?Въпроси всякакви за СО?

• 1 846 856
  • 20 915
  •   1
Отговори
# 12 390
За инсулиновата резистентност си имаме тема. Направо отивай и почвай да четеш.
Щом аз с тия диагнози успях и ти ще можеш. Peace
Трудно е, но не е невъзможно. И не се изисква гладуване. Напротив. Ядене трябва, ама правилно  Laughing

# 12 391
  • София
Това с претенциите относно модификации на външен вид винаги ми е намирисвало не, ами насмърдявало.
Не е случка, единична претенция, а са качества и начин на гледане на отношенията.
Бих дала сериозен отпор, ако някой има претенции какво да правя със собственото си тяло.

# 12 392
  • Sofia
Изобщо не бих търпяла в обкръжението си човек, коментиращ и осмиващ чуждия външен вид. Такъв индивид на момента би ми паднал в очите необратимо.

А по следния въпрос:
И аз идвам с едно питане: ако искате да си правите някакви модификации по тялото, а половинката ви не е съгласна, ще се съобразите ли с тях, или сте на принципа "тялото си е мое, ще правя каквото си искам"? Simple Smile Въпроса ми е провокиран от доста заобикалящи ме примери, включително и ние имаме един такъв казус.
Не, не се съобразявам и никога не съм го правила. Но е важно да се отбележи, че партньорът ми ме харесва всякак и, като цяло, доста неглижира външния вид като фактор. Така че не би му направило впечатление дали косата ми е къса или дълга, червена или зелена.

# 12 393
Не искам да изпадам в подробности за състоянието и диагнозите си, едва ли е от значение и ще помогне в ситуацията. Мисълта ми беше, че той няма представа дали аз съм болна или не, нито колко усилия ми коства да се боря с килограмите си сега. Та аз дори може да се харесвам така или да не спортувам или пък да искам да добавя още 10 кг отгоре.
 Благодаря много, Елора , утре отново съм на изследвания, защото лекарите имат съмнения, че съм с инсулинова резистентност. Може би малка част от хората знаят, че при такова състояние елиминирането на излишните килограми става много по-трудно, ако ще и да гладуваш. Истината е, че аз самата не се чувствам добре в тялото си сега, не само заради теглото, а и заради всички последствия от диагнозите ми. Оказаха влияние и върху психиката ми... Моля, не го приемайте като оплакване или самосъжаляване, ще продължавам да се боря и няма да се откажа.

Анонимната, не го приемай, като критика или заяждане - на никой не му пука от причините, че си слаба или дебела. Хората имат право и си коментират, каквото си искат. За ВСЕКИ. Може да се върнеш дори и в тази тема и да прочетеш коментарите назад, за участниците в разни истории. Дори тези, които твърдят, че не го правят, вече са го направили. Доста пъти. И да отслабнеш, пак ще те коментират - за друго. Винаги ще има хора, които не те харесват, толкова е просто.

# 12 394
  • Стара Загора
Просто си от скоро с наднормено тегло и не си свикнала на такива коментари.
Аз не се обиждам когато ми кажат че съм дебела, аз знам че съм дебела, ама когато им отвърна че са прости, те се обиждат, сигурно не знаят.

# 12 395
  • Sofia
crossfade, а за каква промяна във външния вид питаше в предните си постове? Сподели конкретната ситуация, ако искаш. Simple Smile

# 12 396
Разбира се, всеки има правото да е идиот и простак и да им липсват първите седем.
Та назад писах за моя колега, който се подиграваше на дебели и сакати. Нямах време да добавя какво му се случи на тоз хубостник.
Пребиха го една вечер в някаква дискотека. Ритали го жестоко в гръбнака. А преди дни отново се подигра на колегата от склада, че ходил накриво. А човек е с изкривен гръбнак, че и киста, която му скъсява крака.
Идваше дълго време с патерици. Като го видях му казах - "Хайде пак се подигравай на сакати сега. Господ си знае работата. Да внимаваш да не ти стовари още нещо".
От липсата на движение и напълня  Joy
Еми пада му се. Аз напуснах малко след този инцидент. Но ми казаха, че си затварял устата вече.
А и пак са го били някъде. Много кротък станал.
Иначе Salsisha е права. Хората си коментират, кервана си върви. Друг е въпросът обаче ти Анонимна как ще реагираш на такива нападки. Дали ще си мълчиш и ще оставиш нещата така. От опит ти казвам, че мълчанието предизвиква още повече нападки. Хората усещат слабите и обичат да мачкат. Не всички са такива, но си има всякакви идиоти.
Научи се да се харесваш каквато си. Може да не свалиш килата още 3 години.

# 12 397
  • София
Звучи отвратително това, което разказваш.
За пълни хора мога да допусна някой да коментира, тъй като на малко хора им хрумва, че може да е заболяяане и всички си представят по 3 пици на ден. Не че не е невежество.
Но да се смееш на видимо недъгави хора- опазил ме Бог от такива идиоти.

# 12 398
Да ти кажа до преди да познавам този човек и аз не вярвах, че има такива тъпанари, които си позволяват да се подиграват на сакати.
Впрочем той не го правеше директно пред него, а зад гърба му. Имитираше и правеше малоумни коментари.
Е, поне си е получи заслуженото.

Впрочем на сегашната работа имам един колега, който обича да казва на всички по пълни жени, че са дебели и да отслабнат. Изтърпях го мъничко. И почна и на мен да ми подхвърля такива коментари. Поставих го на мястото му. Оттогава не съм чула думичка нито към мен, нито към друга колежка.
А на същия, който имаше наглостта да прави забележки за пълнота, а не му влиза в работата, се оказа, че има диабет. Ами той плюска като невидял сладко. Как да не получи.

# 12 399
По себе си знам, че като надебелея и мисленето ми се променя. Ставам по-сопнат, по-заядлив и докачлив. По-агресивен също. Не съм биохимик и не съм склонен да обяснявам всичко с обмяната на веществата, но и не отричам че има роля в промяната на поведението (ми).
Когато съм по-слаб ставам непукис. Трудно нещо ще ме впечатли или засегне. Не мога да кажа, че съм все в добро настроение, но и в лошо не съм. Спирам да чета бг-мама Simple Smile
В момента съм 10-ина кила +, разбира се с това не искам да обидя пишещите мъже тук като дебелаци Simple Smile
Според мен напълняването при мъжете действа на поведението подобно на месечното неразположение при жените. Жените все пак са облагодетелствани, защото при тях периодиката позволява планиране и подготовка .
Исках да кажа, че за мъж с известен житейски опит е страшно лесно да разбере в този форум коя от пишещите дами в какъв период е Simple Smile Simple Smile Simple Smile И съответно как да се приемат мненията ѝ.
Да, и да не подценяваме ролята на глада ако желаем да отслабнем. В Освиенцим не е имало дебели. Sunglasses

# 12 400
По себе си знам, че като надебелея и мисленето ми се променя. Ставам по-сопнат, по-заядлив и докачлив. По-агресивен също. Не съм биохимик и не съм склонен да обяснявам всичко с обмяната на веществата, но и не отричам че има роля в промяната на поведението (ми).
Когато съм по-слаб ставам непукис. Трудно нещо ще ме впечатли или засегне. Не мога да кажа, че съм все в добро настроение, но и в лошо не съм. Спирам да чета бг-мама Simple Smile
В момента съм 10-ина кила +, разбира се с това не искам да обидя пишещите мъже тук като дебелаци Simple Smile
Според мен напълняването при мъжете действа на поведението подобно на месечното неразположение при жените. Жените все пак са облагодетелствани, защото при тях периодиката позволява планиране и подготовка .
Исках да кажа, че за мъж с известен житейски опит е страшно лесно да разбере в този форум коя от пишещите дами в какъв период е Simple Smile Simple Smile Simple Smile И съответно как да се приемат мненията ѝ.
Да, и да не подценяваме ролята на глада ако желаем да отслабнем. В Освиенцим не е имало дебели. Sunglasses

Просто не са имали хормонални проблеми и не са задържали вода ... Rolling EyesCake

# 12 401

Да ти кажа пълните хора, които познавам са доста по-мили и добрички от останалите.
Обаче съм срещала слаби и злобни хора. Що така не знам. Описаният колега беше слаб. Тогава какво е обяснението.
Не е до кила, до други неща са.
Също така е изключително неразумно да даваш съвети за гладуване на човек с хормонални проблеми. Все пак не си лекар, нали?
А мненията на пишещите са на база други мнения, а не от цикъл.
То по таз логика Salsisha може да я изкараме вечно в цикъл. Mr. Green

# 12 402
По душа съм в цикъл.

# 12 403
"Спешно трябва да отслабне и да й се връчи карта за фитнес". Не съм свръхдебела, видимо напълнях заради хормонални проблеми, но дори да бях с наднормено тегло, пак не смятам за нормални такива коментари ... Ядосвам се на себе си, че позволих на това комплексирано и злобно човече да ми скапе настроението. Извинявам се, просто исках да си сверя часовника.
В случая е по-важно как е реагирало гаджето на това изказване. На простака не можеш да му затвориш устата, но пък от реакцията на милото можеш да си направиш някои изводи.

# 12 404
И аз имам спешна нужда да отслабна и тия дни ще си купувам карта за фитнес. Честно казано, нищо обидно не виждам. През бременността не качих, ами след раждането се поиздъних и като съм сега с повечко кила, как да се засегна дори и да ми го кажат. Не ми е кеф, но това е реалността. Хич не се засягай според мен!!! Гледай си ти да си си добре.

Общи условия

Активация на акаунт