?Въпроси всякакви за СО?

• 1 846 856
  • 20 915
  •   1
Отговори
# 12 465
...но хората се раждат с "бял лист" в главата си.
Найн.

# 12 466
  • София
Не искам да ви разстройвам, но хората се раждат с "бял лист" в главата си.
Разлика във интелект толкова малка при раждането, че не може да бъде аргумент

И аз не искам да те разстройвам, но ти си от малкото, които са бял лист в главата.
Разбира се, че има генетична страна и за характера, и за акъла.
Има природно глупави хора. Има и неглупави.

И авторката е права да де притеснява. Не, не всички деца са такива. С галене с перце и замитане на проблема като "детски", ще стане точно от тези хора, на които все светът около тях им е виновен и ще трови близките си.

# 12 467
Найн.
Еми вземи деца от успешни родители и сложи тях в африката от раждането. И премести деца от африка към тези успешни родители. И погледни какво те ще стигнат.

Имаше не малко такива експерименти - взимаха деца от гетто и слагаха във добри условия. Те се справят се най-малкото като другите деца във същите условия.

# 12 468
Ако получиш извинение, трябва да му обясниш, че това е мъжка постъпка - да се извиниш, когато си сбъркал.
Момичета, няма мъжки и женски постъпки! ВСЕКИ трябва да се извини, когато си сбъркал. Казвайки на момче, че той трябва да си извини "щото той е мъж и те така правят" не е хубава работа.

Бреййй, точно ти ще ми обясняваш какво да говоря с детето си. Щом съм решила да му казвам, че е мъжка постъпка, значи за мен е правилно!

# 12 469
  • София
Не се разстройвай, но теорията за табула раза отдавна издиша.

# 12 470
Бреййй, точно ти ще ми обясняваш какво да говоря с детето си. Щом съм решила да му казвам, че е мъжка постъпка, значи за мен е правилно!
Ще получиш накрая момче, който се извинява пред жените дори когато те се сбъркаха. Винига ще остане виновен.

Не се разстройвай, но теорията за табула раза отдавна издиша.
И аз така казвам. Всичко зависи от околната среда и външни факторите. Много малко се дава от раждането на какво не можеш да влияеш.

Последна редакция: ср, 18 апр 2018, 10:30 от bubanka

# 12 471
Натали, добър съвет, благодаря!
Аз съм наясно, че ме обвинява все още за развода и че баща му излезе невинната чиста жертва, а аз - лошата майка, разбила прекрасното ни семейство. Продължавам да смятам, че няма полза да очерням баща му пред него (дъщеря ми вече разбира и сама всичко, а и помни доста повече неща). Децата ми не са чули и няма да чуят лоша дума по адрес на другия родител от мен, макар това много да ме ощетява и да ме поставя в неизгодна позиция пред тях, какво ще се получи, ако им разкажа - ще срина авторитета на баща им, както той ме изкара каква ли не пред децата, в прав текст? Не желая да им причинявам още болка.
Трябва да съм внимателна със сина си, дипломатична и търпелива, същевременно без да го оставям да ми се качи на главата. Наясно съм, че ме наказва и че ще продължи да ме наказва. Не е лесно, но се надявам да се справя и той да се научи полека-лека да си поема отговорност за действията.

# 12 472
  • София
Да не си анонимната от преди една две седмици, на която синът й все се инатеше и й правеше напук? А спрямо баща си се държеше добре.

# 12 473
Ще получиш накрая момче, който се извинява пред жените дори когато те се сбъркаха. Винига ще остане виновен.

Точно така е. Момче или момиче, при грешка, извинението е най-нормално нещо. Не защото пола му е мъжки, а защото е сбъркал. Това да се обвързва пола с извинението е доста манипулативно и грешно.

The Catcher in the Rye - май да, същата. Аз поне не съм видяла друг родител, да е така настроен негативно към детето си и другите подробности ...

# 12 474
  • при късмета
Аааааа, моля, моля! Знае се, че направи ли нещо нередно - метнал се на баща си. Като е за хвалене на майка си. Не разваляй сега работата Joy

# 12 475
  • София
На дребния, като не слуша или нещо се дърви, му казвам, че ще му откъсна пишката. Joy
За сега работи. Laughing

# 12 476
Найн.
Еми вземи деца от успешни родители и сложи тях в африката от раждането. И премести деца от африка към тези успешни родители. И погледни какво те ще стигнат.

Имаше не малко такива експерименти - взимаха деца от гетто и слагаха във добри условия. Те се справят се най-малкото като другите деца във същите условия.

Ще ме прощаваш, но ако добавиш в уравнението, че майката е приемала наркотици или алкохол по време на бременността, експериментът ще отиде на кино. Отразяват се тия фактори, не е чиста бялата дъска.

# 12 477
На дребния, като не слуша или нещо се дърви, му казвам, че ще му откъсна пишката. Joy
За сега работи. Laughing

Фройд не би одобрил това. Заплахите за кастрация са найн.Flushed

# 12 478
То не става въпрос за умствено изостанали деца, а за здрави такива. Ако са ретарди, то че обвинява някой друг ще им е най-малкия проблем.

# 12 479
Ще ме прощаваш, но ако добавиш в уравнението, че майката е приемала наркотици или алкохол по време на бременността, експериментът ще отиде на кино. Отразяват се тия фактори, не е чиста бялата дъска.
Ами сигурно дете от алкохолици преместено във добро семейство има повече шанси за успех отколко добро дете преместено във семейство на алкохолици.

И първо какво ще повлияе - е лоша храна
http://www.urbanchildinstitute.org/articles/updates/nutrition-an … brain-development

Последна редакция: вт, 17 апр 2018, 16:26 от horseride

Общи условия

Активация на акаунт