?Въпроси всякакви за СО?

• 1 846 945
  • 20 915
  •   1
Отговори
# 12 090
Добре, обидена свекървата на снахата, задето не ѝ казвала "майко", приемам го. Но защо ще обърква понятията на внучето си? То какво ѝ е криво? Дава ли някакво логично обяснение на този въпрос свекървата?

# 12 091
  • Countryside
Нам си колко години търпяла да й казваш еди си как, без да й е приятно и сега изведнъж си го връща на бебето? Тя защо така безропотно е търпяла и не ти е казала, че не й е приятно? И защо е решила точно на бебето да си го връща? Щом съпругът ти е на твоя страна директно я постави на мястото й, даже пред него най-добре.

# 12 092
И аз не мога да проумея какво се промени след като родих. Задавала съм й  въпроса защо говори така на бебето, а тя отговаря, че не било умишлено, айде първия път ок, но това се повтори няколко пъти и реших да й кажа да спре, защото свикне ли така, така ще е винаги.
Относно обръщението, още преди да се оженим с мъжа ми, самата тя ми е казвала, че не държи на мамисването. Затова ми се стори странно поведението й. Не изключвам да съм била рязка на моменти и именно затова се опитах да изясня нещата с нея, уж всичко беше забравено, но си мисля, че е само на думи.

# 12 093
  • София
И аз не мога да проумея какво се промени след като родих. Задавала съм й  въпроса защо говори така на бебето, а тя отговаря, че не било умишлено, айде първия път ок, но това се повтори няколко пъти
Скрит текст:
и реших да й кажа да спре, защото свикне ли така, така ще е винаги.
Относно обръщението, още преди да се оженим с мъжа ми, самата тя ми е казвала, че не държи на мамисването. Затова ми се стори странно поведението й. Не изключвам да съм била рязка на моменти и именно затова се опитах да изясня нещата с нея, уж всичко беше забравено, но си мисля, че е само на думи.
Очевидно е какво се е случило. Спомогнала си за наследника й и сега иска да те "отдели" от бебето, за да може, като порасне до степен да разбира, да я има за по-блика от теб. Нищо ново под слънцето - нито е първата нито е последната свекърва с подобни нАпъни в живота. Пак се радвай, че не ти дава безценните съвети как да го къпеш със сол и да го мажеш посред лято с мас и подобни съвети Mr. Green

# 12 094
И аз не мога да проумея какво се промени след като родих.

А детето на кого е кръстено? Щом иска да я наричаш "майко", явно е традиционалистка и очаква и детето да кръстите на тях.
Предполагам само, размишлявайки защо точно след раждането на детето се е променила отношението така рязко. Явно е обидена за нещо, може би заради името, но не смее да си каже.

# 12 095
Детето носи първата буква на свекъра, аз исках да носи нейната буква, но свекъра през цялата бременност заплашваше, че няма да погледне нито сина си, нито внук си.

# 12 096
  • Варна
Попаднала си май на интересни свекъри, дума да няма.

# 12 097
Май познах. Разведени ли са?

# 12 098
Не, не са разведени просто свекърът ми е по-особен,затова и не исках детето да носи неговото име... Предпочитах да кръстя на свекървата като компромисен вариант, но не се прие добре от свекъра.

# 12 099
  • Варна
Добре де, нали не сте зависими от тях? Тогава какъв е тоя безобразен натиск и защо сте се поддали?

# 12 100
  • София
Не, не са разведени просто свекърът ми е по-особен,затова и не исках детето да носи неговото име... Предпочитах да кръстя на свекървата като компромисен вариант, но не се прие добре от свекъра.
Свекърът ти не е по-особен,  а нахален, нагъл и налагщ се тип. Изсипал ви е една кофа глупости /как нямало да си погледне сина и внука/ и вие сте му се вързали, като шаранчета. Ако заради едно име човек се отрече от собственото си дете и внуче - значи по-добре за всички е този човек да не ви е в обкръжението. Щом за името се налага, значи има и други изцепки. А детето е било най-добре да го кръстите с име, което сте избрали с мъжа ти, и което ви харесва заради самото име, без да се съобразявате с коя буква започва. Какво значи искала си компромисен вариант, но "не се прие добре от свекъра"? Първо да ти дам съвет - не прави компромиси с детето си заради други хора, били те и родители на мъжа ти, второ свекъра и сега вероятно не е доволен, защото не е с цялото му име, дет' се вика "кел файда", че започва с неговата буква. Време е да спрете да се поддавате на такива психологически манипулации и да си гледате вашия живот. Поставяй граници сега, защото после и да искаш няма да стане, както ги свикнеш в началото - така ще те възприемат и за напред.

# 12 101
Способна съм да забременя само за да ми се яви бай ти свекър и да ме заплашва и изнудва да си кръстя детето на него. Ей, тогава как ще се отворят портите на Ада просто хабер си няма!

# 12 102
Крайното решение за името взе мъжът ми, защото още преди да знаем пола се бяхме разбрали аз да избирам за момиче, той за момче. Все пак детето не е моя собственост, то е на двама ни. Не съм настоявала за друго име, първо, защото избраното ми допадна и второ, защото не исках мъжът ми да се чувства между чука и наковалнята. В последствие на свекърът бе разяснено, че от тук нататък няма думата за нищо. Но мисля, че се измества темата.

# 12 103
В последствие на свекърът бе разяснено, че от тук нататък няма думата за нищо. Но мисля, че се измества темата.
В последствие, във вашия случай, е след дъжд качулка. И не, не се измества темата. По-добре прочети внимателно коментара на Афродита. Аз обикновено намирам нейните коментари за крайно пристрастни и пресилени, но бих се подписала под всяка дума от последния ѝ пост. Ти има какво да научиш от него.

# 12 104
  • при късмета
Ако мъжа ти не го беше страх да не е м/у чука и наковалнята, нямаше нито да ви притискат (направо изнудват) за име, нито майка му да прави фасони без да обяснява защо. Та вместо да го жалиш, да вземе да си влезе в ролята и както е обяснил на баща си, че е вече няма думата, така да обясни на майка си, че държанието ѝ е неприемливо. Или ако има проблем, да го изясни, не да прави циркове.
Колкото повече жалиш мъжа си да не е м/у чука и наковалнята, толкова повече такива ситуации ще ви спретват и няма никога, ама никога да се сетят сами да ги прекратят. Дано си наясно. Той е човека, който трябва да изсни това положение и да сложи границата на собствените си родители, не ти. И колкото повече го жалиш, толкова по-дълго ще сте в този затворен кръг. А това и за самия него не е добре, щом той е този който е м/у чука и наковалнята, нали? Та не е за жалене, само той може да оправи положението, явно не му стиска. Тогава обаче трябва да е за негова сметка, а не за твоя и на детето

Общи условия

Активация на акаунт