзка с това. А повярвайте ми, тук изследват за всякакви неща. Що кръв ми източиха до сега -не е истина.
Та сега се притесних, да не би пък да ми стане нещо ако раждам нормално.
За протокола-моите диоптри са за късогледство-2,50 и -2,75 и астегматизъм на едното око. За налягане незнам.

# 408
Куинче, разказът ти е потресаващ. Много хубаво име сте избрали на беба. Сега си имате един цар и една принцеса в семейството Simple Smile надявам се скоро да можеш да я гушкаш!

# 409
  • Бургас
........
Та сега се притесних, да не би пък да ми стане нещо ако раждам нормално.
За протокола-моите диоптри са за късогледство-2,50 и -2,75 и астегматизъм на едното око. За налягане незнам.
Не диоптрите са важни, а налягането и състоянието на ретината Peace
Какви точно параметри гледат-не знам.Док не ми е говорила в цифри,
само каза ,че съм без особености и ми пожела леко раждане Grinning

Тони ,и това ще мине..............не се коси за объркването-
по-добре да идеш без причина,отколкото да закъснееш Hug
ТМ хубУ е решил да тимБилдосва,
ама маМка ти що така не се е усетила, че наближава големият момент.........
Моята е на 400км от мен ,ама е на стенд бай Wink
Всичко ще е наред, бебчо ще си изчака всички да са ти под ръка Hug
тъй че не се разстройвай  Hug Hug Hug

# 410
antonia02, не си го слагай толкова на сърце това с болницата. По-добре да влезеш без повод, отколкото да изпуснеш момента. Радвай се, че няма проблем, а и те лекарите са свикнали да ги посещават бременни жени за щяло и нещяло. Плюс това си го заслужават - да седнат да свършат малко работа, а не само да претупват, длъжни са да помагат в такива случаи, ние няма как сами да се диагностицираме и да бъдем сигурни кога какво ни има.
Относно проблема с помощниците - съчувствам ти искрено, наистина неприятно стечение на обстоятелствата, но и сезонът е такъв, че всеки се грабва да ходи нанякъде. А имай предвид, че мъжете не са най-съобразителното племе на света Simple Smile Дано да се разреши този казус и да се успокоиш - точно сега спокойствието е злато.

# 411
  • София
Тони,

и аз бих постъпила като теб - бих се изстреляла към болницата на минутата.

А за съвпадението с отсъствието на фамилията - нямам думи - явно всеки от тях е разчитал на другия, на това, че не си сама .... За мъжете - ако не ме беше срам, щях да напиша какъв безумен план беше направил ММ за края на август.

# 412
  • Варна
Тони,постъпила си както трябва.По добре така отколкото да се чудиш какво става.  bouquet

# 413
  • София
Момичета да дам малко отчет и аз:)

Нашата госпожица много е пораснала и както върви ще си имаме едно голямоооо бебе. 3400 я измериха днес в 36-та седмица, а нашия батко се роди една седмица преди термин 3350. Води и плацента добре, малко по- малко и аз ще спирам магнезия.

Трябва да определим дата между 20-ти и 24-ти юли, въпреки че не знам дали ще дочакаме още две седмица. Много ми се странно това с датите и как точно аз ще определя кога да се роди бебка. Гледам календара и не мога да реша, а още повече се пада и на границата между две зодии Rolling Eyes

# 414
  • София
  Здравейте,

Куини, наистина драматичен разказ. Дано скоро ви изпишат здравички и да може да си се радвате вкъщи.

Ние си изкарваме мн лежерно в Бургас. Тия дни повече разходки заради преваляванията, но днес......вече истински морски ден. Simple Smile  Тук не спя мн добре, все се будя, топло мие, слънцето ме буди в 7ч., но така май по-добре.

Ние с бебка сме добре, растем с, шавкаме си и ние е екстра! Simple Smile

Последните изл-я по ЗК ми ги пуснаха на старта на 8я месец. Като отида сл. път, ще си взема само болничния и обменната карта...и направлението мисля. Предполагам с това ще приключим.

# 415
  • Пловдив
Mila_33 ти как ще раждаш?

# 416
antonia02, моят лекар казва по-добре да дойдеш 5 пъти заради фалшива тревога, отколкото да не дойдеш веднъж когато нещо се случва. Аз колко пъти с тази бременност съм се чувствала идиотски заради ходене когато нещо не ми се усеща наред, че ме е срам да кажа. Обаче с предната бремнност си казвах че всичко е нормално и не отидох един път, а трябваше. Ще ни изтърпят още малко лекарите. Аз като започна да се извинявам на моя лекар, той ми казва ако не дойдеш нямам как да знам, а сега и на двамата ни е спокойно.Почивай си сега и не се напрягай психически и физически.
Куини, преживяла си нещо наистина страшно. Едно раждане води със себе си доста притеснения, когато е навреме, а когато е по-рано и не по план, стреса е огоромен. Аз винаги съм ти се радвала колко си позитивна тази бременност. И докато доста от нас се шашкаха от всичко, ти винаги беше позитивно настроена.  Знам че ще предадеш този позитивен мироглед на малката Даяна сега, за да е силна. Кога ще те изписват и ще имаш възможност да я видиш?

Тия нашите летни бебоци, ще ни държат до последно на нокти. Аз от тази седмица съм на тонове и преглед всяка седмица и се надявам това да ми помогне да си контролирам хормоните и лудоста. Иначе имам периоди на енергия и спокойствие и на умора и дискомфорт.

# 417
Привет и от мен,
относно ЖК от началото на бременноста си ходя на частно, въпреки че съм осигурена и т.н., сменила съм към 3, 4 доктора, ппи последната съм от 4 месеца. Нито веднъж не ми е мерила таз, корем и т.н. гледаме го като мери главичката, пулса и това е, дори от вас разбирам, че се мери таз, корем и др.неща  newsm78

# 418
Връщам се от ЖК и от днес официално съм в майчинство. Но преди да си споделя яда, първо да питам, на вас кога ви дадоха обменните карти и другите неща за раждането? Списък с нужни неща, обяснения по-подробни, микробиология да се направи и тн? Връщам се да ви изчета, та току виж ми минали бесовете дотогава, защото съм меко казано разочарована от тоя уж детайлен преглед.

в деня отидох и ми дадоха болничен + направления за кръв, урина и микробиология. След 3 дни занесох изследванията, видя се , че имам гъбички и ми изписаха глобули. Док каза , че ще ми даде картона като отида на консултация няколко дни след това ми беше часа. Днес бях на консултация и ми даде вече и картона с всички изследвания. Днес обаче прегледа беше доста по-различен - мери ми таза, мери ми с метър корема, мери нещо по пъпната връв + стандартните ехограф, доплер, че ние вървяхме назад по едно време и ме бяха наплашили в София на ФМ, води, тегло и кръвно.

# 419
И на мен ми дадоха болничния 45 дни преди раждане, но ми казаха, че картона ще ми го дадът когато вляза в деветия месец.

Общи условия

Активация на акаунт