АГ клиника Селена гр.Пловдив-14!

• 164 698
  • 752
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте, предстои ми раждане след около 2 месеца и все още се колебая къде и при кого.

Как стои въпросът с окситоцина и епизотомията при естествено раждане? Имам лоши спомени от първото раждане и, ако всичко е нормално искам да избегна форсиране и разрези...

# 571
Предстои ми раждане след около 3 месеца и не съм от Пловдив и си следя бременността в друг град, от прочетеното тук се насочих към д-р Матев, д-р Карагьозов или д-р Васил Даскалов. Все още обаче не мога да избера. По принцип, когато не познавам един лекар най-успокояващо ми действа, ако знам, че има много опит. Какво ще ми препоръчате от тази гледна точка?
Искам да попитам и ако реша да си нося своя нощница не искам много да се различавам та да попитам по принцип какви са в Селена рокличка или долна и горна част?

# 572
  • Пловдив
Предстои ми раждане след около 3 месеца и не съм от Пловдив и си следя бременността в друг град, от прочетеното тук се насочих към д-р Матев, д-р Карагьозов или д-р Васил Даскалов. Все още обаче не мога да избера. По принцип, когато не познавам един лекар най-успокояващо ми действа, ако знам, че има много опит. Какво ще ми препоръчате от тази гледна точка?
Искам да попитам и ако реша да си нося своя нощница не искам много да се различавам та да попитам по принцип какви са в Селена рокличка или долна и горна част?

И тримата лекари, към които си се насочила са с достатъчно опит и препоръки от други момичета. За д-р Васил Даскалов мисля, че беше коментирано и преди ,че извършва предимно секцио, т.е. не се ангажира с нормално раждане. Д-р Матев и д-р Карагьозов водят както нормални раждания, така и оперативни и имат достатъчно опит и при двата типа родоразрешение. Може би върху това трябва да помислиш при избора си. Относно втория ти въпрос, в Селена дават нощница / както ти си писала като рокля, от една част /. Прилични са и при необходимост ги сменят и по няколко пъти на ден, ако се наложи. Успех и леко раждане!

# 573
Здравейте мили майки;бременна съм в 6-тия месец,ходя при д-р Петрова на ЖК, още от начало тя ви каза че бебето изостава с една седмица заради по - дългият ми цикъл и съответно по - късна овулация, днес обаче ходих на ФМ при доктор Кръшков и той ми каза че детето изостава с 2 седмици.Иначе според него всичко изглеждало нормално.Да ви кажа честно притесних се.Не знам какво да правя,да потърся ли и друго мнение?Моля,ако някоя от вас е имала такъв проблем,да ми даде съвет!Благодаря ви предварително!

# 574
  • Пловдив
Не мисля, че има място за притеснение щом двама лекари ти казват, че всичко е наред.

Ехографските апарати имат въведени референтни стойности и когато има отклонение лекарите го обясняват точно с изоставане или изпреварване в седмиците.

Има деца които се раждат под 3 кг напълно здрави и доносени, а други над 4 кг на термин - здрави и доносени.

# 575
Здравейте мили майки;бременна съм в 6-тия месец,ходя при д-р Петрова на ЖК, още от начало тя ви каза че бебето изостава с една седмица заради по - дългият ми цикъл и съответно по - късна овулация, днес обаче ходих на ФМ при доктор Кръшков и той ми каза че детето изостава с 2 седмици.Иначе според него всичко изглеждало нормално.Да ви кажа честно притесних се.Не знам какво да правя,да потърся ли и друго мнение?Моля,ако някоя от вас е имала такъв проблем,да ми даде съвет!Благодаря ви предварително!

Ако доплерът е наред и бебчето си приема всичко от теб значи не е изоставане, а просто вече си наглася реалните кг. Но ако има нарушен кръвоток се взимат незабавни мерки. Предполагам при теб е добре, щом д-р Кръшков не ти е споменал нищо за проблем. Ще се следиш по- често, понякога плода изостава, после пък качва рязко повече, то е относително.

# 576
Здравейте, предстои ми раждане след около 2 месеца и все още се колебая къде и при кого.

Как стои въпросът с окситоцина и епизотомията при естествено раждане? Имам лоши спомени от първото раждане и, ако всичко е нормално искам да избегна форсиране и разрези...
Имам впечатление, че повечето нормални раждания са предизвикани. Обаче с д-р Петрова се бяхме разбрали за напълно естествено раждане (вкл. без обезболяване), когато си започне - тогава. Имаш опции и мисля, че ще се съобразят с желанието ти. Епизотомия правят, ако има нужда.

# 577

Имам впечатление, че повечето нормални раждания са предизвикани. Обаче с д-р Петрова се бяхме разбрали за напълно естествено раждане (вкл. без обезболяване), когато си започне - тогава. Имаш опции и мисля, че ще се съобразят с желанието ти. Епизотомия правят, ако има нужда.

Благодаря!
Другата седмица ще се срещна с избрания доктор да коментирам въпроса. Предизвикано - в никакъв случай, няма да отида да ми предизвикват раждане, ако не пренося или няма някаква друга причина. Въпроса е в хода на нормално започнало раждане, нещата да станата естествено и без излишни стимулации. За тази цена, която се плаща, би трябвало да се съобразят с желанието на раждащата (пак, ако всичко върви нормално).

# 578
Amandine, мисля, че няма да имаш проблем, не е някакво неизпълнимо и ексцентрично желание:) Е, при мен нещата не се случиха така, както ги планирахме, но Петрова принципно беше навита да изпълнява прищевките ми:)))

# 579
Здравейте Simple Smile
Наскоро бях писала, но така и не получих отговор - някой нещо да ми каже за д-р Апостолова?

# 580
  • Пловдив
Здравейте Simple Smile
Наскоро бях писала, но така и не получих отговор - някой нещо да ми каже за д-р Апостолова?

Не съм била нейна пациентка, но това, което знам за нея е, че прави фетална морфология / съпруга е на д-р Матев /! Относно водене на ЖК и израждане не съм чувала мнения, така че не мога да бъда полезна!

# 581
Здравейте Simple Smile
Д-р Апостолова идва в Селена 2 дни в седмицата = вторник и четвъртък предимно за ФМ мисля.ЖК водят платно водят д-р Матев и още един, а по ЗК д-р Ставрев младши и д-р Петрова.Д-р Апостолова не води ЖК , а и раждания също мисля.Много е приятна и мила и обясняваща Simple Smile

# 582
Благодаря за отговора Tsveti, а някой може ли да ми каже дали някой от д-р Матев, д-р Карагьозов или д-р Даскалов прави доплер, тъй като до сега ми правеха и вече искам да се прехвърля пре лекарят, който ще ме изражда реално. Надявам се някой да знае това.

# 583
Д-р Апостолова е доктор по фетална морфология, правих си двете при нея. Доволна съм, обяснява подробно какво вижда. Доктор Матев е моят лекар , при него забременях, износих и родих синът ми, той също прави доплер, за него думите ми не стигат.
Относно болната тема за Янакиев, когато родих ме питаха дали искам преглед при ортопед. И прясна информация за него, вече преглежда в кабинета на педиатрите в понеделник бяхме при него и ни прегледа там, така вече няма да разкарват бебчетата по етажите. Да допълня само за тези на който им пише на бележките от първия преглед, контрола след третия месец да го четат петия. Най - хубаво се виждало след петия месец, (ние отидохме в четвърти), каза ако не се види сега след петия месец пак на преглед, а защо пише третия???

# 584
Благодаря ви момичета, май ще се ориентирам към д-р Матев за раждането. А дали се заплаща допълнително избора на лекар?

Общи условия

Активация на акаунт