?Въпроси всякакви за СО?

• 1 847 636
  • 20 915
  •   1
Отговори
# 11 040
Най-малкото ми е на 2. По устав трябваше вече да съм на тръстиката, дори след годинката...

# 11 041
  • София
Най-малкото ми е на 2. По устав трябваше вече да съм на тръстиката, дори след годинката...
Ами да, детенце (а при теб вече 3) трябва да имат маркови дрешки, къде си тръгнала с тези триста и нещо лв.....или станаха 400? Марш на тръстиката.
На мен ми липсва контактът с повече хора, ако имах около мен достатъчно майки на моя акъл - да съм стояла още 6 месеца вкъщи, имах си пари.

# 11 042
Това с боледуването е до гени и до късмет. Има по-тежки от към болести години, други са по-леки, ако детето не е болнаво и хване хубава година все едно къде е, същото е и ако не хване тези две блага. Има деца леко сополиви си ходят на градина и им няма нищо, други от най-малкото дори вкъщи усложняват, та е индивидуално, не мисля, че има виновни. Просто късмет.

Не е точно така. Едно и също дете в една градина или ясла може да се скъса от боледуване, в друга – не. Условията са различни, персоналът...
Повечето деца боледуват повече в яслата, в градината се закрепват. При моя син беше точно обратното – в яслата боледуваше рядко, но щом тръгна на градина, влезе с двата крака в схемата "три дена на градина, две седмици вкъщи". Та се наложи да остана вкъщи да го гледам, докато закрепне, а следващата година го записахме на полудневна градина. Въпреки че там също много рядко боледуваше, при липсата на баби и с баща, работещ на 2 места, се наложи аз да го водя и прибирам, както и да се грижа за него през останалото време, което отложи започването ми на работа за по-късен период, освен периодичното поработване от къщи.
За моето семейство тази схема беше най-успешната, предвид всички обстоятелства, включително и това, че и да бях започнала работа, заплащането едва щеше да стига за лекарствата на болното дете. И като прибавим в картинката факта, че вече веднъж бях губила работа заради 5 дни болнични ("Който иска да гледа болно дете, да си търси друга работа!")...
Та дали ми е скучно вкъщи, социални контакти и кариера ми бяха последна грижа. Скучното зависи от човека, на мен не ми беше. Социални контакти също имах достатъчно, единствено кариерата пострада. Много важно.

# 11 043
По устав след 3 годишна възраст вече може да се замислиш за работа, ако детето и ситуацията позволяват. Аз ще го направя по-рано, така съм преценила и решила. Времето ще покаже. И не виждам нищо лошо в марковите дрешки, коли и сие, стига да не е за сметка на здравето.

# 11 044
Марковите дрешки вече не са ли демоде, сега на мода е "скритото потребление". Тоест да живееш на нулата и да даваш парите за видимо измерими луксове е демоде. Модата е храната да е био, както и други скъпо струващи, но невидими неща. Марките са последното нещо, което е важно. За мен е доста безсмислено облечено като кукла дете, което обаче се е скъсало да боледува.

# 11 045
  • при късмета
Винаги съм била на мнение, че в казуса няма правилно или грешно. Единственото меродавно е какво е най-добре за семейството към настоящия момент и само и единствено тяхното решение. Били и сме и така и иначе през годините, според ситуацията. Вече можем поне да избираме какво да правим, а не обстоятелствата да ни принуждават, за което съм благодарна и на мъжа си и на себе си и на съдбата или там каквито висши сили може да има
А крайностите от която и да е страна "аз не приемам другия да ходи/ не ходи на работа", не ги разбирам. Ако се наложи временно да стане именно каквото не приема, какво ще направи? Ще зареже жена си, защото се е наложило за известно време да е без работа? Ами такъв мъж, по-добре изобщо да не създава семейство и да гледа цял живот собствения си за**ик. И да има предвид, че при кризи като през 2008/9 на мъжете заплащането и стандарта пада много повече от на жените

# 11 046
Е то екстремното послание е, че ако една жена изобщо става за нещо и има претенции, то ще работи и ще дава пари за гледане на дете, само и само да не "загуби себе си", да не губи форма, ако ще да е на финансова загуба. И ако някой й каже, че от това упражнение няма много смисъл - ау, подтисник.

Иначе и аз не приемам мъжът да тежкарее, че "издържа" жената, ако това издържане включва всъщност доста свиване, работа и мислене от страна на жената.

# 11 047
  • София
Марковите дрешки вече не са ли демоде, сега на мода е "скритото потребление". Тоест да живееш на нулата и да даваш парите за видимо измерими луксове е демоде. Модата е храната да е био, както и други скъпо струващи, но невидими неща. Марките са последното нещо, което е важно. За мен е доста безсмислено облечено като кукла дете, което обаче се е скъсало да боледува.
Зависи за кого говорим. Различни кръгове имат различни ценности.
Иначе и за мен е безсмислено или направо тъпо изборът "дрехи срещу лекарства", има и други избори, но да не задълбавам.

Последна редакция: чт, 08 фев 2018, 14:20 от Cuckoo

# 11 048
Достатъчно години съм прекарала близо до всякакви видове майки, та съм се нагледала на какво ли не, доста абсурдни ситуации.

# 11 049
Не всяко семейство има по 2 и особено пък по 3 деца, за да е нужно 10-15 годишно стоене в къщи. За мен е непонятно защо една жена ще си даде труд да кандидатства за висше учебно заведение, следва, взима изпити, дипломира се, държавата или жената плаща за придобиването на това образование и след това засяда 15 години с деца в къщи. Много ясно, че след като има професия и образование ще иска да я практикува

# 11 050
...ми защото един от плодовете на образованието е култура, а тя се предава на децата. Образованието е и за лично удоволствие, не само да имаш продаваеми в момента способности. В тоя смисъл защо изобщо има хора, дето учат история на изкуството...и защото след това следващото поколение с "безполезно" образована, чела залудо майка, може да се окаже с едно стъпалце нагоре, примерно...

# 11 051
  • София
Висшето е един труд - мани мани...поне в България.
Да, културата и средата са големият плюс от следването, а не зазубрените глупости, които забравяш веднага след изпита. Говоря пак за Бг, макар напоследък студент да не звучи гордо.
А образованието може да е свързано със развиване на личен бизнес от къщи, докато си гледаш децата. Това за мен е перфектният подход , но ми липсва организираност и воля, когато нямам шеф на главата. (В случай, че питате защо не го реализирам)

# 11 052
Всеки си определя кое му е важно. Моето образование съм го получила с цел аз да се развивам. Ако едната цел е да предадем на децата култура, то може да я получим и със самообразование, без да търсим диплома и да гоним свои цели. Моите родители са ми предали култура, пък и двамата работеха. Баща ми имаше повече свободно време и ме е водил по всички музеи и изложби, майка ми ме научи на любов към книгите и четенето

# 11 053
  • София
Poni69 , сигурно и аз, и ти познаваме природно интелигентни хора, неразвили се заради окръжаващата ги среда. Обикновено средата влияе на индивида, а не обратното.
Но има много хора, които искат "тапия" само за да се развиват професионално, без да имат основа и нагласата. От тях излизат точно най-войнстващите простаци... често в държавната администрация.

# 11 054
А, да, това вече е случаят с полуобразованите, шаячната интелигенция, хора, непрочели и една книга, учили само практични неща. Ужас...

Общи условия

Активация на акаунт