?Въпроси всякакви за СО?

• 1 854 332
  • 20 915
  •   2
Отговори
# 13 005
Къде пък ги намесихте наркоманите сега?
На градус ОЩЕ не съм, но пия трето кафе. Значи съм наркоманка.

# 13 006
На мен пък хората, които не "близват", са ми много странни. Sunglasses
Щото, ако "близнат" не могат да се запрат. Доста често тия дето хиич не пият, се оказват пияндури в абстиненция.
Някои сектанти също не пият и капка.

Сериозно?

# 13 007
  • София
Наистина ли смятате хората, които не близват за странни?

Аз лично не пия твърд алкохол от 6 години. Преди това също не съм прекалявала особено много. В дивите си млади години съм се напивала като всеки нормален младеж на 20-25 години. И двамата ми родителя бяха алкохолици, баща ми почина от това, майка ми, слава богу, спря преди 20 години. Махнах се от мъж с проблеми с алкохола и не с честотата, а с действията си по време и след това. Да ви кажа честно, хич не ми е фън да пия, ама никак. Настроението и адреналина имам как да вдигна и без да използвам за тази цел алкохол, дрога и нещо такова. Да се отпусна също мога без гореупоменатите средства. Нито съм таен пияндурник, нито сектант. Лично мое решение да не пия и не изпитвам желание. И си старая да избягвам мъже (и то защото основно те са ми създавали проблеми в живота Joy), за които алкохола е нужда, било то и от време на време, за отпускане или за настроение. За мен не би било проблем, ако мъжът до мен се е напил 3 пъти за две години. Ще ме напрегне, но ще го изтърпя. Проблем ще бъде, ако това напиване е съпроводено със скандали и други неща. Това вече няма да простя и ще си тръгна.

но това си е лично мое мнение.

# 13 008
Скоро ще стигнем до онази фаза, в която се вадят научни доказателства от анонимни статии, как алкохола всъщност е полезен. И тревата, защото е от природата, не е "няква химия".

# 13 009
Абе аз доста народ познавам, дето не пие твърд алкохол, но за сметка на това се освинва с бирите още от сутринта. Та между пиене и пиене има разлика. Между непиене и непиене, очевидно - също.
С очите си съм виждала, човек дето УЖ не близва, като охлаби синджира как допива останалия алкохол по масите и после едвам се оствества няколко дни. Е, след това пак не близва, щото като няма култура на пиене, по-добре наистина да го прави максимум два пъти в годината, че да не става за резил.

# 13 010
Аз не познавам такива пропаднали алкохолни лешояди, да пият остатъци, но може и да има, свят широк.

# 13 011
Абе аз доста народ познавам, дето не пие твърд алкохол, но за сметка на това се освинва с бирите още от сутринта. Та между пиене и пиене има разлика. Между непиене и непиене, очевидно - също.
С очите си съм виждала, човек дето УЖ не близва, като охлаби синджира как допива останалия алкохол по масите и после едвам се оствества няколко дни. Е, след това пак не близва, щото като няма култура на пиене, по-добре наистина да го прави максимум два пъти в годината, че да не става за резил.

Това си е алкохолик-гратисчия. Няма пари даже и алкохол да си купи. И от тези не сме, давай друга ситуация 😊

# 13 012
  • София
Скоро ще стигнем до онази фаза, в която се вадят научни доказателства от анонимни статии, как алкохола всъщност е полезен. И тревата, защото е от природата, не е "няква химия".
Не от днес е Френската хипотеза, която доказва защо французите, макар да пушат много и силни цигари, по-рядко боледуват от рак и то е, заради ресвератрола в червеното вино. Ама вече го продават и на таблетки Wink

Иначе у нас нивата на битов алкохолизъм и тежка злоупотреба  винаги са били  плашещи. Лошото е, че тук е по-неприемливо да не пиеш, отколкото да си виден алкохолик. Същото става и с някои наркотици вече, но то е логично. Дълги години съм работила по темата за зависимостите и понякога говоря с родители на тази тема и ме  изумяват с разсъжденията и идеите си. По-добре било ти да му дадеш първата трева, как така ще му правя тестове за  наркотици, нали ще унищожа доверието между нас и прочее.

# 13 013
Да, ето това е стряскащото - отричането на съществуващ проблем или омаловажаването му. В България пиенето си е национален спорт и си някакъв извънземен/сектант/извартеняк ако не се напиваш поне от време на време. Чувала съм, че уж може да се дължало на суровия климат през зимата, защото наистина в държавите с по-топъл климат пияниците са мнооого редки случаи, но незнам дали наистина има връзка.

# 13 014
Ама това е Франсетата е пунта мара, защото виното у нас си е традиция и при все това, не живеем по-дълго. Издиша тази хипотеза.
По-дълъг живот се постига с качество на същия, не с различни видове алкохол. А за ресвератрол могат и фъстъци да хрупат, или някакви боровинки там, не е задължително да е алкохол. Алкохолното съединение само по себе си не носи абсолютно нищо, освен актове от пътна полиция, главоболие и разни други неприятни неща.

# 13 015
  • Сф
Откога пък бирата не е алкохол?
Всъщност, Анонимна каза, че той и е казал че му е лошо и е пожелал лека нощ, след което излезал с авери и се осмъртил, загубил това онова, демек няма спомен. Ами кофти. И не за пръв път.Човек който пие си губи акъла- не ми го хвали.Явно си е търсил повод за напиване .Така ми изглежда случката. А на другия ден пил бира.Нормален стандарт за човек , на който му се услажда😀
Но , за година ли колко каза тя, все ще знаеш тоя човек дали го влече и как се държи.Купони, събирания, море заедно, компании- вижда се-и още как! Не знам анонимна що си задава такива въпроси..трябва да е по наясно..

# 13 016
Ама това е Франсетата е пунта мара, защото виното у нас си е традиция и при все това, не живеем по-дълго. Издиша тази хипотеза.
Честно казано, аз много ценители на виното в България не съм видяла. Масово лющят ракия и/или бира.

# 13 017
  • София
По-дълъг живот се постига с качество на същия, не с различни видове алкохол. А за ресвератрол могат и фъстъци да хрупат, или някакви боровинки там, не е задължително да е алкохол. Алкохолното съединение само по себе си не носи абсолютно нищо, освен актове от пътна полиция, главоболие и разни други неприятни неща.
Еми това са научни факти. Не говорим за дълъг живот, а за по-малко рак. Ние си имаме Чернобил и много повече ракия, отколкото вино. Но така или иначе веществото ресвератрол отдавна е изолирано и го има и на таблетки. Аклохола  във виното не помага, да, но така или иначе като полезна се смята чаша вино, не няколко бутилки. Една чаша е 100-тина милилитра.
Затова и във Франция отдавна прекратиха практиката и в  работни дни по обед да се пие вино, а и се води кампания срещу алкохолната зависимост, защото и там традиционно се пие прекалено много. Вино, вино, ама по бутилка-две на ден не е никак ок за здравето. Пак казвам, полезното е чаша, т.е. 100 мл.

# 13 018
  • София

Ами това, как е, пийване в даден момент ли ...?

"малко драматично се преиграва всичко това с алкохола понякога

пример прост
на младини, преди сто години, почти нямаше вечер да не излизаме по заведения или да не се съберем някъде, и ходехме на постоянен градус бих казала, направо с месеци
а понякога направо и извън градусите
"

ама пък държа да отбележа, че си спомнях всеки един момент на на другия ден
не съм залитала, не се е налагало да ме прибират, не са се носели легенди за извършените от мен глупости
според дрегера на катаджията ще съм се напила, според способноста ми да се прибера вкъщи без премеждия и на собствен ход, ще съм подпийнала

та пак има нюанси и количества
за мен лично, по притеснително е когато човек си сипва едно всяка вечер и въпреки че е казал - Утре няма да пия - вземе че и утре си сипе, защото какво толкова
а не човек, който се е напил до безпаметност веднъж на 6 месеца
въпреки че такива не харесвам, смятам ги за глупаци и е редно да си знаят мярката, била тя канче или кило

# 13 019
Еми това са научни факти. Не говорим за дълъг живот, а за по-малко рак. Ние си имаме Чернобил и много повече ракия, отколкото вино. Но така или иначе веществото ресвератрол отдавна е изолирано и го има и на таблетки. Аклохола  във виното не помага, да, но така или иначе като полезна се смята чаша вино, не няколко бутилки. Една чаша е 100-тина милилитра.
Затова и във Франция отдавна прекратиха практиката и в  работни дни по обед да се пие вино, а и се води кампания срещу алкохолната зависимост, защото и там традиционно се пие прекалено много. Вино, вино, ама по бутилка-две на ден не е никак ок за здравето. Пак казвам, полезното е чаша, т.е. 100 мл.

Няма, НЕ СЪЩЕСТВУВА, нито едно реално проучване за връзката на "рака" с виното. Това е абсолютно в сферата на жълтениите. Някъде има ниска, някъде висока заболеваемост, на РАЗЛИЧНИТЕ ВИДОВЕ РАК, но няма научна връзка направена между вино и рак на гърдата например. Няма полезен алкохол също. Ако разтворя танини и ресвератрол в 1 чаша водка, това няма да направи водката полезна.

Общи условия

Активация на акаунт