?Въпроси всякакви за СО?

• 1 847 041
  • 20 915
  •   1
Отговори
# 11 940
Детето вижда слабост и се възползва.
И аз смятам, че подходящ психолог би бил от полза.

# 11 941
Нищо му няма на детето, просто иска да ти се качи на главата! Всичко е в твои ръце! Мога да посъветвам само да се държи със строги правила и точен режим, лягане и т.н. Иначе - последствията ще са кофти през пубертета и нататък. Твоята дума трябва да е закон. Не знам в какви отношения си с баща му, но дете да се оплаква на баща си от теб е недопустимо, при всички старания, които полагаш.

# 11 942
Вероятно такова е било отношението на бащата към теб , докато сте били заедно. Копира модела. Не се превръщай в жертва на капризи. Изгради отново авторитет. Още е малко. Не допускай това отношение да се превърне в система , защото ще е завинаги. И без паника. Идеята за психолог е добра , но имам чувството , че не на детето , а на теб е необходима психологическа помощ.
Успех и горе главата .

# 11 943
Не може да бъде да не те обича детето.  Сигурно наистина иска да ти се качи на главата или обвинява теб, но това е период. Във всеки случай недей да разхлабваш дисциплината в опит да го умилостивиш. Съветът за детски психолог е добър според мен.  Отиди първия път сама.

# 11 944
  • София
Седем не е толкова малко в крайна сметка.
Има неблагодарни дечица и това е. Стягай го поне да не ти се качва на главата и да има за какво да негодува.

# 11 945
Аз бих блъфирала и при следващото недоволство съвсем спокойно ще му кажа, че като не му харесва какво правя аз, да си събира нещата и да отива при баща си и там другите с които си шепне...По реакцията вече ще разбера докъде са стигнали нещата. Но аз съм много крайна, може би най-добре наистина психолог.

# 11 946
Предлагам анонимната със седемгодишното момче да посети Отдел Закрила на детето по местоживеене и да подаде заявление за ползване на социална услуга - работа с психолог. В услугите има много добри специалисти, които ще помогнат и е безплатно. Сигурна съм, че детето бойкотира майка си, като това е неговата реакция на развода. Най-важното е да имате с бащата единно мнение по отношение на възпитанието и режима на отглеждане. В практиката ми на социален работник съм имала много подобни случаи и винаги причина за такова поведение е "разнобой" между родителите. Успех, нещата са поправими.

# 11 947
Искам да попитам тези от вас,които не са семейни,но имат някой с когото се виждат и нещата изглеждат не са само секс. Колко често се виждате? Колко често се чувате? Всеки ден ли си пишете? Факта,че като се видим не спираме да си говорим,но през останалото време комуникацията ни я няма много много,какво ви говори ?

# 11 948
Празници и семейни сбирки предстоят. Има нужда от тази тема

# 11 949
Искам да попитам тези от вас,които не са семейни,но имат някой с когото се виждат и нещата изглеждат не са само секс. Колко често се виждате? Колко често се чувате? Всеки ден ли си пишете? Факта,че като се видим не спираме да си говорим,но през останалото време комуникацията ни я няма много много,какво ви говори ?
... че каквото с мен, такова и без мен...

# 11 950
... че каквото с мен, такова и без мен...

Ако говорите за друга жена,го изключвам....!!!! ЕЙ значи...

# 11 951
Не говаря за друга жена. Въпросът беше ясен. Така мисля аз.

# 11 952
Анонимната с детето,
не съм психолог, така че приеми думите ми в сферата на чистата добронамереност, но по стечение на обстоятелствата работя съвместно с психиатри, специализирани в ADHD. Изчела съм стотици страници, свързани с този синдром покрай материалите, които разработваме заедно, и считам, че наистина би било полезно да направиш консултация за твоето дете. Манипулацията не е част от adhd, но другите неща, които описваш, по-скоро са. Не се притеснявай от консултацията, понеже 1. детето ти не е психопатче Rolling Eyes , 2. лечението е когнитивно, coaching, изключително рядко медикаментозно (особено при деца).
Успех!

# 11 953
Eй, опасна работа тука бе ! Досега само мъжете бяха психопати, сега почнахте и деца да нарочвате. От едно анонимно мнение!
Егати струпването на ясновидки!

# 11 954
Аз бих блъфирала и при следващото недоволство съвсем спокойно ще му кажа, че като не му харесва какво правя аз, да си събира нещата и да отива при баща си и там другите с които си шепне...По реакцията вече ще разбера докъде са стигнали нещата. Но аз съм много крайна, може би най-добре наистина психолог.
Ужасен съвет.
Бях на 15, когато майка ми "блъфира" по този начин. 1-2-3 пъти... Събрах си багажа и не се върнах повече, живях с баба и дядо.
И смея да кажа, че бях изключително добро дете, майка ми работеше преди това в чужбина дълго време и когато се върна се беше променила много, държеше се ужасно. Доста сложна ни беше ситуацията, не ми се навлиза в подробности. Просто здравите отношения за мен трябва да са ясни и честни, без блъфове, манипулации и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт