АГ клиника Селена гр.Пловдив-14!

• 164 620
  • 752
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте, някой правил ли е преглед на ретината при очен лекар, за да се оцени дали има ужа от секцио? Чудя се колко часа преди това трябва да сваля лещите и това има ли някакво отношение към прегледа?

Освен това не знам капките за разширяване на зениците безопасни ли са по време на бременност?
Капките са безопасни, не се притеснявай. Контактните лещи нямат отношение към огледа на очното дъно, но въздейсват върху роговицата и за качествен очен преглед е нужно да бъдат свалени няколко часа по-рано - ако имаш взможност 24.

# 601
Благодаря ти, sea breaze, ти за прегледа на Голдман и капките, които се използват при него ли говориш или не е необходимо да се направи точно този преглед за да се оцени ретината реално?

# 602
Да, за да се огледа очното дъно (в т.ч. и ретината) се разширяват зениците. Капките, които се използват за целта, са безвредни Peace

# 603
Разбрах, че се използват и капки за упойка при това изследване. И те ли са базопасни и задължителни ли са всъщност?

# 604
  • Пловдив
Да. Задължителни са и са безопасни. Минала съм го. Спокойно.  Peace

# 605
  • Пловдив
Здравейте, момичета!
В петък трябва да ми е секциото в Селена при д-р Васил Даскалов.
Изписа ми обаче за днес и утре да си бия дексаметазон 2*2 ампули на ден.
То вече съм в 39-та седмица и вече би трябвало да са развити дробчетата, 3 кг е малката, кръвотока засега леко е паднал, но е в норми.
Та се чудя защо... Знам, че трябва да му имам доверие,но малко на финала се шашкам от всичко...
Има ли някоя от вас, на която три дни преди планово секцио е изписано и в каква доза?
Знам, че трябва да е за добро на бебка, но се притеснявам да не й навредя...

# 606
  • Пловдив
naskomimi ,обясни ли ти защо се налага да го пиеш?Така като му чета листовката,не бих го пила.Казваш,че бебето е добре на кг.Консулт с още един АГ ?

# 607
  • Пловдив
Не да го пия, а мускулно.
Ми то страничните ефекти все ги има, а го бият масово в осми месец. А бебето е добре на кг, но през последните 2-3 седмици стои около 2900-3000 гр.
Предполагам, че превантивно, защото ще съм секцио, а нали течността от дробчетата при нормално раждане се изтласква с контракциите, а при секцио няма как и по-трудно проплакват /така четох за секциото /.
Аз споделих с анестезиолога, той се учуди, но пък не каза да вреди или да има проблем. Лекарката ми, която води пренаталната диагностика от София също така. Каза, че д-р Даскалов е добър лекар. Аз си го знам, ама тая аптекарка като ме пита дали не ми е много и затова се зачудих за дозата...

# 608
Някоя мама ,която наскоро е правила 2-рата фетална морфология да изкаже мнение,моля Praynig плюс цена и при кой доктор й е минал прегледа  bouquet

# 609
Някоя мама ,която наскоро е правила 2-рата фетална морфология да изкаже мнение,моля Praynig плюс цена и при кой доктор й е минал прегледа  bouquet
Аз съм правила при др.Кръшков и съм много доволна! Първата е правих при др.Апостолова и тя реши че Дуктус венозус на бебока е с обратен кръвоток,започна да ми предлага много настойчево да направя Пренатест.Веднага след нея отидох при др.Троянчев и при др.Кръшков,всичко си беше наред с кръвотока.При др.Кръшков ФМ е 90 лв.При др.Троянчев е 80 лв.

# 610
Nadya360 , благодаря за бързия отговор bouquet

# 611
В 7 месец съм и искам да родя секцио в Селена. Бихте ли ме ориентирали на кой лекар да се доверя да ми извърши операцията? От кой сте доволни най- много?

# 612
  • Пловдив
Най-много се препоръчва Минев и Матев Peace
И аз родих при тях Peace

# 613
Здравейте, момичета!
В петък трябва да ми е секциото в Селена при д-р Васил Даскалов.

На мен също предстои секцио при д-р Даскалов , ако може след секциото да обясниш каква е процедурата, кога се постъпва в Селена, през кои кабинети се минава, колко време е секциото, как минава възстановителния процес. Може и на лични да ми пишеш

# 614
naskomimi, моля те пиши тук така ще можем да видим всички как е минало секциото при теб. Аз събирам мнения за д-р Карагьозов и съвети, така че ще съм благодарна на всяка негова пациентка, която ми пише.

Общи условия

Активация на акаунт