?Въпроси всякакви за СО?

• 1 851 699
  • 20 915
  •   1
Отговори
# 20 670
Правим общи подаръци, аз се включвам в тези на неговите роднини, но нещо не се сеща че аз също имам близки...
Явно за моите роднини подаръците ще са само от мен Simple Smile
Странно че на нас можеш да кажеш, а на него не.

# 20 671
Значи не го чакай да се сети, 1-2 години му казвай в прав текст - "брат ми, майка ми, братовчед ми, еди кой си има рожден ден, имен ден, за Коледа, за нова година, дай пари". После вече ще е запомнил. Но не чакай тепърва да се сети сам.

# 20 672
  • Canada
Не е ли тук мястото на темата на Креми?
Аз се оплаквам от пубер. Ако не взема крути мерки след някоя и друга година ще пиша същото. След като за 20 годишен не е нормално да държи такъв тон на майка си, за пубер във вихъра на хормона приема ли се, или да продължавам с кай-кай? Не искам да пиша при Нашите деца, тук си се знаем, искам да чуя мнения на конкретни хора.
Баща му хич не го интересува, мъжът ми се намесва /хаха, буквално/ понякога, но доста недостатъчно. Иска да се разправя с него по мъжки, засега се въздържаме, но докога ли? Не искам да стана на мястото на Креми, Не искам, разберете!

Аз се присъединявам към мнението на другите, че не трябва да се чака а да се контрират такива изблици на място. Наказания и ограничения също вършат работа. Мъжът в къщата, като част от семейството, трябва да обясни на тийна, че подобно поведение няма да се толерира. Не е бебе вече, не знам защо и от какво го пазите.

Последна редакция: вт, 18 дек 2018, 19:58 от Polar bear

# 20 673

Анонимен, въпросът ти ще е на място в темата 'Въпроси всякакви за СО'. Тук по принцип се обсъждат свекърви.
Виж пак в коя тема си. Grinning

# 20 674
  • Canada
Олеле, хаха! Благодаря, че ми обърна внимание!  Joy

# 20 675
  • София
"Приятелят" ти баща ли е на детето ти?

Просто не се включвай в подаръците за неговата рода. А като си изхарчи парите извън семейството, недей да попълваш бездните.

# 20 676
  • Буркина Фасо

Анонимен, въпросът ти ще е на място в темата 'Въпроси всякакви за СО'. Тук по принцип се обсъждат свекърви.
Виж пак в коя тема си. Grinning
ама те не са семейство. значи трябва да е в извън семейни отношения  Laughing

# 20 677
Правим общи подаръци, аз се включвам в тези на неговите роднини, но нещо не се сеща че аз също имам близки...
Явно за моите роднини подаръците ще са само от мен Simple Smile
Бих му дообогатила списъка, щом така практикувате, с моите собствени роднини и примерна разбивка, какво трябва да отделим за тия подаръци? Мисля, че с едно добро попълнение на списъка, ще се освести.

# 20 678
Подаръците са приятно нещо, но често пъти е страхотно охарчване. Съответно, не винаги са подходящи и не винаги получаващият ги им се радва. Затова аз бих направила подаръци на децата (съгласувани с родителите), а на възрастните нещо символично. Няма смисъл да се купуват много скъпи подаръци на неособено близки роднини. Това задължава и тях към нас и става едно безмислено наддаване. За подарък на възрастни бих избрала нещо неособено голямо и елегантно.

# 20 679
Отдавна съм решила този въпрос. Подаръци за Коледа и Нова година само на внучетата.  Ако някое роднинско дете дойде за сурвакане, давам по 10 или 20 лв., в зависимост от наличните финанси и пликче с лакомства - шоколад, солети, банан, портокал, кроасан. На синове, снахи и други близки, подаръци нито подарявам, нито получавам. На трапеза всеки е добре дошъл.

# 20 680
Момичета, обичам да правя подаръци, но в случая е абсолютно безмислено. Бедни сме, не знам как ще си платим сметката за тока другия месец, а и майка му е пратила куп подаръци.
Но опаковаме играчки, домакински принадлежности,шоколади, лакомства.
Но никой не се сеща, че брат ми е рожденик, ражда ни се бебе, а аз не мога да отделя пари за подарък.На най-близкият ми човек! Не знам и на МП как ще отделя за подарък, а правим ненужни такива...
Уважение не се изразява с непосилни подаръци, нали така?

# 20 681
Така е. Толкова ли е трудно да му кажеш, че не сте в състояние за такива харчове? 

# 20 682
  • Canada
Аз не се сещам за подарък за зълва ми. Който си има брат/сестра, да си ги мисли. Simple Smile

# 20 683
И аз имам бивша зълва , която отгоре на всичкото има юбилей. Искам да и изпратя подарък чрез сина ми, с нея си останахме уважителни, а тя е и доста заможна и естет. Всичко си има. Та не зная какво да и купя , от три дни съм в голяма чуденка. А остават още два.

# 20 684
  • Sofia
Бедни сме, не знам как ще си платим сметката за тока другия месец, ...

Ето един практичен съвет – зарежи го тоя мизерник и си намери заможен приятел, за да не ви се налага да си броите стотинките. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт