?Въпроси всякакви за СО?

• 1 847 303
  • 20 915
  •   1
Отговори
# 11 295
Аз пък, честно казано, нямам нужда от критикари в живота си. Но и никога не се оплаквам, така че май не съм индикатор. Peace

не говоря за критикари и досадници, които се бъркат в чуждия живот
а за хората, които наистина мислят за мен

# 11 296
То никой не обича да го критикуват, обаче като ми мели постоянно едно и също повече от пет години. Изслушвах, съчувствах, осъждах съдбата и прочие. Вече ми писна от драмите му и нещастието. Говорим за човек на 35+ години. Не ми е удобно да коментирам историята, защото е лична и специфична, изобщо не е някаква глупост измислена, има за какво да се оплаква. Но живота продължава, а той като го гледам и следващите 10 години се очертава да реве.

# 11 297
  • Sofia
не говоря за критикари и досадници, които се бъркат в чуждия живот
а за хората, които наистина мислят за мен

bubanka, отговорът ми не беше директно насочен към теб, просто се включих по темата. Simple Smile

Иначе, точно най-близките хора могат да се превърнат в най-изкусните критикари, защото разполагат с напоителна информация за теб и винаги биха могли да те "заковат". Точно затова съм "против" споделянето на прекалено лична и компрометираща информация с приятели – никога нямаш гаранция кой, как ще я използва. Peace

# 11 298
Хората не обичат да ги критикуват. Изслушваш, съчувстваш, ако пита за съвет - съветваш. Сега, ако някой постоянно те натоварва с драми и оплаквания, може да се отдалечиш.

# 11 299
  • София
qrye е описала идеално динамиката на отношенията.

За каква критика говорим тук? Той й подава топката с постоянното мрънкане.Тя какво се очаква да прави? Да го играе нон стоп кошче ли или да си каже мнението?

# 11 300
И аз очаквам от приятелите си обективна обратна връзка и искрено мнение, не желая винаги да ме галят с перце и да ме оправдават, това го мога и сама чудесно Mr. Green За това са ми най-близките хора, защото ги обичам и им имам доверие, мнението им ми е важно, даже и когато не съвпада с моето. Отнасям се по същия начин с тях, дори когато знам, че няма да са съгласни с мен.

# 11 301
Здравейте!
Реших да не отварям специална тема, а да пиша тук - виждам, че доста и различни теми се обсъждат. Исках да споделя, стана ми тъжно тази вечер.
Накратко: преди 25 дена станах майка на момиченце. Детето носи моите имена, с таткото се разделих след като разбра, че съм бременна. Известно време след раздялата имаше много караници, като последните месеци от края на миналата година прекратихме всякакви контакти. До ден днешен. Бях решила, че ще се справя като самотна майка, а т. н. баща, напълно го бях изключила. Нищо не търся и нищо не искам от него. Разбрал, че съм родила от наша обща позната, днес се обади с претенцията, че иска да дойде за почивните дни да видел детето. В различни градове живеем. Искал да си прави тест за бащинство, макар, че бил сигурен на 90%, че детето е от него, искал да го припознае, че даже искал да изгради връзката баща-дъщеря като идвал поне 2 пъти месечно в къщи. Аз разбира се съм можела да си търся друг мъж или да си правя друго семейство. На целия този абсурд, отговорих -НЕ. Не очаквах, но ме заплаши със съд. Семейство нямало да бъдем, ама той можел да бъде дистанционен баща. Желаел да поддържаме нормални отношения.
Той беше този, който се раздели с мен, защото забременях, не искаше детето.
Въпросът ми е: Защо според Вас този човек не ме остави да си изградя истинско семейство и не се махне един път завинаги, при условие, че нищо не искам от него?
P.S. Извинявам се, ако съм допуснала грешки, пиша от телефона си

# 11 302
Дистанционен баща? Номинирай този гений на мисълта за Нобелова награда за литература- изобретил е нов оксиморон. Дистанционен баща! ЖДНБ!

# 11 303
Всички, на които не им е стискало да бъдат родители, се бият в гърдите, че могат да са дистанционни такива. Тъжно, но факт.
Човекът иска да си измие имиджа пред света, защото как би изглеждало да знае за детето, пък да не го потърси? Нищо общо с вас двете няма. Обясни му, да дава повечко пари, ако желае, и да работи върху себе си, че детето да иска един ден поне да бъдат приятели. А ти, не позволявай да те бъзика оттук насетне.

# 11 304
  • София
Домъчня ми за теб, току-що родила да тв тормози така. Ако можеш занапред не му вдигай телефона. Нека нещата се успокоят. После ще решаваш искаш ли го в живота си или не. Пък той ако толкова му е зор, да започва дело за припознаване - ама някак съм сигурна, че няма. Бащите, които искат да са бащи, не тръгват с ДНК теста напред.

# 11 305
  • Варна
Че и у вас да идва, виж го ти. Що не си наеме хотел?

# 11 306
Добре си описала историята си, преди да зададеш напълно безсмислен въпрос, на който не можем да ти отговорим. Защо той иска нещо си, откъде да знаем ние? Ти какво искаш? Първо това изясни и после дай да видим къде е проблемът и как може да се реши .

# 11 307
Може пък и да му е трепнало нещо. А за ДНК-то да напира, понеже без него той реално е никой Simple Smile Няма никакви, никакви права, все едно е някой непознат от улицата. Можеш да пускаш даже жалби за тормоз, ако искаш!

Успокой се, гледай си бебчето. Времето ще покаже как ще се развият нещата. И аз не знам какво друго да кажа сега...

# 11 308
При някой от следващите разговори го информирай, че след делото за припознаване да се готви за дело за издръжка и че ще настояваш за по-голяма от минималната. Също ако иска да го вижда да се информира за хотели.

Защо не те оставя? Защото го е страх, че наистина ще продължиш напред. Може би е очаквал, че покрай раждането ще го потърсиш и е останал изненадан, че не си.

# 11 309
Криста, помня предишната ти тема.

Предвид написаното за бившия ти в другата тема, не мисля, че можеш да чакаш каквото и да било хубаво от този човек. Той вече е доказал, че мисли единствено за себе си и скъпоценното си его, без морал, без елементарна човещина и мисъл за жената и детето. На 50 години завършен егоист и тормозчия. Личното ми мнение е, че от такъв нищо не става, дори за далечен познат не става, камо ли за баща.

Ако съм в такава ситуация, аз лично бих стояла далеч от него, не бих му давала детето и не бих му позволила да ни доближи, камо ли да прави тест за бащинство. Бих го блокирала отвсякъде - особено от телефона и фейсбук, и бих си ограничила профила в социалните мрежи да е видим само за приятели. Може да звучи крайно, но спокойствието ми е най-важно. За среща с дъщеричката, ако изобщо се състои, не бих го оставила никога да я види без да присъствам аз и поне един мой роднина на моя територия, ако изобщо си го причиня.  Най-вероятно просто бих прекъснала всякакъв контакт с него. За какво ще ми е такъв, да ме заплашва, да ме тормози и да ми трови нервите ли? Да припознае детето, че да може да те изнудва после цял живот и да ти върти всевъзможни номера, понеже е баща на хартия? Защото помощ и добрина от завършен егоист не чакай! Дори и да ти предложи помощ, лъжа и манипулация е това, по-добре въобще не се занимавай.
Откъде знам ли, от личен горчив опит!

Не си длъжна да го търпиш, не си длъжна да се поддаваш на натиска и заплахите му, не си му длъжна с нищо. Не си длъжна дори и да говориш с него. Той сам с поведението си е показал, че не е повече от егоистичен донор на ДНК. Такива хора са направо токсични и вредни за жената и детето.

Защо не те оставя на мира ли? За да те тормози! От глупост ли, от проклетия ли, няма значение. Единственото, което има значение, е твоето спокойствие и това на бебето. Затова дръж момиченцето си далеч от отровни хора! Няма оправия с тях, колкото и да се опитваш. Те не се променят никога, само съсипват живота на хората около себе си!

Потърси в Гугъл нарцистично личностно разстройство. На английски има повече инфо:
Narcissistic Personality Disorder.

Общи условия

Активация на акаунт