?Въпроси всякакви за СО?

• 1 847 113
  • 20 915
  •   1
Отговори
# 11 715
Аз ще дам мнение от гледна точка на конкретен спорт. Във волейболната зала се допускаше публика на тренировките-родители, приятели, понякога фенове. Това беше с цел, докато бяхме по-малки да притръпнем към това да играем пред публика и като сгрешим да не се влияем от реакцията на околните. Когато минахме в професионално ниво няма начин някой да влезе и да се намеси по какъвто и да е начин в тренировъчния процес. Ако се наложи да присъства родител седи и мълчи. Недопустима е намеса в треньорската работа. Има два варианта: Разговор с треньора или и ти да започнеш да се месиш, но може да му писне на човека и да ви сиктирдоса и двамата.

# 11 716
Родителите нямат място в залата за тренировки. Защо треньорът е допуснал това? Направете си събрание и го решете този проблем.
А иначе съм ставала свидетел на родителски болни амбиции отстрани на терена на едно състезание по футбол за деца. Така се палеха тия хора, толкова негативна енергия...изумих се.

# 11 717
Според мен треньора е виновен. Аз не мога да си представя да остави родители да се бъркат в работата му или да взимат решения относно позициите на играчите. Вместо да настройваш дъщеря ти да "се бори" с родител на друго дете, я посъветвай директно с треньора да говори. Ако се налага и ти сподели с него наблюденията си. Недопустимо е родител на едно дете от някаква група, да е в състояние да повлия на трениращите. И някак не мога да си представя, това, ако действително се случва треньора да е на място. От там трябва да тръгнеш.
Казвам го от позицията на човек, който дълго време се е занимавал с деца в спортен клуб и продължавам да имам наблюдение и връзка с този спорт, макар и вече от по-различно естество, от директния контакт с децата
Той не взема решения, относно позициите на играчите. Просто по време на играта казва П..... подай на Г..... Така че играта да се измести в протовоположното поле. Или ти си по добра от  ...., не подавай на нея за да не и носиш допълнителни успехи.

Това е клюкарщина, направо ме е срам докато го пиша. Но как да си защитя детето.
В никакъв случай не настройвам детето да се бори с когото и да било. Единственото което казвам на нея е да играе играта си. Това е моя "борба" 

Последна редакция: чт, 08 мар 2018, 13:24 от Анонимен

# 11 718
Аз ще дам мнение от гледна точка на конкретен спорт. Във волейболната зала се допускаше публика на тренировките-родители, приятели, понякога фенове. Това беше с цел, докато бяхме по-малки да притръпнем към това да играем пред публика и като сгрешим да не се влияем от реакцията на околните. Когато минахме в професионално ниво няма начин някой да влезе и да се намеси по какъвто и да е начин в тренировъчния процес. Ако се наложи да присъства родител седи и мълчи. Недопустима е намеса в треньорската работа. Има два варианта: Разговор с треньора или и ти да започнеш да се месиш, но може да му писне на човека и да ви сиктирдоса и двамата.
Не знам защо допускат родители, опитвала съм се да променя това нещо, но няма да стане на този етап.
Този не разбира от нищо, отначало, като шега съм му казвала /напр. ще кажа на треньора да пусне татковците да играят да видим колко можете, или подобни../ казах му и директно, че подсказва
неправилно.  сиктирдоса и двамата това ми хареса, само че не мога да го направя

# 11 719
  • при късмета
Според мен треньора е виновен. Аз не мога да си представя да остави родители да се бъркат в работата му или да взимат решения относно позициите на играчите. Вместо да настройваш дъщеря ти да "се бори" с родител на друго дете, я посъветвай директно с треньора да говори. Ако се налага и ти сподели с него наблюденията си. Недопустимо е родител на едно дете от някаква група, да е в състояние да повлия на трениращите. И някак не мога да си представя, това, ако действително се случва треньора да е на място. От там трябва да тръгнеш.
Казвам го от позицията на човек, който дълго време се е занимавал с деца в спортен клуб и продължавам да имам наблюдение и връзка с този спорт, макар и вече от по-различно естество, от директния контакт с децата
Той не взема решения, относно позициите на играчите. Просто по време на играта казва П..... подай на Г..... Така че играта да се измести в протовоположното поле. Или ти си по добра от  ...., не подавай на нея за да не и носиш допълнителни успехи.
 Това е клюкарщина, направо ме е срам докато го пиша. Но как да си защитя детето.
В никакъв случай не настройвам детето да се бори с когото и да било. Единственото което казвам на нея е да играе играта си. Това е моя "борба"  
Ами тогава, след реплика към някое дете, ти пък му кажи "треньор нямаш ли за слушане". Така едновременно показваш и на нахалника и на треньора, че се случва нещо нередно и той би трябвало от негова страна да предприеме нещо друго, освен забележки.
При нас никога не е било забранено да се присъства на тренировка, от който и да е, само едно условие има, да се пази тишина, за да не се разсейват.
Детето ходеше на друг спорт, при тях изрично беше забранено прис8ъствието, освен на първа тренировка или да се изгледа една, за да реши дали да се запише.
Личното ми мнение е, че втория вариант е по-зле. По-добре е да имате възможност да присъствате на тренировките, за да имате лични наблюдения над детето.
Продължавам да съм на мнение, че с треньора трябва нещо да промениш. Говори с него и му кажи какви са то личните наблюдения. Само този татко ли се обажда по време на тренировки? Ако треньора само един единствен път го накара да излезе от залата и да изчака края на тренировката навън, с основание, че му пречи, трябва да е много, много нагъл, че да продължава в същия дух

# 11 720
  • Варна
Уреди си среща на четири очи с треньора и директно му ги кажи тези неща. В него е контрата, той трябва да действа.

# 11 721
  • София
Този треньор трябва да има шеф, та ако не е сговорчив направо отиди при шефа му и изложи нещата пред него.

# 11 722
Уреди си среща на четири очи с треньора и директно му ги кажи тези неща. В него е контрата, той трябва да действа.
Постоянно мисля как да му кажа
Не ми звучи сериозно да кажа ,  Х...............не иска да подава на Д..........защото така каза и каза таткото на ..............
То нали и треньора е в залата, би трябвало да чува и да вижда.

# 11 723
Не знам дали е за тук питането, но ми е интересно следното. От две различни точки ще задам въпроса:

- Колко време ви трябва, за да разберете, че познат/а/ ви отбягва и как реагирате? Продължавате ли да я търсите, след като виждате, че отклонява предложенията ви да се видите, игнорира ви съобщения в чат или ви отговаря лаконично? Или се отдръпвате? Търсите ли обяснения защо?

- И от друга страна. Ако по различни начини сте показали, че не ви се общува с познат/а/, а той или тя продължава да ви търси без да дава индикации, че е разбрал за отдръпването ви, какво правите, за да спре да ви досажда?

# 11 724
  • при късмета
Не ми звучи сериозно да кажа ,  Х...............не иска да подава на Д..........защото така каза и каза таткото на ..............
Изобщо не трябва да подхващаш разговора така, според мен. Не намесвай децата. Мисля, че ще е по-добре да започнеш, че както самия той знае (треньора), таткото на .... непрекъснато подава команди на децата. Разсейва ги, ръководи им тренировката и със съответните еди кои си реплики, би могъл да настрои децата и извън играта. За да вземе някакво по-сериозни отношение треньора, трябва да наблегнеш на това, че неговия собствен авторитет се опитва да измести бащата. Вмъкваш и погрешните техники, които им подсказва да правят и разни такива неща. Чак накрая може да изразиш опасения, че това може да се отрази и на отношенията м/у децата. А всеки читав треньор знае, че ако има делене няма отбор. Във всеки колективен спорт, това е първото на което ги учат, да играят заедно

# 11 725
Не знам дали е за тук питането, но ми е интересно следното. От две различни точки ще задам въпроса:

- Колко време ви трябва, за да разберете, че познат/а/ ви отбягва и как реагирате? Продължавате ли да я търсите, след като виждате, че отклонява предложенията ви да се видите, игнорира ви съобщения в чат или ви отговаря лаконично? Или се отдръпвате? Търсите ли обяснения защо?

- И от друга страна. Ако по различни начини сте показали, че не ви се общува с познат/а/, а той или тя продължава да ви търси без да дава индикации, че е разбрал за отдръпването ви, какво правите, за да спре да ви досажда?

- Хич не обичам да се натрапвам и още при първи отказ преставам с опитите за контакт. Ако е много близък човек има смисъл да се потърси обяснение за случващото се, ако е само познат/а, не.

- Знам само за един начин за отказ от контакт и той е директност. Казвам кратко и ясно, за да не остана неразбрана. Ако продължават да досаждат игнорирам...

# 11 726
Хър Мяуджести, спазвам социалното правило - при 2 последователни отказа за срещи/комуникация прехвърлям топката на другата страна, т.е. очаквам другата страна да ме потърси ("щом не можеш, обади се, когато имаш възможност и си свободна" - нещо в този дух пиша/казвам при втория неуспешен контакт). Ако не ме потърси - значи не иска.

Позната не бих питала за обяснение защо не иска да общува с мен, само близка приятелка бих - може да се е получило някакво недоразумение. Може би бих потърсила информация от трето лице, което познава и двете ни.

По 2ри казус - бих продължила с отбиването на поканите и с разреждането на комуникацията.

От личен опит - аз прекратих отношения с близка приятелка, не ми поиска обяснение - предполагам, че раздалечаването е било двустранно и връзката е изфирясала.

# 11 727
  • София

Ако ми игнорира съобщенията и няма някаква причина за това, спирам да я търся и аз. В 100% от случаите почват пак да ми пишат такива, но аз не поддавам. В смисъл, че ако веднъж е спряла да ми пише и ми вижда съобщенията и не отговаря, а после отведнъж почва пак да търси контакт, не намирам смисъл да си подновявам контактите. Излиза, че едва ли не съм на повикване, моя близка има хубав израз за това - че ме държи на дълга верижка и от време на време я придърпва.

Втори случай не ми се е случвал, обикновено животът толкова бързо ни разделя поради интереси или други причини, че не ми се е налагало да правя нищо, за да спре да ми досажда някой.

# 11 728
Попитай го точно това- не чува ли, не вижда ли? И най-вече, наблегни, че врясъците на ентусиазирания татко пречат на децата да тренират, разконцентрират ги, така че треньорът да бъде любезен да изиска от присъстващите да си затварят човките, ако не искат да бъдат изгонени от залата.

Не съм била в първата позиция, но предполагам, че ще се отдръпна и аз. За второто, ако не вдява от тактично отдръпване, блокирам навсякъде- фейс, скайп, вайбър, не вдигам телефона, с една дума- изчезвам.

# 11 729
Изобщо не трябва да подхващаш разговора така, според мен. Не намесвай децата. Мисля, че ще е по-добре да започнеш, че както самия той знае (треньора), таткото на .... непрекъснато подава команди на децата. Разсейва ги, ръководи им тренировката и със съответните еди кои си реплики, би могъл да настрои децата и извън играта. За да вземе някакво по-сериозни отношение треньора, трябва да наблегнеш на това, че неговия собствен авторитет се опитва да измести бащата. Вмъкваш и погрешните техники, които им подсказва да правят и разни такива неща. Чак накрая може да изразиш опасения, че това може да се отрази и на отношенията м/у децата. А всеки читав треньор знае, че ако има делене няма отбор. Във всеки колективен спорт, това е първото на което ги учат, да играят заедно
Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт