?Въпроси всякакви за СО?

• 1 847 210
  • 20 915
  •   1
Отговори
# 11 565
Интереса на бащата е защитен. Аз не казвам да отпаднат изцяло сегашните права. Ако бащата реално иска, би си взел правата. Въпроса е когато не иска да е баща, ако ситуацията е такава. Той трябва да има право да не иска и това му право да се признае, но и майката трябва да има право да отгледа детето си сама, ако успее да докаже, че бащата има други подбуди да иска припознаването, различни от реална загриженост за детето. А това би станало само в дело. Дори да заведе някоя от страните дело, закона не дава опция да се постигнат тези неща. А сега дело за припознаване не се води, просто представяш декларация. Там е дупката в закона

Ами ако бащата иска да отгледа детето сам? По твоите закони нито детето, нито бащата са защитени, само майката, която като ясновидец вижда в бъдещето и с хипнотични способности трябва да убеди съда какви са подбудите на таткото.

# 11 566
  • при късмета
Към момента и майката няма възможност да отгледа детето сама. Защо тогава да се предоставя тя само на бащата?
Ако законите бяха мои или пък можех да ги определям самостоятелно!
А иначе, това което се опитвам да кажа, че трябва да има алтернативи на сегашните решения на съда за изход от дело за родителски права. Сега не може нито единия нито другия да вземат изцяло правата на другия.
Трябва припознаването да става с дело, когато страните са на различно мнение, когато и двамата със съгласието на другия са в акта за раждане, нека си остане декларацията.
И да, ако влизат промени, да са и за двете страни. Не мисля, че е кой знае колко, но пък и законите не зависят от мен.
А татковците гледам, че не са изявили претенции самостоятелно да гледат деца. Доста се промениха законите, даже протести правиха и все в тяхна полза. Даже им дадоха възможност да припознаят дете, когато им хрумне и да си сменят първоначалното мнение, без майката да има тази възможност. С две думи, дадоха им повече права отколкото самите те искаха, защото ги искаха без задълженията. А да си гледаш детето и да си му е единствен родител е задължение, и гледам, че сигурно затова не припират 

# 11 567
Скрит текст:
Към момента и майката няма възможност да отгледа детето сама. Защо тогава да се предоставя тя само на бащата?
Ако законите бяха мои или пък можех да ги определям самостоятелно!
А иначе, това което се опитвам да кажа, че трябва да има алтернативи на сегашните решения на съда за изход от дело за родителски права. Сега не може нито единия нито другия да вземат изцяло правата на другия.
Трябва припознаването да става с дело, когато страните са на различно мнение, когато и двамата със съгласието на другия са в акта за раждане, нека си остане декларацията.
И да, ако влизат промени, да са и за двете страни
. Не мисля, че е кой знае колко, но пък и законите не зависят от мен.
Скрит текст:
А татковците гледам, че не са изявили претенции самостоятелно да гледат деца. Доста се промениха законите, даже протести правиха и все в тяхна полза. Даже им дадоха възможност да припознаят дете, когато им хрумне и да си сменят първоначалното мнение, без майката да има тази възможност. С две думи, дадоха им повече права отколкото самите те искаха, защото ги искаха без задълженията. А да си гледаш детето и да си му е единствен родител е задължение, и гледам, че сигурно затова не припират 

И слава Богу!

# 11 568
  • при късмета
Добре де, нали уж законите в това отношение са в интерес на детето. Някой най-после да ми обясни къде точно е интереса на детето в подобен казус? Да има баща, който го е припознал напук на майката или пък осъден от майката и плащащ издръжка, който ще му демонстрира колко е нежелано и някакво бреме, което той трябва да поеме. Да злоупотребава с правата си и детето да не може да излезе на екскурзия или състезание, ако тренира нещо извън страната, защото той демонстративно не подписва декларация. Когато пожелае да има деца в брак да се грижи за тях и демонстративно да дели първото, като бреме.
Такива случаи никак не са изключения и са предимно от родители осъдени от другата страна или припознали деца, само напук. Някой да ми обясни къде точно е защитен интереса на дето, че освен издръжка друго не виждам? Всяка нормална жена би прежалила "голямата" издръжка в името на спокойствието на детето си. В интерес на детето е да се чувства изоставено и отхвърлено ли? Пренебрегването и втълпяването, че си бреме може би? Кое?

# 11 569
Добре де, нали уж законите в това отношение са в интерес на детето. Някой най-после да ми обясни къде точно е интереса на детето в подобен казус? Да има баща, който го е припознал напук на майката или пък осъден от майката и плащащ издръжка, който ще му демонстрира колко е нежелано и някакво бреме, което той трябва да поеме. Да злоупотребава с правата си и детето да не може да излезе на екскурзия или състезание, ако тренира нещо извън страната, защото той демонстративно не подписва декларация. Когато пожелае да има деца в брак да се грижи за тях и демонстративно да дели първото, като бреме.
Такива случаи никак не са изключения и са предимно от родители осъдени от другата страна или припознали деца, само напук. Някой да ми обясни къде точно е защитен интереса на дето, че освен издръжка друго не виждам? Всяка нормална жена би прежалила "голямата" издръжка в името на спокойствието на детето си. В интерес на детето е да се чувства изоставено и отхвърлено ли? Пренебрегването и втълпяването, че си бреме може би? Кое?

Продължаваш да даваш едностранни примери и искаш да изковеш закони въз основа на конкретни случаи, но не можеш да разбереш, че ако законът е формулиран както искаш, тогава много бащи ще са в позицията на "без вина виновни". И по дифолт решаваш, че всички майки са перфектни. Няколко пъти те попитах как би следвало да действа един баща, ако той иска майката да няма права, само той да е родител, но в твоите закони такава хипотеза няма? Настоящият закон защитава именно правото на детето да има двама родители, дори майката може да настоява баща да бъде някой, от когото е забременяла съвсем случайно. Законът би трябвало да е справедлив за двете страни - майката и бащата, както се опитва да е в момента. По твоя закон няма такова нещо, има майка-родител и някакъв, който подскача отстрани и се моли майката да благоволи да го допусне до детето.

# 11 570
  • при късмета
Отговорих вече. Ако според закона една майка може да гледа детето сама, то би трябвало и бащата да може. Казах, че ако има промени трябва да са и за двете страни. Не знам кое не стана ясно.
Далеч съм от мисълта, че всички майки са перфектни. Просто към момента те са принудени да гледат децата си, а на бащата е дадена възможност да стане такъв когато поиска и това му право е абсолютно безпрекословно. Едностранното е там, а не в ущърб на бащите.
И да, ако една майка не става за такава, трябва да се отнемат правата ѝ, но и това не се случва, нали? Никъде не съм казала, че ще е несправедливо. Даже закона и в момента дава тази възможност, но много малко бащи се възползват от нея. То не, че е и лесно де. Признават автоматично и двамата родители, а това според мен е вредно за децата и много далеч от техен интерес. Трябва по-персонално да се разглеждат тези случаи.
 Стига с това "твоя закон". Не съществува такова нещо и няма как да съществува. Просто казвам кое би било справедливо според мен

# 11 571
  • София
Дали малко бащи се възползват или малко успяват да вземат изцяло правата?
И ако един адвокат или друг мъж им каже, че вероятността да успеят е почти нулева - дали изобщо ще опитат?
В темата за ИК ме обявиха за мъжемразка, та поне тук да ги защитя  Mr. Green
Имаше една тема (или по-назад в тази) - една бивша свекърва, която се притеснява, че внучето й системно пропуска у-ще, а бащата просто е отчаян и няма сили да се бори със системата. Историята със сигурност е разказана едностранчиво, но кой ще каже колко от нея е истина?

# 11 572
 Хахах, мъжемразки. Така наричат жени, които не са съгласни с тяхното мнение или не знаят с какви доводи да тръгнат, мъжете това.
А за тези права и дискусията тук - аз повече примери на безхаберни бащи виждам и на такива, които се заинтересуват от децата след навършване на пълнолетие, като дотогава не са плащали никаква издръжка за детето и след пълнолетието на детето вече знаят, че не дължат грижи - по-скоро те очакват някаква помощ. Ма явно ми такава средата.

# 11 573
Отговорих вече. Ако според закона една майка може да гледа детето сама, то би трябвало и бащата да може. Казах, че ако има промени трябва да са и за двете страни. Не знам кое не стана ясно.

Пак ще опитам да обясня, въпреки че вече започнах да губя интерес. Според "твоя закон" трябва да има възможност само единия от родителите да е вписан в акта за раждане и само той да има права, ако този родител смята, че другия не го бива. Само че по чисто биологически причини, този въпросен родител не може да е бащата. Ето това не стана ясно - как бащата ще отстои правото си да бъде единствен родител, а майката да не му се пречка с декларации и свиждания за 5 минути в месеца.

Знам, че няма "твой закон", използвам фразата фигуративно, да да спестя писането на "начинът, който смяташ за справедлив".

# 11 574
  • София
Спор няма, че примерите за неглижиране са далеч по-чести от обратните.
Обаче...има едно НО - кой разказва историята. В повечето случаи това са жените и нормално в техните разкази мъжът е злодеят.
Ако един баща не облича дъщеря си в подходящи цветове и стил, това не го прави непременно лош и незаинтересован.

# 11 575
Спор няма, че примерите за неглижиране са далеч по-чести от обратните.
Обаче...има едно НО - кой разказва историята. В повечето случаи това са жените и нормално в техните разкази мъжът е злодеят.
Ако един баща не облича дъщеря си в подходящи цветове и стил, това не го прави непременно лош и незаинтересован.

Ако визираш моя пост от по-горе - не, не става дума за цвета на роклята, а за тоталното й несъществуване за "бащата". Както и забравяне на рожден ден и бал, всичко. Не съдя никого, но наистина светът е несправедлив.

# 11 576
  • София
Ако визираш моя пост от по-горе - не, не става дума за цвета на роклята, а за тоталното й несъществуване за "бащата". Както и забравяне на рожден ден и бал, всичко. Не съдя никого, но наистина светът е несправедлив.
Ясно, зная, че такива мъже са доста. Не ги оправдавам по никакъв начин, и аз понякога цитирам мисълта: Кажи му "мъж" и повече не го обиждай.

# 11 577
  • при късмета

Пак ще опитам да обясня, въпреки че вече започнах да губя интерес. Според "твоя закон" трябва да има възможност само единия от родителите да е вписан в акта за раждане и само той да има права, ако този родител смята, че другия не го бива. Само че по чисто биологически причини, този въпросен родител не може да е бащата. Ето това не стана ясно - как бащата ще отстои правото си да бъде единствен родител, а майката да не му се пречка с декларации и свиждания за 5 минути в месеца.

Знам, че няма "твой закон", използвам фразата фигуративно, да да спестя писането на "начинът, който смяташ за справедлив".

Не. Не си разбрала. Никъде не съм искала само единия да е вписан в акта за раждане. Не самото вписване. Но при екстремни случаи, насилие, крайна незаинтересованост и твърд отказ от детето на единия родител, да остава родител само другия. Сега дори да единия родител да има правата, то другия може да е наркоман, убиец и изобщо най-лошото което може да си помислиш, а правата не му се отнемат изцяло. Дори контактите не му спират, а му се полагат по закон. Това дали се възползва от тези контакти е друг въпрос.
Ето това трябва да се промени. Родител който доказано е по-скоро отровен за него, отколкото контактите да са в интерес на детето да му се отнемат всички права, изцяло. А дали ще фигурира в акта за раждане няма да е от такова значение.
А ако майка само фигурира в него е повече от ясно, че бащата би могъл да се впише. Не съм казала, че трябва да му се отказва във всички случаи и като правило. Ако в дело докаже, че има родителски капацитет, добре. но трябва в това дело да има вероятен друг изход, а именно да остане само майката. Нещо, което сега не е възможно. Бащата подава декларацията за припознаване, на майката дават срок да обжалва, но обжалването е изцяло безмислено, защото няма друг изход, освен признаване на бащата.
В кой друг съдебен казус изхода е само един единствен? Аз не се сещам

# 11 578
Отказвам се да дискутирам с теб, безнадеждно е. Майката, та майката.

# 11 579
Отказвам се да дискутирам с теб, безнадеждно е. Майката, та майката.

Това мислех да ти пиша по-рано днес Grinning

Общи условия

Активация на акаунт