Истина ли е ?

• 5 611
  • 12
  •   1
Отговори
Здравейте не видях да има такава тема,и за това реших да пусна.Не съм с бащата на синът ми той е на 5,но и не се интересува от него по никакъв начин,не са се вижда ли от 2 години.Не съм сигурна и,че го помни.Аз живея с друг мъж,на него казва Тати и така.Но не това искам да питам съвсем се отклоних,извинете ме  Embarassed.С моя приятелка си говорехме преди няколко дни,каза,че била чула,че казали по новините,че от този месец влизал закон в който детето ако е признато,за да получава майката детски трябва да иска бележка от бащата,истина ли е?Вие какво знаете,и дали няма някакъв начин без бележката от бащата за детските месечни надбавки,защото аз не поддържам никакви контакти с него,а и се съмнявам да ми даде бележка.

# 1
# 2
Благодаря   Simple Smile

# 3
Здравейте! Не е задължително да чакате да благоволи да представи сл. бележка за доходите си. Можете и сама да поискате такава от работодателя му. Ако по никакъв начин не можете да го откриете, не е лоша идея да заведете дело за издръжка. Дори да не знаете къде живее, си има начин - молба до съответната община - отдел "ГРАО" за постоянен и настоящ адрес, в краен случай се призовава чрез ДВ. Така че за доход се счита присъдената мес. издръжка. Късмет!

# 4
Благодаря за отговора,но той не е на работа никъде,знам,че работи е Холандия,но дали е с договор не мога да кажа идва си в Бг,но не знам кога

# 5
Пак можеш да заведеш дело за издръжка, консултирай се с читав адвокат. Има и възможност да поискаш да ти я плаща общината, после тя си търси сумите от длъжника-т.е. от бащата. ИЕма вариянти, действай.

# 6
Ами и друго питане имам.Аз съм безработна в момента,нали се гледат доходите.Ако той евентуално е почнал някъде работа с договор не е ли шанса по-висок той да ми вземе детето.Чак ме побиват тръпки като си помисля този вариант и за това до сега не съм предприела нищо срещу него.Не съм наясно изобщо с тези неща. Sad

# 7
  • София
 За да Ви вземе детето трябва да заведен дело за отнемане на родителските права, което е много малко вероятно да спечели ако не се е интересувал от него и не му е плащал издръжка през цялото това време.
Отнемането на родителските права се прави при особено тежки случаи на физическа опасност за здравето на детето от страна на родителя, чиито парава се иска да бъдат отнети и в случай на трайно неполагане на грижа за детето.
Вие си гледате детето такаче не би трябвало това да Ви притеснява. Обърнете се към адвокат най-добре по този казус! Успех

# 8
Благодаря,ще се консултирам с адвокат,но не мисля за сега да правя нищо,детето едва ли го помни той си знае този татко а това дело,ако го заведа ще се отрази и на него ще се обърка,а аз не искам да нанасям никакви психически щети върху детето,заради някакви си 100 лв или колкото е там месечната издръжка.Ако пък се наложи да го търся за бележка примерно или за нещо друго и той откаже да ми съдейства,тогава вече ще си търся правата,и каквото се полага на детето ще си го извоюваме както се казва.

# 9
Ако имате развод с бащата, не се искат неговите доходи.

# 10
добре де  как детето ще разбере ,че майка му води някакво дело в съда за да му нанесеш  психически щети ? ще дойдат евентуално от Закрила на детето , ще зададат няколко въпроса и ще си отидат. не вярвам детето да си направи генералния извод ,че това е заради евентуално дело  освен ако ти не му го набиваш постоянно в главата.
десетки пъти съм влизал в съда за които детето даже и незнае. по твоята логика би трябвало да е пациент на някой психодиспансер.

# 11
Ако имате развод с бащата, не се искат неговите доходи.
Ние нямаме брак,а детето е признато.              Бонго,той не се е виждал с "баща си" от 3 години,не искам и да се виждат така сме добре и без да ни търси.Моля се да не се налага да го потърсим и ние.

# 12
поста ми беше за психическите щети причинени от евентуално дело.
детето няма как да научи това ако не му го каже някой.

Общи условия

Активация на акаунт