На ЮЛСКАТА мама потрепва сърцето, скоро ще има бебче в ръцете!

• 45 629
  • 728
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Добро утро и от мен!  food010 Coffee kaffeetrmker_2

Честито на обебилите се мами! Да сте живи и здрави и скорошно възстановяване! newsm51 smile3525

Аз снощи имах малко по - различни контракции от обикновено, които по едно време бяха регулярни, но впоследствие всичко отшумя. Моят корем също е доста смъкнат поне от към края на осмия месец. Peace

Благодаря на мамите за съветите относно мравките! Ще пиша щом има ефект! Дано да се махнат преди бебка да се роди! Praynig

# 556
Честити бебенца на мамите speedwell, misholina_sf, Наденцето и Тонита   newsm51 smile3525 newsm44. Много сладко гушкане и радост ви пожелавам!
А сега да разкажа за моите неволи от вчера. Събудих се в 5:30 от силна болка в корема, след 10 мин. пак и пак и така няколко часа през 10, 15 мин. Помислих си, че моментът идва и понеже следобед съм на последна консултация, че ми е денят на термина, стоя спокойно, че даже и се радвам на болките. С мм си направихме дълга разходка-пазаруване, въпреки жегата, минах през банята и отивам на консултация. Казвам на доки какво става и той ми направи преглед за разкритие. Установява, че нямам и грам такова чудо, бебчо обаче бил много наедрял - 3600/3700 гр. А моите силни контракции до вечерта спряха, а днес не са и почвали. Та ако до 16.07 няма никакво развитие си вземам багажчето и хайде в болницата за предизвикване. Ама аз този сценарий го играх и преди година и осем месеца с дъщеря ми и хииич не ми харесва. Егати и късмета  smile3511

# 557
ganbg не се притеснявай за кърмата.И аз докато бях в болницата нямаше и капка коластра даже.Като ни изписаха пак нямаше отначало и се бях притеснила много.Чудех се как е възможно и капка да няма.Бебчо беше свикнал на шише и категорично отказваше и да погледне гърда.Като го приближа само и почваше да пищи,да бута с ръце,да рита и да върти главичка.Тоест беше невъзможно да го накарам да суче и по този начин да стимулира кърмата.Пробвах с помпа да стимулирам процеса а междувременно си казах че и на АМ няма да остане гладно детето.Успокоих се и нещата потръгнаха.На 6-тият ден тръгна и кърмата и до сега само се кърмим.Според мен е важно да си в къщи и да си спокойна и ще станат нещата.А с помпата малко си разраних зърната от начало,но се оправих бързо.Гушкайте се с бебчо в къщи и успех  Hug

# 558
Наденце, Тонита, честити бебешоци!   bouquet  bouquet  bouquet

Аз съм си тука още, опитвам се да си доспя. Цяла нощ не съм спала - беше ми ужасно горещо, през час до тоалетна (това бебе колко ниско се е навряло  ooooh!), а по едно време така ме бльскаше с крака в пъпа, че ме събуди и ме уплаши да не тръгне да се върти. И съответно аз 15мин трябваше да седя седнала, докато се успокои. Сега го чакам със свито сърце да се събуди и да видя как ме бута и дали не е свършил някаква беля  Tired Добре, че времето е хладно, мисля днес да си разглобя краката от разходки.

# 559
Тонита четита бебка , добре дошла в обебилите се  newsm51 newsm51 newsm51
Наденце честито и на теб  newsm51 пиши когато имаш възможност всички много ще се радваме , както се радваме за всяка една мама която е родила и се включва да пише   love001

# 560
Честито на новите мами, да са ви живи и здрави бебоците и бързо възстановяване!

Аз от вчера съм с доста силни контракции, които започват да си скъсяват интервалите, днес сутринта ми падна и тапата, по принцип много си харесвам 10-ти като дата и дано малката ми направи изненада.

# 561
Здравейте, момичета! Много ми се искаше да изчета всичко (не успях), но още повече ми се иска да се включа в темата, както преди  Hug
Ще се включа по някои теми ...
Честито на обебилите се мамчета!  baby baloni
А на разраждалите се - възможно най-леко да мине  Peace

Кристалин, бравооооо за обръщането на бебо! Много се радвам за вас двамката! Пожелавам ти леко раждане.
Или, много мило ми стана като прочетох как расте Катето! Пиши ни след консултацията, за да се похвалиш колко е порасла.

Лактацията - споделете какво я стимулира при вас. Аз пия по минимум 3 л. вода на ден, приемам разнообразна храна, имам кърма, но не достатъчно и се дохранваме с АМ. А така ми се иска да махнем шишето ...

Има и нещо странно - вече нз кой ден по ред поддържам температура 37,3. Пия парацетамол и я свалям временно и след което качвам. Със сигурност не е от гърдите, защото се цедя мноооого упорито. Има ли някоя от вас с такава  температура?

# 562
честито на новите мами да са им живи и здрави бебоците   bouquet  bouquet  bouquet

ganbg горе главата и да нямаш кърма има АМ , а знае ли човек може и тези дни да ти слезе кърмата както трябва и да си се кърмите. Аз в началото имах по една две капки гърдите ми бяха меки , но не се отказах и накрая си тръгна кърмата. Както се казва не се става лесно майка има много трудности през който ще минем  Hug
Ni4onka стискам палчета бебче да реши да излиза самичко вместо да ти предизвикват раждане  Praynig Hug
Мария Тереса мисля че ти ще си една от следващите ни мами , но ще почакаме да видим  Hug
NadkaGD твоето бебе голям инат излезе. Настанило се е удобно в пупата на мама и това си е
Любомира08 леко раждане мила  Hug Hug Hug
hope! за стимулиране на кърма на мен много ми помагаха прасковите. Пиех и чай за стимулиране, орехите също съм чела че помагат, но най - вече по честото кърмене ще ти помогне. Няма по качествен начин, а с помпата не можеш да изцедиш толкова колкото бебето може самичко. дохранвай само когато видиш че е още гладно и малко по малко ще оставите шишето и ще минете само на кърма

# 563
Хоуп  Hug А как разбираш, че кърмата не е достатъчно? И като цедиш не дохранваш ли после с изцеденото при следващото хранене, а не с АМ? Първо дете ще ми е, съвет конкретен не мога да дам, ама пък и мен ме притесняват много тия неща  Tired

Добавям, че диването си е още в правилната позиция  newsm18 Тъкмо се събуди и му се радвам  Heart Eyes

# 564
Искам да попитам момичетата раждали секцио... имам ужасна алергия към лепилото на всички видове лепенки... едва успях да си намеря някаква лента като лекопласт с която нямам проблем. Във болницата ви слагат лепенките който са за секцио специално или марля с  лепенка от страни? Търсих от тези лепенките за секцио, казаха ми, че има но много трудно се намират... днес пак ще се пробвам в един голям Ремедиум.. дано имам късмет. И ако може да ми кажете колко пъти ви ги сменят.
Тедито, моето секцио беше във вторник и ми сложиха водоустойчива лепенка. Тествах, не пропуска вода. В събота ми смениха лепенката с друг вид водоустойчива лепенка и промиха раната. Във вторник ми свалиха конците (процедурата трае минута-две и е напълно безболезнена) и ми смениха лепенката със същата като тази от събота. В сряда я махнах сама и от тогава съм без лепенка. Мажа раната 2 пъти дневно със Sodermix и постоянно върху нея имам стерилна марля за всеки случай (марлята е по мое усмотрение).

И един съвет - купете си оформящо бельо за след раждането. Рехабилитатора в болницата ни посъветва да носим такова, а не онези стягащи колани, защото от тях мускулатурата се отпуска много. Купих си, много комфортно ми е с него, чувствам някаква сигурност и корема ми се събра много. Той ни препоръча на Триумф. Говорих и с раждала приятелка. Тя каза, че първо си е купила оформящо бельо за около 30 лв., но не била доволна. После купила на Триумф, но не от редовните магазини на Триумф, където струват 74 лв., а от аутлета до Метро на Цариградско шосе. Там са за около 30 лв. и е доста по-приемливо като цена. Моделите на Триумф са 2 - едни по-плитки и други по-дълбоки. На нас ни трябват от по-дълбоките. Аз звъннах по телефон да проверя дали имат моя размер, за да не ходя напразно, момичето беше много услужливо. Купете си най-малкия размер, в който можете да се напъхате, защото корема се прибира.

# 565
hope!, най-накрая някой да сподели за бельото след раждане  Hug Аз също съм си взела 3 чифта различни размери от дълбоките, не са на Триумф, но пък винаги мога да си взема после, ако не съм доволна. А от кога се препоръчва да се носи -веднага след раждането или след ден-два?

# 566
  • Варна, кв. Аспарухово
Наденцето, честито момченце Simple Smile
Да е игриво и много щастливо  newsm30

# 567
това ли се има предвид под оформящо бельо на триумф?

https://www.fashiondays.bg/search/?q=+%D0%BE%D1%84%D0%BE%D1%80%D … MYCFWPLtAodFdQEJg

мерси Simple Smile

# 568
Ами това, което аз съм си взела, е горе-долу същото Simple Smile Дълбоки ластични гащи Simple Smile

# 569
  • Русе
Добър ден на всички ! Аз съм определена за 31 юли.До вчерашната консултация бебчо беше седалищно,да же бяхме определили дата за секцио,но малчо се обърна в правилната посока.Баткото съм го раждала нормално имного ме беше страх от предстоящата операция.Надявам се всичко да бъде наред до последно.
Честито на всички обебили се и леко раждане на бъдещите майки.

Общи условия

Активация на акаунт