?Въпроси всякакви за СО?

• 1 846 815
  • 20 915
  •   1
Отговори
# 12 435
Дъщеря ми е на 8. Обикновено и официално аз съм ѝ виновна. Но си личи, когато осъзнава, че вината е в нея и се чувства неудобно. Доколкото разбрах, момченцето също осъзнава, че то си е виновно за пластилина. Не мисля, че на тази възраст масово децата са супер отговорни.

# 12 436
Естествено, че не са. А и опитите да "реши" проблема, не означава, че друг му бил виновен. Очевидно и то самото се е изнервило от ситуацията и реагира така, както може едно малко мозъче. Детето е на 8 по дяволите, какви са тия констатации и заключения ... То щом отсега е съдено и налепено с етикети от родителите си, учудвам се, че няма доста по-тежки поведенчески проблеми.

# 12 437
  • София
Забравят ли нещо, вината е само тяхна.Естествено, не е имало някакви драконовски наказания, но когато класните им направят няколко пъти забележки, им ставаше неудобно и се научаваха да мислят " една крачка предварително"
Аз искам при мен също да е така, но си давам сметка, че самата аз съм разсеяна и дори да ме предупреди навреме - забравяме и двамата, т.е. вината е колективна.  Laughing освен това дори аз да се дръпна, ММ се мята да помага на синчето си
Но аз самата все още се чудя  къде точно е тънката червена линия - има майки-орлици, които се грижат за всичко на минутата след като им се каже, а аз може да забравя до последния момент.

_Bianka_, аз подлъгана  от кроткото си момиченце - си родих и момченце, което се оказа доста по-различно, хем не е от най-дивите. С тих ужас очаквам пубертета

# 12 438
Преди време моят син се опита да каже за нещо, че не бил виновен, щото еди си какво. Със строг тон му обясних, че всеки трябва да носи последствията от решенията и действията си. Няколко път и дискутирахме темата, уж разбра. Peace

# 12 439
  • София
Интересно виждане!
Значи, майката има 2 деца, грижи се за тях, близо е ежедневно за всичко и няма право да види нещото, което не е за хвалене в характера на малкия?
Питам се, всъщност, колко задълбочено прочете и ти поста ѝ и какво разбра, щом така се нахвърли с обвинения?
Жената споделя и търси съвет, защото забелязва характер като на бащата, за когото и до ден днешен, всеки друг за всичко му е виновен.
Не знам, имаш ли деца, големи или малки са- от собствен опит ли говориш!?

# 12 440
Ъъъъ, към мен ли е постът ти, абсурт?

# 12 441
  • София
Преди време моят син се опита да каже за нещо, че не бил виновен, щото еди си какво. Със строг тон му обясних, че всеки трябва да носи последствията от решенията и действията си. Няколко път и дискутирахме темата, уж разбра. Peace
Там е ключа от палатката. Simple Smile
Мойта щерка разбира от половин път, но още 10 пъти се прави на умряла лисица. Докат не стане жега. Laughing

# 12 442
Там е ключа от палатката. Simple Smile
Мойта щерка разбира от половин път, но още 10 пъти се прави на умряла лисица. Докат не стане жега. Laughing

Тъй, тъй, да се прави на приятно разсеян му е специалитет.... Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 12 443
Аз пък, оставам с впечатлението, че майката не може да създаде организация на детето си, не разговарят, какво му трябва за следващия ден и после прехвърля вината на 8 годишното, защото тя се е издънила и разчита детето да се грижи само за себе си. Значи тя има характер, като на бащата и все другите са им виновни, бък били те и деца, все тая, важното е, че не е тя.

Така как е?

# 12 444
  • София

Не, към Salsisha, която продължава да напада майката, като си изсмуква ситуации от пръстите.

# 12 445
  • София

Не, към Salsisha, която продължава да напада майката, като си изсмуква ситуации от пръстите.

Да ти кажа - и аз се зачудих кого критикуваш, та се наложи да се върна назад. Сложи едно обръщение, че така не е ясно.

Напълно разбирам Анабел, в случая дори не мога да обвиня баща му, по-скоро е наследил мен. Но мога да имам коригиращо отношение, пък колкото успея - толкова. Хората се раждат с някакъв нрав и не всичко и на 100% зависи от възпитанието.

# 12 446
Не нападам никакви майки, но съм против да се слага етикет на малко дете, за няма нищо.

# 12 447
Майката познава по-добре детето си от теб. Това, че сме майки, не ни прави слепи за недостатъците на децата ни. А някои имат куража и да ги изрекат на глас.

# 12 448
Разбира се. Няма съмнение. Същото, като баща си е, детето му с дете ...

# 12 449
  • София
Не нападам никакви майки, но съм против да се слага етикет на малко дете, за няма нищо.

Да живее едно дете с чувството, че все някой му е виновен за нещо, е отвратително за самото него- чувства се жертва на околните, развива чувство за малоценност, което избива с обвинения и агресия към другите.
Когато си живял с пълнолетен индивид, притежаващ всички тези качества и ги забелязваш в детето си, е напълно нормално да търсиш начин да помогнеш да ги коригира.
Това прави Анабел, а не слага етикети и не виждам как без да я познаваш, ти ѝ лепиш етикет........

Общи условия

Активация на акаунт