?Въпроси всякакви за СО?

• 1 847 123
  • 20 915
  •   1
Отговори
# 11 685
  • София
К'ви фасони, к'ви 5 лева, бре...детето не е стигнало дори до там да си признае в семейството, вие в ранг на кипра-фасонджия го издигнахте.

До лелята задала въпроса: ако не искате отгоре Ви да се излее кофа обществена помия от невежество, бягайте от темата. Както виждате, заливането вече започна.

# 11 686
  • София
За първи път пиша като Анонимна.

С мъжът ми сме заедно от години. Винаги сме имали идеята да сключим брак, но без да уточняваме кога точно. Сгодени сме от години. Дори сме започвали да организираме сватба, но в последствие са се появявали други неща, които в онзи момент са били по-важни от това да се подпишем на заветния документ.
Нямаме деца. Трудо се случват нещата, а и изгубих две бременности - едната съвсем скоро в пети месец.
Кошмарът и болката от преживяното са големи. Държим се. Всички казват "много сте силни, браво на вас" .
Толкова много бяхме щастливи, че този път прескочихме "опасния" 3 месец, че се похвалихме на всичките ни приятели и близки познати. А и вече си личеше, та и не толкова близки разбраха, че съм бременна.
Какво ни е към момента - само ние си знаем.
Мъжът ми преживява нещата по различен начин от мен.
Иска да вдигнем сватбата и то колкото се може по-скоро.
Заел се е вече с организацията, ентусиазиран е.
Решил е да обикаляме из Европа. Само за следващите 30 дни е организирал вече две пътувания.
На едното е запазил час в магазин за булчински рокли, за да правя проби.
Обаче на мен ми е едно такова ...
Хич не ми е нито до сватби, нито до пътувания.
Обичам го много, но просто сега не ми е до всичко това.
Нищо не казвам, защото той пък така се бори с болката от преживяното, но ми горчи.
Дори не знам как да обясня защо се чувствам така.
Нямам съмнения, че се обичаме. Нямам съмнения, че искам да се омъжа за него. Нямам съмнения, че съм готова и на край света да отида с него.
Но просто не сега, не след случилото се.
Склонна съм да изпадна в жестока депресия и той го знае. Може би и затова сега е така ентусиазиран, защото се опитва да ме увлече и мен с нещо, за да не се срина.
Но ...
Дори нямам въпрос, не знам и аз дали съвет искам, дали ритник, за да се стягам и да покажа нагледно, че животът продължава, а не само да дрънкам и изречено от устата ми да звучи като празни приказки.
Просто все още ме боли и горчи прекалено много и някак не мога да се насладя напълно на тези приятни иначе емоции.
Но пък не съм егоист и мисля и за него - за това от какво има нужда той и се опитвам да преглъщам, ча да може той да е щастлив.
Казвала съм му иначе, че не ми до това, че все още ми е болно и ми горчи, но той ми казва- нали животът продължава, така че няма начин - трябва да се стегнем и да гледаме напред. Че за него е вече е много важно да сключим брак, а не да си караме, както досега.
И аз ... просто не знам! Не знам какво искам и аз май!
И все си казвам - не искам да обвързвам този човек със себе си, при положение, че е възможно и да не мога да го даря с дете.
Но пък той е наясно с всичко и все ми казва "ние сме двамата в тая борба, няма как да ме накараш да се откажа да съм до теб, само защото има трудности, които ни възпрепядстват".
И просто не знам вече как да се справя, за да може той да ме увлече с ентусиазма си за хубавите неща, които ни предстоят, а не аз да го забия към депресията, която ме тегли.

Аз имам неуспешни 6 инвитро опита и  една загубена естествена бременност в 8 седмица от втория си съпруг. Нито за момент след всеки неуспешен опит и след миседа не сме се усъмнили в желанието си да сме заедно и да сме съпрузи. Така и не успяхме да имаме общо дете, но това не ни срина. Животът с любимия човек е хубав, наслаждавайте му се.

Чудесно е в едно семейство да има деца, но не е самоцел. Не го правете самоцел.

# 11 687

С мъжът ми сме заедно от години. Винаги сме имали идеята да сключим брак, но без да уточняваме кога точно.

.........

Поздрави за мъжа ти, първо, а също и за тебе, защото оценяваш ситуацията реално. Което не е лесно, след такива загуби.

Според мен инерцията наистина ще те увлече. Хубаво е да си създавате цели - сватба, пътуване, след това ново правене на бебе, стъпка по стъпка се връща човек на правилния път.

Депресията и затварянето в себе си са част от нещата, но и това минава, нормално е.И въпреки всичко бъди сигурна, че ще стигнете и до момента с успешно износване и раждане на здраво бебе. Simple Smile

# 11 688
Здравейте!

Обръщам се към вас с молба за съвет. Определено имам нужда да си сверя с часовника.

Разделена съм с мъжа ми от около 4 години и имам дете на 8. Всичко е нормално, гледаме го по равно, няма някакви сериозни драми в отношенията ни.

Преди около година започнах връзка с мъж. Познаваме се от около 13 години. Бяхме гаджета около 20-те, голяма любов, пълна съвместимост. Разделихме се заради някакви глупости, а и може би аз не вярвах, че човек среща любовта на тази възраст. Имах нужда да уча и да се фокусирам върху други неща.

От 7 години живее в чужбина, купил си е апартамент там. Сам е, няма връзки или деца. Връзката ни отново пламна с всичка сила, той много често се прибира, тъй като баща му е с фатална диагноза и очакват края му скоро. Аз пътувам често при него, чуваме се постоянно.

Започвайки връзката ни отново, цялото семейство около него започна да му говори защо ще взима жена с дете и че можел да има "нещо по-добро" (те ме познават от преди). Нямам съмнения, че ме обича, иска да се ожени, казва, че винаги съм била жената на живота му и наистина никога даже не съм го виждала с друга жена.

Това, което много ме тревожи е отношението на околните към него. Не се притеснявам, че ще му повлияят, притеснявам се за себе си и детето. Не съм била в такива ситуации досега, имам нулева толерантност към всякакви семейни драми, всичко в семейството ми е било много спокойно. Беше решил да си вземе отпуск неплатен за известно време и да дойде тук. Те буквално са плакали и нареждали по телефона как ще си загуби работата, как ще си провали живота. А освен мен, неговата идея за идване, наистина беше да бъде максимално дълго до баща си, тъй като той си отива. Единственото, за което му се говори са апартаменти, имоти, дори сега.
Много ми е трудно, защото животът ми е доста спокоен, а цялата тази сага с родата ме натоварва страшно много. Ще съм благодарна на всякакви съвети ! Благодаря!

# 11 689
А ти от къде знаеш, кой какво му говори? Държи да те запознава със всякакви злословия зад гърба ти?

Не им обръщай внимание - първо. И второ обясни на партньора си, че те натоварват подобни истории и предпочиташ да не ги знаеш с детайли. Това си е неговата рода, да се оправя той.

# 11 690
  • София
Един от "всякаквите съвети": по-далеч от токсични хора.  Винаги ще ги има...един зрял човек знае как да създаде невидима стена около себе си и да не им позволи да му съсипват живота.  

П.С. АбсурТ, писали сме едновременно, кажи речи едно и също.

# 11 691
А ти от къде знаеш, кой какво му говори? Държи да те запознава със всякакви злословия зад гърба ти?

Не им обръщай внимание - първо. И второ обясни на партньора си, че те натоварват подобни истории и предпочиташ да не ги знаеш с детайли. Това си е неговата рода, да се оправя той.

Споделял ми е, тъй като аз самата съм имала подозрения на база неща, които са ми направили впечатления.

Като цяло, не ми споделя изобщо подобни неща, но това не променя цялостната ситуация.  Не ме натоварва, че аз знам кой какво говори, а по-скоро, че ми е неприятно да се намира той в такава ситуация.

Представям си себе си и самата аз не знам как бих реагирала.

# 11 692

Споделял ми е, тъй като аз самата съм имала подозрения на база неща, които са ми направили впечатления.

Като цяло, не ми споделя изобщо подобни неща, но това не променя цялостната ситуация.  Не ме натоварва, че аз знам кой какво говори, а по-скоро, че ми е неприятно да се намира той в такава ситуация.

Представям си себе си и самата аз не знам как бих реагирала.

Няма нужда да си представяш несъществуващи ситуации, защото това не променя сегашните. По-скоро се замисли дали тази среда го е направила същия - което е лошо, или точно обратното - широко скроен и мил човек, което би било идеалния вариант.

И в никакъв случай не си позволявай да се чувстваш виновна, да го съжаляваш, да правиш компромиси, защото видиш ли горкия, какво понася, че е взел жена с дете. Не позволявай да те мачкат директно или индиректно.

# 11 693
  Аз имам неуспешни 6 инвитро опита и  една загубена естествена бременност в 8 седмица от втория си съпруг. Нито за момент след всеки неуспешен опит и след миседа не сме се усъмнили в желанието си да сме заедно и да сме съпрузи. Така и не успяхме да имаме общо дете, но това не ни срина. Животът с любимия човек е хубав, наслаждавайте му се.

Чудесно е в едно семейство да има деца, но не е самоцел. Не го правете самоцел.

Ние нямаме предишни бракове и други деца.
Знам, че трябва да се стегна и да престана да звуча като някоя лигла, защото ще ми трябват и сили и психика.
Благодаря ти и на теб и на Salsisha Hug

# 11 694
  • Варна
Първата анонимна: ударила си джакпота с този мъж. Стисни зъби и се остави да те увлече в пътуванията, организацията за сватба и т.н. Животът наистина продължава. Алтернативата е да изпаднеш в депресия и самосъжаление, което няма да помогне на нито един от двама ви.

Втората анонимна: извинявай, че ще бъда груба, но ми се струва, че въпросните роднини гледат на този човек като на касичка. Не знам дали наистина мислят, че може да има нещо повече от теб, но ми се струва, че те биха реагирали по подобен начин на която и да е, защото това би означавало той вече да има семейство и финансите да отиват там, а не към тях. Поне от написаното от теб оставам с такова впечатление макар да не си споменавала нищо за финансиране от негова страна. Но плакането по телефона за евентуална загуба на работата му, както и обидните изказвания по твой адрес на това ми намирисват - човек, който скоро ще спре кранчето, ако се задоми. И то при наличие на човек на смъртно легло. Грозна история. И ти си помисли дали искаш тези хора да са ти рода.

Ако греша, извинявам се, това ми беше първото впечатление.

# 11 695

С мъжът ми сме заедно от години. Винаги сме имали идеята да сключим брак, но без да уточняваме кога точно. Сгодени сме от години.

Горе главата, момиче! Съжалявам за загубата ти, но си случила на мъж! Познавам възрастна двойка, която изобщо не е могла да има деца поради онко заболяване на жената в съвсем млада възраст. Философията на съпруга беше "Ти си на първо място за мен, след това има няколко празни места, и след това е всичко останало." Живяха си щастливо до дълбока старост и без деца.

Дай му шанс да те развлече с организацията около сватбата. Вярвам и ви пожелавам да имате цяла къща пълна с дечица. Кураж!

# 11 696
Ами то на всеки е такова първото впечатление - озверели за пари, на цената на всичко, дори сина им да остане сам цял живот. Нищо човешко.

# 11 697
  • Варна
Не знам за парите дали е така, но да се тръшкат за неговата работа, когато човека иска да прекара последните дни пълноценно с баща си, е отвратително.

# 11 698
Първата анонимна: ударила си джакпота с този мъж. Стисни зъби и се остави да те увлече в пътуванията, организацията за сватба и т.н. Животът наистина продължава. Алтернативата е да изпаднеш в депресия и самосъжаление, което няма да помогне на нито един от двама ви.

Втората анонимна: извинявай, че ще бъда груба, но ми се струва, че въпросните роднини гледат на този човек като на касичка. Не знам дали наистина мислят, че може да има нещо повече от теб, но ми се струва, че те биха реагирали по подобен начин на която и да е, защото това би означавало той вече да има семейство и финансите да отиват там, а не към тях. Поне от написаното от теб оставам с такова впечатление макар да не си споменавала нищо за финансиране от негова страна. Но плакането по телефона за евентуална загуба на работата му, както и обидните изказвания по твой адрес на това ми намирисват - човек, който скоро ще спре кранчето, ако се задоми. И то при наличие на човек на смъртно легло. Грозна история. И ти си помисли дали искаш тези хора да са ти рода.

Ако греша, извинявам се, това ми беше първото впечатление.

Просто този коментар е едно към едно с моите усещания!

Като извод мъжът е супер, към него нямам никакви забележки или съмнения (разбира се не е идеален, има си своите трески за дялане).

Просто мен ме ужасява да се сродя с такива хора, дори и със семейството на бившия ми мъж сме в много добри отношения. Та сега на стари години на такава драма да се натъкна, не знам дали съм готова.

Те никога не са харесали нито едно момиче, с което той е излизал, така че това обяснява доста неща Smiley.
Целият свят е враждебен, ние сме най-добре. Горе-долу като обобщение на семейното мото.

# 11 699
Не знам за парите дали е така, но да се тръшкат за неговата работа, когато човека иска да прекара последните дни пълноценно с баща си, е отвратително.

... как да се изкажа, за да не намеся други, не знам, но имам досег с подобни "хора", като им съобщиха, че бащата е зле, сина му веднага се прибра и направи, каквото можеше, след няколко дни почина все пак, Бог да го прости - майката се разпищя по телефона в истеричен смях, че вече е богата и апартаментите остават само за нея ... Бяха разделени от години, но все пак, свръх неуместно. Та такава една свекърва, няма да има никакви скрупули да брани гарсониерите от бъдеща снаха.

Общи условия

Активация на акаунт