В очакване на СЕДМИ клас!

• 46 434
  • 801
  •   1
Отговори
# 180
Скоро говорихме със сина ми за училище след 7-ми клас. Той иска НПМГ - най-много математика, но и физика, химия, информатика (произволно подредени  Laughing). ТУЕС също обсъждахме. Езиковите гимназии категорично отпадат. Хубаво е, че има конкретни желания, така ще знаем за какво да се готви и какви срокове да следим, че и двете училища са със самостоятелни изпити, освен НВО.

# 181
  • София, Дървеница
Скоро говорихме със сина ми за училище след 7-ми клас. Той иска НПМГ - математика или физика.
И моя син за там се стяга... Езикова гимназия не ще и да чуе, пък и с двама родители физици...

Сега разпуска, чете "Немили-недраги" и Ботев.

Ходихме на палатка на язовир Сопот, върнахме се много заредени Simple Smile

# 182
    НПМГ от година на година увеличава привлекателността си, /поне от 4-5 г. откакто моите кандидатстват/. Поне създават впечатление на добре организирано учебно заведение, сериозен и бърз сайт и яснота по въпроса за учебници и др. много навреме.

# 183
  • у дома
Ако някой го интересува
Резултати от матурите в 7 клас на училищата в София - текста е копиран от Danybon.com.

http://www.danybon.com/obrazovanie/rezultati-ot-nvo-7-class-2015/

# 184
  • най-шареното място
Мерси, Светле. Вчера го мернах, но така и не го четох. Интересно съпоставяне.
Има и частни извън страната + топ 4 от миналата година сравнени.

# 185
  • София
Не е пояснено какво означава "успеваемост" в статията.
 Например това:
 ЧОУ Света София – 93% успеваемост
Означава ли, че 7% от оценките по всички предмети са 2-ки?

Източникът на данните  е по-интересен - http://www.opendata.ngolinks.eu/31/page.html
По добре се вижда общото ниво по различни предмети в София.

# 186
  • София
Не е пояснено какво означава "успеваемост" в статията.
 Например това:
 ЧОУ Света София – 93% успеваемост
Означава ли, че 7% от оценките по всички предмети са 2-ки?

Не мисля. Според мне под успеваемост се има предвид  процентът достигнати точки от максимално възможните.

Примерно за Света София:
16,71 точки по география от възможни максимални 18 са  92,83%.
16,83 точки от възможни 18 по история  са 93,5%. И т.н..

И така като се пресметне успеваемостта в проценти за всичките 8 предмета с НВО, се стига и до един обобщен процент, показващ средната успеваемост на училището.

Последна редакция: чт, 16 юли 2015, 12:52 от пенсионирана русалка

# 187
  • най-шареното място
И аз така го възприех по заглавието, но в материала някои проценти ми се видяха нисички за да е този методът.
Ето данните за сравнение пак на ЧОУ София по предмети: "ЧОУ Св. София  16,71 16,83 14,4 13,85 13,48 34,64 57,55 60,12", възлизащи на "93"....

# 188
  • София
Ако това е успеваемост, нещата изглеждат по-добре.

# 189
  • най-шареното място
Това ми попадна тъкмо. Успехът след 12 клас като оценка и брой участници, предмети, град и т.н се избират и сортират.
http://rezultati.zamaturite.bg/uspeh/index.php

# 190
  • София
И аз така го възприех по заглавието, но в материала някои проценти ми се видяха нисички за да е този методът.
Ето данните за сравнение пак на ЧОУ София по предмети: "ЧОУ Св. София  16,71 16,83 14,4 13,85 13,48 34,64 57,55 60,12", възлизащи на "93"....

Кое не е наред тук? Направих си труда да ги сметна.
география -максимални точки 18 - достигнати 16,71=>92,83%
история -максимални точки 18 - достигнати 16, 83=>93,5%
физика -максимални точки 15 - достигнати 14,4=>96%
химия -максимални точки 15 - достигнати 13,85=>92,33%
биология -максимални точки 15 - достигнати 13,48=>89,87%
език -максимални точки 35 - достигнати 34,64=>99,03%
БЕЛ -максимални точки 65 - достигнати 57,55=>88,54%
мат -максимални точки 65 - достигнати 60,12=>92,49%

Обобщеният резултат наистина е 93%.

# 191
  • у дома

Различните НВО са с различен брой точки,може затова да ти се струват ниски.

# 192
  • най-шареното място
Мерси, Светле! Предполжих, че е нещо такова и като се загледах така се оказа, но на пръв поглед ми се видяха ниски - като видя такова заглавие с проценти, очаквам в същата мерна единица да продължат, а те са дадени резултати в таблиците .

В горния коментар съм си спестила думи да го обесня, имах предвид че над това се почудих и затова съм съгласна с коментарите на Елл и Пенсинирана русалка. Извинете объркването моля Simple Smile

# 193
Това ми попадна тъкмо. Успехът след 12 клас като оценка и брой участници, предмети, град и т.н се избират и сортират.
http://rezultati.zamaturite.bg/uspeh/index.php

Интересно според този линк, много малко зрелостници се явяват на матури по химия,история.Повечето предпочитат география-където пък резултатите са сравнително ниски, биология-там са прилично високи и езици.
Понеже моят син е насочен към ПМГ с биология, погледнах сайтовете на Медицинските университети, какви оценки се включват при балообразуването-оценките от ДЗИ по биология и химия или оценките от дипломата +удвоените от изпита по Б и Х.Излиза, че може да се яви след време примерно на ДЗИ като един вид повишаване на оценката, ако през годините не са му 6-ци.Е може да ги понижи Thinking

# 194
  • Пловдив
kalona, къде отиде вече.  Joy
в 12 клас все още има възможност за явяване на изпит за повишаване на оценката от някоя от годините.
А като гледам с какви балове се влиза тази година във ВУЗ, ами то, който не е кандидатствал, той не е приет. Направо се отчайвам.  ooooh!
В Медицинския университет в Пловдив /май и в другите го има/ дават възможност на тези, които са с 2.00 на изпитите, да се явят на "поправителен", за да си запълнят местата платено обучение.
В ПУ се влиза с някакви балове 18,00 т.е. трябва да си си подал документите.  Cry

Малко се отдалечих от темата, но понеже цял ден едни кандидат висшисти ме занимават с класирания, та споделих впечатления.

Общи условия

Активация на акаунт