?Въпроси всякакви за СО?

• 1 851 721
  • 20 915
  •   1
Отговори
# 20 640
Казваш, че си вкопчена в идеята бракът ви да оцелее. Всъщност, какво искаш- бракът ви да оцелее или да си с точно този човек? Защото има разлика между двете.

# 20 641
  • Countryside
Какви са тези несходства в характерите, заради които би се развела, Анонимна? Много несериозно ми се струва решението ти. Или просто вече си срещнала някой нов и по-интересен понастоящем?
И на мен това ми мина през акъла, но реших, че понеже е травмирана от развода на родителите си, не би постъпила по този начин.

Може несходството да е от опитите за бебе, това много изнервя двойката ако не става в разумен срок и ако не се обединят към общата кауза става на ти куклите, дай си ми парцалките. Явно, все пак не е бил принца.

# 20 642
Анонимна, нямаш си идея колко познато ми звучи историята ти. Мисля, че мъжът ти се опитва да ти направи огромна услуга. Възползвай се, не прави и не казвай нищо повече. А само изчакай. Всичко ще ти се изясни. За добро ще е.

# 20 643
  • София
Страхът от непознатото е нормален, но не е основателен. Разбирам те и ми харесва, че поставяш въпросите прагматично.
........................................
Съдби човешки най-различни.
След един брак зад гърба си, си много по-осъзнат, по-опитен и въобще има много плюсове,  за които в момента не подозираш.
За справка имам приятелки 30+ дето още сериозни връзки не са имали...ветър ги вее на бял кон, хабер си нямат житейски опит.
Така че смело, млада си, живота е пред теб!

Последна редакция: вт, 20 ное 2018, 14:08 от huligankata

# 20 644
Няма кой а те съди, да не ти пише на челото, че си разведена!! Що народ се изпожени и разведе за 1-2 години в последните курсове на унив. и след това. Без деца- няма драма, даже се смеем сега- "за втората сватба фотографът дали ще ми направи отстъпка?" Grinning. Някои, които не бяха стигнали до брак, но бяха сериозни двойки от 7-8 години с общо имущество също се разделиха между 25-30. Аз драма не виждам.

# 20 645
  • France
Познат фотограф ми е разказвал, че срещнал след години мъж и жена, на които е бил сватбен фотограф. Но тогава и двамата били с други половинки. Joy
Анонимна, според мен вашата връзка е вече приключила. Не губи излишно време с нея. За останалото слушай кака ти Сирен.
*не мога да повярвам, че написах това*

# 20 646
  • Countryside
Познат фотограф ми е разказвал, че срещнал след години мъж и жена, на които е бил сватбен фотограф. Но тогава и двамата били с други половинки. Joy
Анонимна, според мен вашата връзка е вече приключила. Не губи излишно време с нея. За останалото слушай кака ти Сирен.
*не мога да повярвам, че написах това*
Сиренката, всъщност не е лош човек, има добри попадения понякога, но ако реши да се заяжда от 100 кладенеца вода ще ти извади, за да ти докаже, че е права, а ти си пълен идиот и нищо не разбираш от нищо и най-вече от гледане на деца. Ако я впрегне тази енергия в нещо градивно, ехе... това за фотографа е яко Mr. Green, а нашият взе че стана ИТ...пара трябва все пак Mr. Green

Ако няма деца, големи драми при раздяла няма, ще си поплачеш, ще си потъгуваш и после ще се измъкнеш от блатото, като Мюнхаузен, защото няма кой друг. Никой няма да знае, че си разведена и да те сочи с пръст заради това, драмата от този факт е само в твоята глава.

# 20 647
Не е толкова важно разведен ли си, разделен ли си, а дали си си взел поука от допуснатите грешки.
Щото "шанса" да се натресеш на същия идиот, е огромен.
И обикновено така става....човек и сто пъти да се ожени/омъжи, все на същия типаж се спира.

# 20 648
  • France
О, Сиренце, не само, че не мисля, че Сиренката е лош човек, а съм убедена в противното. Само скуката и идва в повече.

# 20 649

[/quote]
Сиренката, всъщност не е лош човек, има добри попадения понякога, но ако реши да се заяжда от 100 кладенеца вода ще ти извади, за да ти докаже, че е права, а ти си пълен идиот и нищо не разбираш от нищо и най-вече от гледане на деца. Ако я впрегне тази енергия в нещо градивно, ехе... това за фотографа е яко Mr. Green, а нашият взе че стана ИТ...пара трябва все пак Mr. Green

Ако няма деца, големи драми при раздяла няма, ще си поплачеш, ще си потъгуваш и после ще се измъкнеш от блатото, като Мюнхаузен, защото няма кой друг. Никой няма да знае, че си разведена и да те сочи с пръст заради това, драмата от този факт е само в твоята глава.
[/quote]

Аз изобщо пък не мисля, че трябва да крия, че съм разведена, така че никой да не знае. Най-малко всички, които са в обкръжението ми в момента, ще знаят. Как би се почувствал някой, с който нещата са потръгнали, но изведнъж се оказва, че имам тайна? Аз съм изключително честен и открит човек.

Благодаря за мненията, помагат до някъде. Болката от разочарованието и раздялата е все още жива, разбира се, но се надявам да отшуми с времето.

# 20 650
Tи с всеки ли споделяш всички факти от живота си? всеки има тайни. Или просто факти, които не е задължен да споменава

Един съвет - като се разведеш, да не вземеш с години да разправяш истории и саги. Много е досадно. Да, донякъде се очаква другите да подкрепят, ама съм имала случай на разведена жена, с която вече те избива уртикария и всеки път си изпява репертоара за развода - ама говорим за години наред, цяла петилетка, при това развод без дете - как пък не я преодоля тая травма, ами скапваше сума ти лежерни ситуации с мрънкане. Та гледай да не стане хронично. Животът върви бързо, живей го сега, не в миналото.

Та така, ако няма деца, кредити, финансови дупки и други усложнения - никаква драма.

# 20 651
  • Countryside
Е, защо да е тайна, не е. Но и не е нужно веднага да си изпяваш всичко. Ако стане дума нещо може да кажеш, но специално да го съобщаваш този факт няма нужда. Ако тръгнееш пак да се жениш също можеш да споменеш и толкова, без да взлизаш в подробности. Близките ти ще знаят да, но и те едва ли ще тръбят наляво и надясно.

# 20 652

Та така, ако няма деца, кредити, финансови дупки и други усложнения - никаква драма.

Е, имаме ипотечен кредит с още дълги години вноски и апартамент придобит преди брака. Но финансовите неща се решават някак си, макар още да не знам неговата позиция по въпроса.

# 20 653
А, това вече бая сериозно усложнява нещата...не залагай на "решават се някак си"...адвокатите ще кажат и трябва всичко да е написано черно на бяло.

# 20 654
  • Countryside
Адвокат няма лошо, но първото и най-важно е какво пише в нотариалния акт? Имуществото, разделено ли е преди кредита? Как е теглен кредита? Ако са два отделни, най-лесно е да продадат имота и всеки да си вземе неговата част от вложените пари. С имуществото ще е по-сложно, ако тръгнат да се дърлят кой какво е купил. Ако анонимната е съкредитоискател на каква част има право?

Последна редакция: вт, 20 ное 2018, 14:38 от Сиренце

Общи условия

Активация на акаунт