Отговори
# 60
ДУ мами,

uBu - аз съм със същия проблем, на последната жк ми казаха, че плацентата ми е 2ра степен в 32г.с. се случва това, което е 2 седмици преди нормалното. От тогава не съм спряла да го мисля и вече сериозно почвам да се психирам.  Crossing Arms Някъде чета, че е ок и доктора може да прецени дали нещата са наред, другаде, че трябва нещо да пиеш или да те следят много често, за да не спре да достига кислород и да не спре да се храни бебето.  Shocked Не знам с тези притеснения как ще изкарам седмица до следващата жк, какво остава за месец и половина до термин.
Ако някоя мама има наблюдения или е чувала от приятелка за тези степени нека да сподели още инфо.   bouquet

Аз със спането нямам толкова голям проблем , не спя спокойно, въртя се , будя се, но поне заспивам. Обаче все ми е неудобно, накъдето и да се обърна. Единственото, което е , че си лягам късно, към 1-2, защото сутрин спя до към 10 поне. Затова сега съм решила да почвам да ставам рано, за да ми се доспива по-рано.

Последна редакция: сб, 27 юни 2015, 11:40 от n_dimitrova89

# 61
Добро утро,

Благодаря за новата тема, нека я напълним само с хубави новини  Hug

Плацентата - моята също беше степен 2 и започнала да се калцифицира в 32г.с. Казаха ми че уж било нормално. Реших да не чета повече на своя главя, защото до края на бременността няма да ме гледат повече на ехограф. Надявам се всичко да е наред  Praynig

Спане - похвалих се миналата седмица, че не ми е проблем, но май прибързах. Снощи се събудих в 4 часа и това беше. Към 7 ми стана толкова скучно вече, че легнах пак за малко и успях да поспя още 1 час Simple Smile сега гледам как ММ си спи сладко сладко  Crossing Arms

Аз писах и във ФБ, но да разкажа и тук за прегледа ми вчера. Бебето вече е на финалната права, толкова е ниско, а пък аз съм с леглови режим и задача да устискам поне още 2 седмици до 9ти месец, защото имам разкритие 1см. Може нищо да не стане разбира се, но ме предупредиха да съм подготвена. Куини, мисля че и на теб ти бяха казали че си с разкритие. А бебето също ниско ли е?

Мамите, които са на легло, как се справяте с болките в кръста и таза? Аз мисля че точно заради тях се докарах в това положение, защото всичко ме заболява като лежа много, но вече явно няма как  Simple Smile

Хубав и усмихнат ден на всички  Hug

# 62
Добро утро,мами  bouquet За поредна сутрин се събуждам като парцал,до обед ми е толкова зле,че направо.....кръвното ли ми пада,какво става не знам но ми е супер едно никакво. Днес поне успях да поспя до по-късно,тъй като вчера станах в 5:30 и си легнах в 12 вечерта,а през деня емоциите ми бяха в повече  Crazy
Да се похваля вече имам собствен автомобил Simple Smile Heart Eyes И то точно такъв какъвто исках,но от шопинга съм малко разочарована  Joy И в този ред на мисли,някоя от вас дали знае,може ли стока закупена от магазин на HM в един град,да се замени в друг ?! newsm78

# 63
Orangina, за неудобството при дългото лежане слагам възглавнички, наобиколила съм се с няколко и само ги местя.. дори направихме разместване вкъщи на мебелите, за да лягам на възможно най-мекия диван  Wink Това, че остават броени седмици, да не кажа дни, ме спасява психически  Peace

# 64
добро утро.

Аз съм на леглови режим от февруари. По-често се въртя наляво и надясно, гледам доста време полуизправена да стоя на дивана, защото не се издържа. Ставите и кокалите ме болят ужасно вече. Възглавнички и одеала подпъхвам където мога уж за по-удобно, ама ще изтърпим, малко остана  Hug

Само незнам как става възстановяването после след това залежаване, защото имам чувство, че не мога повече от 15 крачки да направя и се изморявам. ДОри вече да се изкъпя нормално ме изморява, камо ли нещо друго ако искам да свърша. Дано бързо вляза после във форма, защото с две бебета и батко ще ми се разкаже играта  #Crazy

Който може да ходи на разходки, да отиде и вместо мен Simple Smile

# 65
Момичета, ето ви един линк към малко полезно четиво - "Седем стъпки към позитивното раждане" - http://doula.bg/book/Olga_Dukat_7_steps_to_positive_birth.pdf

# 66
Незнам какво да кажа...Ще ходя по-често на преглед и това е.Вече незнам кое по-напред да следя...

# 67
  • София
Вече се радваме на прозаични неща - че сме се нахранили и не сме получили киселини, че сме се наспали, че нямаме болежки ...

Спах непробудно близо 9 часа и днес съм доволна. Само дето сутринта се наложи да изпия студен портокалов сок, за да събудя бебето и сега леко ми е дискомфортно на стомаха.

Спокоен ден от мен! Малко ни остана, ще устискаме, надявам се.

# 68
Иви - не ние, а докторите трябва да следят нещата и то всичко трябва да следят. Имай вяра на доктора си и всичко ще е наред   bouquet

# 69
Така е ,но не чакат те дете и понякога си поредния пациент просто...

# 70
Иви - за съжаление си права. Аз затова съм благодарна, че докторката която си избрах е близка позната на свекъра и свекървата и вкарва лично отношение.
Много често ме праща при други доктори за доуточняване или второ мнение.
Преди бременноста имах дисплазия на маточната шийка + някаква миома + някаква киста + спонтанният аборт и ми се наложи операция и много изследвания и тя ми казва - иди при този доцент, иди при онзи професор... и точно тогава се чувствах като теб - където изследвам, все проблем и и викам "кое по-напред да гледам сега и да мисля" и тя тогава ми каза - че не е моя работа а нейна да ги мисли и следи всички неща, а аз само да изпълнявам.
Бъд спокойна, все пак са доктори и си знаят работата. Само леко трябва да сме нащрек и да питаме и да се интересуваме, за да сме спокойни и ние  Rolling Eyes

# 71
Просто може би щастието и по-лекия живот е даден за непукистите и тези,които не го мислят..По-слабите и раними хора винаги са карани да се борят повече от другите...То затова и циганиге ги стрелят като тапи децата...Просто живеят спокойно.не им пука ...и това се отразява благоприятно..Вчера една циганка пушеше в тоалетната на болницата,беше приета,за да ражда.. 

# 72
  • Варна
Втора вечер без киселини и хубав сън.А по едно време усетих,че заваля.Отворих леко прозореца,направо разкош.Да видим до кога Rolling Eyes Laughing
Деси 90 честит автомобил Hug

# 73
Yana Pencheva  хи хи усети ли се  newsm53

Ах че хубаво да си видиш половинката след толкова много време ....

# 74
  • София
И без нотка преувеличение смея да твърдя, че щях да съм се преселила във вечните ловни полета, ако вярвах сляпо на лекарите. Страхотно е да можеш да вярваш, признавам, но аз лично съм получавала редица доказателства, че не бива. Особено тук, в България. И сега по време на бременността много често ги хващам уж да се вманиачават в моето здраве и това на бебето, за да си направя допълнително изследване или преглед - пациентът трябва да е максимално ощетен финансово. Същевременно никой не се сети да ми измери шийката (аз съм най-възрастната в темата, колкото и да не ми личи  Grinning), да ме попита дали получавам контракции или да провери (може да не знам какво е това и да не го разпознавам) и куп други ... Единственият вагинален преглед бе през януари ... Понякога си замълчавам и изпълнявам, понякога - не, но всеки път внимателно преценявам какво печеля и какво губя с избора си.

Не искам да разказвам за един от последните си прегледи за избор на специалист за раждането. Срам ме е направо, не ми се пише, защото имиджът му в нета е голям - представям си, ако не беше. А говорим за платен преглед... Не преглед, а пародия на преглед. Мразя да ме претупват, както и да ме подценяват (защото аз се усмихвам от добро възпитание и изглеждам все едно съм над нещата, но анализирам всяка една дума, жест и т.н.).

Последна редакция: сб, 27 юни 2015, 13:01 от Емел

Общи условия

Активация на акаунт