?Въпроси всякакви за СО?

• 1 846 837
  • 20 915
  •   1
Отговори
# 12 405
По въпроса - аз комментирам само тогава, когато наистина вярвам, че моето мнение се слуша и може да засегне. Това значи че никога не коментирам третото лице - то няма смисъл. Не коментирам непознати и колегите. То няма смисъл да обиждам хора. Коментирам близките приятели, понякога роднини си когато те искат да чуват мнението ми.

Имам само няколко човека, който мога да коментирам по всяко време и по всеки въпрос без да ги обиждам.

Последна редакция: пн, 16 апр 2018, 14:50 от bubanka

# 12 406
На мен пък ми прави впечатление, че хора, които са доста далеч от перфектния външен вид, често се случва да коментират кой бил дебел, кой нисък, кой откровено грозен. Явно разчитат на това, че още не се е намерил някой да ги постави на мястото им и си разиграват коня, магарето, катъра. Значи тоз конкретният, за който пита авторката, за да се изцепи по този начин, най-вероятно никак не се е притеснявал, че ще бъде чут от нея. Интересно колко ли трябва да уважава приятеля й, за да не му дреме, че засягайки нея, може да засегне и него.

На мен преди доста години пиян другар на тогавашния ми партньор, ми направи груба забележка за грима. Това на гости у нас. Ами, признавам си, обидно ми стана. И то не от самото изказване, колкото че някак ми нагазва в личното пространство. След като не съм го питала, не съм му искала мнение, от какъв зор ще прави забележки за външния ми вид. Все едно аз да коментирам облеклото му или да му кажа, че твърде много пие. Ами, не бих. Но още по-обидно ми стана от безучастието на приятеля ми. Значи, не стига, че посрещам и готвя за цялата му компания, ами и в даден момент някакъв пиян задник се осмелява да се подиграва с мен. Друг човек от гостите се усети да го разкара тихомълком да изтрезнява.
След време така се извъртяха нещата, че много ясно си пролича на пияндето колко му дреме за верния му приятел, който тогава дори не посмя да му направи забележка.

# 12 407
  • Сф
Относно килограмите.Видимо вече има по- пълни момичета от преди 20 години.Виждам ги още от деца и в училището на щерката.Не мога да се съглася , че всички са със заболяване.Особено и като видя как се тъпчат с боклучава храна.Напротив , килограмите по- често са резултат от неправилен режим на хранене, от застоялост на днешната младеж.Часа по физкултура е пълен фарс, да не говорим че ако трябва да прескачат кобила, греда, ще настане тих ужас.Та 80% мост не могат да направят!
Както и да е.Това за общатата картина.
Иначе все по- пълни хора  има около нас и не мисля че е някакъв бич, чудо невиждано.Но очевидно анонимна има комплекс и се шашка.Подигравки има за какво ли не от време оно- походка, нос, цици и т.н. и се коментира от младите особено, виждам че сте гаджета. Сега ще ти кажа какво мисля и за коментиращия.Щом е нееднократно, умишлено, а на теб се мазни- този човек не те харесва по принцип.Може да ревнува приятеля си, може да губи нещо.
Когато бяхме гаджета с мм , един негов " приятел" много ми се мазнише, а поведението му беше отвратително, уж да помогне на мм, всъщност го използваше финансово.Пълен боклук!Само че аз съм дивачка и директно го резнах. След години мм ми каза какво е говорил за мен, когато са били сами и то от 3,4 виждания и пет приказки такъв портрет ми беше съчинил...
 Освен сразяване за външния ми вид, бил ми направил и профил, че за нищо не ставам и предрекъл черно бъдеще на мм. Мм не му обръщаше внимание, до един ден , в който мм беше в беда и този същия го изхвърлил на улицата, образно казано.Зачеркнат е от двама ни, от години.Но не дойде от мен.Остави глупака сам да се удави.Но го резни ти.Какъв приятел е според теб на гаджето ти, щом обижда приятелката му?Ами утре ако се ожените?Тона му е подигравателен, ехиден с тоя коментар и съвсем осмислен целящ да те нарани. Далеч от такива " приятели".

# 12 408
Не знам защо каквато и да е темата, винаги забива в посока килограми. Ще речеш, че най-големият кошмар, който може да се случи на една жена е, да напълнее. И всяко обяснение на всеки проблем са килограмите.
Проблемът в описания случай според мен не са килата, а възпитанието на хората. Той по същата логика, ако анонимната не беше пълна, а слаба, но с друг недостатък, можеше да речем да предложи услужливо и посещение при пластичен хирург.

# 12 409
Все едно аз да коментирам облеклото му или да му кажа, че твърде много пие.
Не облеклото е трябвало да коментираш, а ерекцията му и по-скоро липсата на такава, защото мъжете, които си позволяват да се изказват грубо за жените наоколо, са тези, които непрестанно биват отхвърляни от жените и друго освен откази не получават, а ако случайно някоя заблудена овца се излъже да легне с тях, се дънят от притеснение, от което се комплексират още повече и озлоблението им към женското съсловие нараства с всеки следващ провал. Особено са злобни към приятелките на другарите си, защото ревнуват и ги е яд, че другите се уреждат, пък те все сами кесят.

# 12 410
Абсолютен селянин само може да коментира външността на друг човек, особено в негативна светлина.

Ако въпросният беше казал - Х каква готина мацка е, можеше да се преглътне, макар че пак е нетактично.

Ничия работа не е колко кг. си, какъв ти е гримът или облеклото.... Всеки да си гледа собствената кочинка!!!  Peace

# 12 411
Щом така смело се е изказал, най-вероятно са я коментирали и преди това двамата с гаджето и. И да, реално ако не беше дебела, нямаше да я коментират, че е такава... толкова е просто.

# 12 412
Не облеклото е трябвало да коментираш, а ерекцията му и по-скоро липсата на такава, защото мъжете, които си позволяват да се изказват грубо за жените наоколо, са тези, които непрестанно биват отхвърляни от жените и друго освен откази не получават, а ако случайно някоя заблудена овца се излъже да легне с тях, се дънят от притеснение, от което се комплексират още повече и озлоблението им към женското съсловие нараства с всеки следващ провал. Особено са злобни към приятелките на другарите си, защото ревнуват и ги е яд, че другите се уреждат, пък те все сами кесят.

Наистина ли мислиш така? Държа за отговор.

# 12 413

За ерекцията му не знам. Но бях чувала, че открай време все така се случвало, че като си хареса някоя мацка, тя се лепвала именно на тогавашния ми приятел.

# 12 414
Относно килограмите.Видимо вече има по- пълни момичета от преди 20 години.Виждам ги още от деца и в училището на щерката.Не мога да се съглася , че всички са със заболяване.Особено и като видя как се тъпчат с боклучава храна.Напротив , килограмите по- често са резултат от неправилен режим на хранене, от застоялост на днешната младеж.Часа по физкултура е пълен фарс, да не говорим че ако трябва да прескачат кобила, греда, ще настане тих ужас.Та 80% мост не могат да направят!
Както и да е.Това за общатата картина.
Скрит текст:
Иначе все по- пълни хора  има около нас и не мисля че е някакъв бич, чудо невиждано.Но очевидно анонимна има комплекс и се шашка.Подигравки има за какво ли не от време оно- походка, нос, цици и т.н. и се коментира от младите особено, виждам че сте гаджета. Сега ще ти кажа какво мисля и за коментиращия.Щом е нееднократно, умишлено, а на теб се мазни- този човек не те харесва по принцип.Може да ревнува приятеля си, може да губи нещо.
Когато бяхме гаджета с мм , един негов " приятел" много ми се мазнише, а поведението му беше отвратително, уж да помогне на мм, всъщност го използваше финансово.Пълен боклук!Само че аз съм дивачка и директно го резнах. След години мм ми каза какво е говорил за мен, когато са били сами и то от 3,4 виждания и пет приказки такъв портрет ми беше съчинил...
 Освен сразяване за външния ми вид, бил ми направил и профил, че за нищо не ставам и предрекъл черно бъдеще на мм. Мм не му обръщаше внимание, до един ден , в който мм беше в беда и този същия го изхвърлил на улицата, образно казано.Зачеркнат е от двама ни, от години.Но не дойде от мен.Остави глупака сам да се удави.Но го резни ти.Какъв приятел е според теб на гаджето ти, щом обижда приятелката му?Ами утре ако се ожените?Тона му е подигравателен, ехиден с тоя коментар и съвсем осмислен целящ да те нарани. Далеч от такива " приятели".
Всъщност, ако се загледате и си поставите за цел, ще видите, че поне 70% от жените са с наднормено тегло.
Да видиш слаба жена, с нормални кг, вече е по-скоро изключение, отколкото правило.
За мъжете не знам, засега нямам мои наблюдения.

И относно коментарите...
Ами, хората си коментират.И не може да им се угоди.
Ако си пълна-дебела си.
Ако си слаба-анорексичка си, трябва да качиш.
Ако си ниска-си джудже.
Ако си висока-да не се мислиш за Мис.
Ако си руса-черна коса повече би ти отивала....
И т.н., и т.н.
Каквато и да си, все ще намерят "критици", които няма да те харесат.
Така че, решението е "От едното ухо влязло, от другото излязло!"....т.е., чуваш и забравяш.Ако човека ти е по начало неприятен, даваш пълен игнор.Не ти трябват  "мръсни" (по душа) хора около теб.

# 12 415
  • София
Тогава го зарежи и си  намери друг след време. Щом на тази крехка възраст ти минават мисли за наеми и щом преди време същият този не е искал да заживеете заедно....!!??

Абе аз на 20 + имах винаги супер навити кандидати и всички ми се кълняха във вечни чувства и колко ме обичат - къде е сега това време и какво е станало с хората? Не си спомням да съм говорила за пари с който и да е свой обожател някога. Явно нещата са се материализирали яко. Не го казвам да се похваля, с приятелките ми беше същото. Защо така?
Не знам на каква възраст си, но и аз на 20 не съм мислела за пари и кариера, защото още бяха постсоциалистическите времена - знам, че ще завърша, баща ми ще ми намери някаква работа (икономист може да работи какво ли не), държавата все нещо ще направи за жилището...Нямаше още масово съвместно съжителство без брак и ипотеки. И аз съм имала 2 кандидати да се женим на 20-22 години, но подозирам че на единия му трябваше жителство.
Що се отняса до използването на някого - тук съм малко по-либерална. Всеки си има глава на раменете, Дари няма нужда всекиму да се изповядва какви точно са плановете й и дали го обича. Но и аз съм на мнение, че гледа сеир, то и на мен ми е интересно да чета за въздържатели за по 6 месеца, хем не съм от най-сексуалните. Снощи сама си се хилих, като се сетих как някой ще свърши на "Съдби на кръстопът"  Joy  Joy

Последна редакция: пн, 16 апр 2018, 15:09 от Cuckoo

# 12 416
По въпроса за кг - нищо обидно не виждам в изказването "трябва да й дадем карта за фитнес". Ами, очевидно си се поналяла /в което няма нищо лошо, твое право е и т.н./, но човекът те помни в по-добра според него светлина и от тази гледна точка коментарът може да се възприеме дори като знак на загриженост за твоето здраве. Simple Smile Не е използвал грозни епитети като слоница, туловище и т.н., а е просто констатация за напълняване. Още повече не е казано в очите, което значи, че не цели да те обиди, поне не и директно, просто е споделял мнение с приятел, нищо че не е негова работа. Освен това имам новина - ВСИЧКИ нонстоп коментират ВСИЧКО! Особено пък мъжете, тяхната специалност е да коментират женската физика. Не знам защо ти пука, явно ти е комплекс. Най-важното е ти и приятелят ти да харесвате как изглеждаш, всички останали да си говорят и мислят каквото искат! Не си го слагай на сърце Simple Smile

# 12 417
По въпроса за кг - нищо обидно не виждам в изказването "трябва да й дадем карта за фитнес". Ами, очевидно си се поналяла /в което няма нищо лошо, твое право е и т.н./, но човекът те помни в по-добра според него светлина и от тази гледна точка коментарът може да се възприеме дори като знак на загриженост за твоето здраве. Simple Smile Не е използвал грозни епитети като слоница, туловище и т.н., а е просто констатация за напълняване. Още повече не е казано в очите, което значи, че не цели да те обиди, поне не и директно, просто е споделял мнение с приятел, нищо че не е негова работа. Освен това имам новина - ВСИЧКИ нонстоп коментират ВСИЧКО! Особено пък мъжете, тяхната специалност е да коментират женската физика. Не знам защо ти пука, явно ти е комплекс. Най-важното е ти и приятелят ти да харесвате как изглеждаш, всички останали да си говорят и мислят каквото искат! Не си го слагай на сърце Simple Smile
Ама вие преди да коментирате не четете ли питането!?!
"Спешно трябва да отслабне и да й се връчи карта за фитнес". Не съм свръхдебела, видимо напълнях заради хормонални проблеми, но дори да бях с наднормено тегло, пак не смятам за нормални такива коментари ... Ядосвам се на себе си, че позволих на това комплексирано и злобно човече да ми скапе настроението. Извинявам се, просто исках да си сверя часовника.
Има голяяяяма разлика между приятелското "хайде да й дадем (ако е в смисъл подарим) карта за фитнес" и злобаркото "(спешно) да и се връчи"! И казано зад гърба е още по-гадно Sad И момичето сподели, че и на нея не й харесва, че е напълняла, прави всичко по силите си, старае се, но е здравословен проблем, а вие коментирате "ти и приятелят ти да харесвате как изглеждаш"! Ми не се харесва в момента и прави нещо по въпроса, защо някой нещо трябва да й "връчва" загрижено?!?
Тъп комплексарски коментар, който само че уцелва болна тема на момичето в момента. И какво да го оправдаваме ли? Аз не бих. Коментара е гаден.

# 12 418
Дам, а тя е малка и не може сама да си купи карта за фитнес, че те да й купуват. То е оставало и съвсем да изпростее да я нарича слоница, хайде моля ви се!
Ако е бил толкова загрижен, има деликатен начин да изрази тази своя грижа ( макар и изобщо да не е негова работа - все пак жената сигурно има достатъчно близки хора, които да се притесняват за здравето й).
Има и един вариант, хората да са си много близки приятели и казаното да е било под формата на грубовата закачка, която бих намерила за уместна, единствено ако помежду си си разменят подобни реплики, без да ги приемат навътре.
Но от не особено близък човек, някакъв си Сульо там, и то даже не директно отправено към нея, ами като одумване на всеослушание, описаното си е чисто просташка изцепка.

По същата логика, ако някой различен от най-близкия ми човек ми каже примерно: "Мале, колко големи цици/стегнат задник имаш", дори и да не е замислено като обида, пак ще го сметна за простотия. Нищо, че много добре го знам.

# 12 419
Ама вие преди да коментирате не четете ли питането!?!
"Спешно трябва да отслабне и да й се връчи карта за фитнес". Не съм свръхдебела, видимо напълнях заради хормонални проблеми, но дори да бях с наднормено тегло, пак не смятам за нормални такива коментари ... Ядосвам се на себе си, че позволих на това комплексирано и злобно човече да ми скапе настроението. Извинявам се, просто исках да си сверя часовника.
Има голяяяяма разлика между приятелското "хайде да й дадем (ако е в смисъл подарим) карта за фитнес" и злобаркото "(спешно) да и се връчи"! И казано зад гърба е още по-гадно Sad И момичето сподели, че и на нея не й харесва, че е напълняла, прави всичко по силите си, старае се, но е здравословен проблем, а вие коментирате "ти и приятелят ти да харесвате как изглеждаш"! Ми не се харесва в момента и прави нещо по въпроса, защо някой нещо трябва да й "връчва" загрижено?!?
Тъп комплексарски коментар, който само че уцелва болна тема на момичето в момента. И какво да го оправдаваме ли? Аз не бих. Коментара е гаден.
Ами, да си срежем вените, че някой си изкоментирал нещо злобно или не. Както казаха много други хора преди мен, прекалено се зацикля и се придава по-голяма важност, отколкото заслужава прословутото изказване. Пожелавам й успешно отслабване тогава, така най-сигурно ще му запуши устата, но ще има друго за коментиране - безкраен кръговрат. Както казах - хората нонстоп коментират, ние просто не знаем какво точно говорят. Живейте си живота и не плащайте данък чуждо мнение, това казвам аз!

Общи условия

Активация на акаунт