?Въпроси всякакви за СО?

• 1 851 681
  • 20 915
  •   1
Отговори
# 20 700
+1 за "Защо си си вирнала краката да му правиш дете на този?". Моя е много крайни случаи да ми иска 5 лева, защото му са свършили цигарите и няма в себе си.  Не знам къде ги намирате тези .

# 20 701
Какви сте строги Simple Smile Ако все са на ръба, все не им достигат и броят парите, поне по Коледа и Нова година не може ли човек да си отпусне душицата! А и не вярвам да е чак толкова драматично положението. Просто тя се дразни, защото според нея прави излишни подаръци. Ами да не дава пари за тях! Да вземе на брат си каквото иска. Има ли значение дали от неговия или нейния джоб излизат парите!  Освен ако само той носи парите вкъщи.
За догодина ще си знае - сядат двамата, правят списък на хората (нейните и неговите) и подаръците, събират на едно парите и пазаруват.  
За бебето не разбрах - те ли ще си имат бебе или брат й.

# 20 702
  • София
Само заможните ли имат право на семейство и деца?
Може момчето да е перспективно, да има образование, да си стъпи на краката след време. Засега просто трябва да си направят бюджет - първо важните неща, а подаръци ако остане нещо настрани. И ние с ММ в началото бяхме бедни студенти, подарявахме си само помежду си. Сега вече след толкова години, ми е все едно на кого от родата ще прави подаръци. Човек просто трябва да се простира според чергата си.

# 20 703
  • София
Да, и това простиране включва да не се размножаваш, ако не можеш да си платиш тока.

# 20 704
  • София
Аз също съм против масовото купуване на подаръци, само заради коледната идея.

# 20 705
  • София
Може момчето да е перспективно, да има образование, да си стъпи на краката след време. Засега просто трябва да си направят бюджет - първо важните неща, а подаръци ако остане нещо настрани. И ние с ММ в началото бяхме бедни студенти, подарявахме си само помежду си. Сега вече след толкова години, ми е все едно на кого от родата ще прави подаръци. Човек просто трябва да се простира според чергата си.
Не, и със средни и с ниски /до известна степен/ доходи може да гледаш дете. Ама да чакаш бебе, да нямаш пари за ток, и да купуваш подаръци и то само на своите роднини е идотско. Такъв индивид няма какво да се развива - няма капациет за развитие с такъв манталитет. Той и сега може да си стъпи на краката - отделя пари първо за дома и сметките, после заделя накой лев за бебето, и каквото остане, ако му остане - по равно за неговите и нейните роднини - скромни подаръци само за коледа. А той какво прави - големи подаръци на своите, за ток и за бебето няма лев... другите майната им. Такъв никога няма да си стъпи на краката.

# 20 706
  • София
Не, и със средни и с ниски /до известна степен/ доходи може да гледаш дете. Ама да чакаш бебе, да нямаш пари за ток, и да купуваш подаръци и то само на своите роднини е идотско. Такъв индивид няма какво да се развива - няма капациет за развитие с такъв манталитет. Той и сега може да си стъпи на краката - отделя пари първо за дома и сметките, после заделя накой лев за бебето, и каквото остане, ако му остане - по равно за неговите и нейните роднини - скромни подаръци само за коледа. А той какво прави - големи подаръци на своите, за ток и за бебето няма лев... другите майната им. Такъв никога няма да си стъпи на краката.
И го определи като такъв само от един анонимен пост в бг-мама? Почти половината от нещата в този форум са свободни съчинения. Аз лично ги чета основно за забавление и не се вживявам толкова в битието на лирическия герой.

# 20 707
Тия дни си мисля, че при някои българи има все още едно такова племенно мислене, с екстравагантно раздаване, защото подаръците създават социални връзки. Някои хора почти изпитват болка да скъсат някои социални връзки, дори да не им излиза сметката. И затова има абсурди като кръстница, използвана да дава пари безлимитно, както и такива кланови раздаваници, все едно сме индианци. Аз лично силно приветствам индивидуализма на 21 век, че иначе е досадно и се получава едно овъртолване на родата. Вярно, малко е като аз на теб, ти на мен, ама винаги има използвачи, които после не дават...

# 20 708
  • София
Като стана дума, дайте идея.
Зълва ми пратила на децата ми (25 и 9) от шоколадовите дядовци в плик и вътре сложила по 10 лв. Излишно според мен, но още по-тъпо би било аз да върна същото за нейните деца. Та дайте идеи - някаква семейна кошница ли да направя с вино, бисквити и т.н. за 30-40 лв.? Защото по 10 лв. на дете за мен е нищо и половина, но тя се сеща за тези неща, аз съм непукист.
Мога да дам и повече, но те са от хората които уж все нямат, а непрекъснато купуват други, обувки, техника.

# 20 709
Като стана дума, дайте идея.
Зълва ми пратила на децата ми (25 и 9) от шоколадовите дядовци в плик и вътре сложила по 10 лв. Излишно според мен, но още по-тъпо би било аз да върна същото за нейните деца. Та дайте идеи - някаква семейна кошница ли да направя с вино, бисквити и т.н. за 30-40 лв.? Защото по 10 лв. на дете за мен е нищо и половина, но тя се сеща за тези неща, аз съм непукист.
Мога да дам и повече, но те са от хората които уж все нямат, а непрекъснато купуват други, обувки, техника.

Можеш да им купиш по един пъзел и по един шоколад. Танто за танто.

# 20 710
  • София
И нейните са големи за пъзели - 19 и 11.
Ще го мисля.

# 20 711
Ще го мисля.

Има немалко възрастни, които обичат да редят пъзли. А за 25-годишното ти подходящ ли е шоколадов дядо Коледа?

# 20 712
  • София
Ще го мисля.

Има немалко възрастни, които обичат да редят пъзли. А за 25-годишното ти подходящ ли е шоколадов дядо Коледа?
Ох, за някои неща не мога да се пречупя да правя нещо, което лично не харесвам. Същото е и за подаръците
Както и да е.
И аз обичам пъзели, но на тяхната чаровна възраст ме съмнява - и като знам особено племенника колко меркантилен е и само обяснява кое колко струва. Дете на 11.

# 20 713
По 50 лв в плик с картичка, много би зарадвало тинейджъри.Естествено картичката ще се метне в някое чекмедже:stuck_out_tongue_winking_eye:Stuck Out Tongue Winking EyeStuck Out Tongue Winking Eye

# 20 714
  • София
По 50 лв в плик с картичка, много би зарадвало тинейджъри.Естествено картичката ще се метне в някое чекмедже:stuck_out_tongue_winking_eye:Stuck Out Tongue Winking EyeStuck Out Tongue Winking Eye
Еее, и аз на 50-арка ще се израдвам.  Grinning
Накрая май наистина ще опра до универсалния подарък.

Общи условия

Активация на акаунт