?Въпроси всякакви за СО?

• 1 846 795
  • 20 915
  •   1
Отговори
# 12 570
  • София
смятам, че все още трябва да й даваш парите ден за ден

Абсолютно. Аз на 8 даже изобщо и не съм давала джобни. Доста късно започнах да му давам пари - че то всичко отиваше в лавката при захарта.

# 12 571
До към 6-7 клас, джобни ден за ден.Имаше определена сума, една и съща всеки ден.Ако нямам дребни и дам повече, непременно уточнявам, че това е сума за два дни.Ако ги изхарчи за ден, допълнително няма.
После, една обща сума за цяла седмица.Как ще я харчат-дали наведнъж или по малко всеки ден, тяхна работа. Допълнително също няма.Ако похарчат всичко за ден-два, после ходят без пари.

# 12 572
  • София
То е джобни пари. За тях не трябва да искаш някаква отговорност. Ако дете иска да купя нещо за приятел си - защо би и не. Обаче то трябва да разбере, че купувайки нещо на другия той ще загуби тези пари
Извинявай, ама защо пишеш така (не е заяждане, трудно е за четене).
Иначе за джобните, при нас колкото дам, толкова ще изхарчи баткото, а каката ще спести. Затова си имат дневни, които се дават ден за ден. Ако дам двойно и се изхарчат, един ден ще е без джобни.

# 12 573
То е джобни пари. За тях не трябва да искаш някаква отговорност. Ако дете иска да купя нещо за приятел си - защо би и не. Обаче то трябва да разбере, че купувайки нещо на другия той ще загуби тези пари
Бих би искал от всички с подобни коментари да пратят ми едно лично със правилно написан / коригиран текст от мойто пост.

Би било много по-полезно за мен. Благодаря предварително.

# 12 574
Да бе, с теб ще се занимаваме.Simple Smile Ми чети на български и се учи.

# 12 575
Да бе, с теб ще се занимаваме.Simple Smile Ми чети на български и се учи.
То е доброволно Grinning

# 12 576
Скрит текст:
Бих би искал от всички с подобни коментари да пратят ми едно лично със правилно написан / коригиран текст от мойто пост.

Би било много по-полезно за мен. Благодаря предварително.

"Бих искал от всички да ми пратят едно лично съобщение с правилно написан/коригиран текст на мой пост."

Само дето не мисля, че с една-две поправки ще научиш правописа/словореда...иска си ежедневна практика.

# 12 577
Той не беше ли чужденец?

# 12 578
Ако човечеца не е българин не мисля, че е голям проблем словореда и писането му.

# 12 579
За мъжа е по-добре да е щедър, че скрънзливите и пестеливите са страшна работа. Което не значи, че трябва да опукват парите на родителите си от малки, де Simple Smile!
Да е щедър само към жена си, защото да е щедър в кръчмата с приятелите си...жената едва ли одобрява хахахах GrinningVery Happy:D

# 12 580
  • София
Стига да не е постоянно явление, и в кръчмата да е, какво? И на мен се случва да почерпя някого, не е болка за умиране.
Е как става така, че хем щедро гадже, хем искаме да е пестелив съпруг?

# 12 581
  • Варна
Имам приятелка с ужасно стиснат съпруг, не знам как издържа.

# 12 582
Анонимната с колегата съм, за последно, обещавам.
Чашата преля и теглих чертата, но влизам, за да си "сверя" часовника.

Нанесох се и си платих чинно половината от наема, при което въпросният ме попита колко пари му давам, обясних, но се оказа, че според него са недостатъчни искал и поне 50лв за ток. ОК, съгласявам се аз все пак съм прекарала предходния месец при него, щом е преценил и сметката ще допълня. Не стига и това, ами и започна да ми обяснява как сме щели да си показваме касовите бележки и всякакви фактури. Не издържах, защото е несправедливо, никога не съм живяла на нечий гръб. Не знам дали ме е черпил повече и от кола за времето прекарано заедно.
Много съм огурчена, човек със силно чувство за справедливост съм, не е честно да ме обижда така.
Сега ми е едно тъжно, защото възлагах надежди, мислих, че ще се промени... преглъщах какво ли не... а накрая и това. Чувствам се използвана, сега настоява да съм дадяла шанс, но съм твърда, не ме заслужава.

# 12 583
  • София
Твърда си за какво?

# 12 584
Е точно това ти казах и аз. Вече знаеш, че този не става и поне няма да си губиш вече времето Wink

Общи условия

Активация на акаунт