?Въпроси всякакви за СО?

• 1 851 660
  • 20 915
  •   1
Отговори
# 20 730
  • Sofia
Ако бебето беше на брат ѝ, не трябваше ли да пише "ражда МУ се бебе" !?!? Кои сте "вие" всъщност, Анонимна?

Не си ли чувала някои свекърви да използват точно този израз, като искат да кажат, че снаха им ще ражда? От устата на зълва, тези думи наистина не звучат особено типично, но при положение че Анонимната толкова се кахъри за подаръка на брат си, явно е със силно развито чувство за семейна принадлежност и нищо чудно, като казва "ражда ни се бебе", да има предвид – "ражда ми се племенник / нов член на рода ни".

# 20 731
Ами може да се появи и да уточни... "На нас с брат ми ни се ражда бебе" ми звучи доста Таргариенски. Но вероятно сте прави...

# 20 732
От свекърва може и да звучи по-нормално. Честно, от зълва не го бях чувала. Да, продължавам да недолюбвам въпроса "Какво е искал да каже авторът?"... Поне да вземе да уточни авторката, а не да гадаем за какво иде реч.

# 20 733
  • Sofia
"На нас с брат ми ни се ражда бебе" ми звучи доста Таргариенски.

Ох, ще умра. Joy Joy Joy

# 20 734
Като стана дума, дайте идея.
Скрит текст:
Зълва ми пратила на децата ми (25 и 9) от шоколадовите дядовци в плик и вътре сложила по 10 лв. Излишно според мен, но още по-тъпо би било аз да върна същото за нейните деца. Та дайте идеи - някаква семейна кошница ли да направя с вино, бисквити и т.н. за 30-40 лв.? Защото по 10 лв. на дете за мен е нищо и половина, но тя се сеща за тези неща, аз съм непукист.
Мога да дам и повече, но те са от хората които уж все нямат, а непрекъснато купуват други, обувки, техника.
Куку ето идея от мен.
Скрит текст:
Тази година направих като допълнение към подаръците гиздави, джиджафчести бурканчета със сладко от цели миниатюрни мандарини в сироп от бърбън. Колкото е ефектно, толкова е лесно. Купуваш 2 килограма от най-най-най-дребните мандарини на пазара. Най-евтините са най-добри за целта, защото трябва да са много дребни, да останат цели. Освен това точно те се водят трето качество и не ги третират с восък и други гадости. Бланшираш ги 2-3 пъти във вряща вода, да падне горчилката. Охлаждаш. Внимателно дръпваш точката, където е дръжката, да се измъкне бялата тичинка по средата. Правиш сироп от 1 килограм захар, 1 бутилка бърбън и около 300 грама вода. Пускаш мандарините да врят на много слаб огън 1-2 часа. Зарязваш ги в сиропа за една нощ. Това е задължително, за да се напоят хубаво. На другия ден пак на много слаб огън ги доваряваш и пълниш в гиздавички бурканчета с панделки, етикетчета и всякакви радващи душата джиджафки.

# 20 735
  • София
Ами може да се появи и да уточни... "На нас с брат ми ни се ражда бебе" ми звучи доста Таргариенски. Но вероятно сте прави...
По- скоро ланистърски Laughing

# 20 736
Вие сериозно ли обсъждате, да пратите на 19 годишно "дете" шоколад и пъзел? Сериозно ли?!!! Joy

# 20 737
Вие сериозно ли обсъждате, да пратите на 19 годишно "дете" шоколад и пъзел? Сериозно ли?!!! Joy

Що, на едно ниво е като шоколад и 10 лв за 25 годишно дете. Blush

# 20 738
Шоколада го пращайте на мен.

# 20 739

На толкова ли е нейното? Не беше ли малко? Ако е на 25 е голяма излагация и простотия шоколадова фигура и 10 лв ... Що за приятели ...

# 20 740
Така разбрах - за двете деца, съответно на 9 и на 25, по шоколадов дядо и 10 лв.

# 20 741
Ще полудея вече с такива истории, не мога да повярвам, че са реални, но сигурно са ...

# 20 742
Не са приятели, а роднини. От най-обичаните Stuck Out Tongue Winking Eye

# 20 743

На толкова ли е нейното? Не беше ли малко? Ако е на 25 е голяма излагация и простотия шоколадова фигура и 10 лв ... Що за приятели ...

Първо, не са приятели, а подаръкът е от лелята/зълвата. Второ, попита се какво да се прати в отговор на шоколадов дядо Коледа и 10 лева за 25 годишно и 9 годишно. Оттам и предложението ми. Ти какво предлагаш?

# 20 744
Аз приемам фигурки на Дядо Коледа. Да са от черен шоколад (80-90% какао) и в цял ръст, моля!

Общи условия

Активация на акаунт