Аз знам и други случаи, и различни, и подобни на този на Криста, но какво отношение има това към обсъжданата ситуация!?
Тръгват двама души, с еднакво желание, да сътворяват нов живот. По някое време единият си променя желанието. Детето вече е факт. Другият си променя желанието. И кой е ощетен, ма ко?
Ако има някакви несъвършенства в Закона, аз, не юридически подготвената, смятам, че са в свободата да се откажеш и на думи, и на ангажименти към създаденото от теб дете. Дете, създадено от един индивид, все още няма. Смятам, че далеч по-отговорни биха били всички в правенето на деца, ако по закон не се допускаше акт за раждане с един родител, с всичките му произтичащи от този Акт, финансови ангажименти, изисквани не от изоставения родител, а от системата, имаща поглед върху всичко - от доходи, до имущество и стандарт на живот.
Системата не може да задължи някого да бъде любящ родител и любящ мъж, любящя жена, но може да задължи подобни екземпляри да поддържат този новосъздаден живот, без да се налага изоставеният родител да си блъска сам главата...
Проблемът с разочарованието минава и заминава. Както е видно, всеки може да си промени мнението и нагласите. Това не го прави не-родител. Пък родители във всякакви проявления има.