Реших да не отварям специална тема, а да пиша тук - виждам, че доста и различни теми се обсъждат. Исках да споделя, стана ми тъжно тази вечер.
Накратко: преди 25 дена станах майка на момиченце. Детето носи моите имена, с таткото се разделих след като разбра, че съм бременна. Известно време след раздялата имаше много караници, като последните месеци от края на миналата година прекратихме всякакви контакти. До ден днешен. Бях решила, че ще се справя като самотна майка, а т. н. баща, напълно го бях изключила. Нищо не търся и нищо не искам от него. Разбрал, че съм родила от наша обща позната, днес се обади с претенцията, че иска да дойде за почивните дни да видел детето. В различни градове живеем. Искал да си прави тест за бащинство, макар, че бил сигурен на 90%, че детето е от него, искал да го припознае, че даже искал да изгради връзката баща-дъщеря като идвал поне 2 пъти месечно в къщи. Аз разбира се съм можела да си търся друг мъж или да си правя друго семейство. На целия този абсурд, отговорих -НЕ. Не очаквах, но ме заплаши със съд. Семейство нямало да бъдем, ама той можел да бъде дистанционен баща. Желаел да поддържаме нормални отношения.
Той беше този, който се раздели с мен, защото забременях, не искаше детето.
Въпросът ми е: Защо според Вас този човек не ме остави да си изградя истинско семейство и не се махне един път завинаги, при условие, че нищо не искам от него?
P.S. Извинявам се, ако съм допуснала грешки, пиша от телефона си
Сега да споделя нещо. Коментирала съм този пост. Крис никъде не е споменала , нито направила препратки към други свои теми. Подчертаното ми избоде очите. Сега се оказва , че съм сбъркала. Порових в старите теми , съввсем друга е историята , както и нагласата на бащата. Съжалявам , че толкова време и емоции употребих , за да съветвам авторката в тази тема , според ТУК споделеното. Некоректно беше да разкаже нещата по този начин , щом има предистория. Сега ще се опитам да изтрия цялото си участие в темата. Аз затова бях учудена , че някои от коментиращите , имат различно отношение. А то е , защото са участвали и в стари теми. И нещата изобщо не са такива , каквито са към момента. След прочита на старите теми , мнението ми ВЕЧЕ е различно , и ми е обдно вчерашните ми постове да висят в темата.