В очакване на СЕДМИ клас!

• 46 277
  • 801
  •   1
Отговори
# 420
  • София
И за физическото няма лошо - я си представете дете с наднормено тегло, което е толкова зле, че едва покрива нормативите за 3-ка. Ето един стимул да зареже малко уроците на бюрото, ще тръгне на фитнес, ще отслабне, ще повиши физическата си култура.
Кое точно е стимулът? Че оценката по ФВС ще намали общия му успех? Ти сериозно вярваш, че ще се получи?

А това прочете ли го?
Детето ми тренира и дори ходи на републиканско първенство по този спорт /80 деца за страната покриха нормативите за участие/, но напр. не успява да бяга бързо и да скача от място, съответно не покрива нормативите за 6-ца. Въпросът е как следва да бъде оценено по физическо?
Не го бях прочела, но това важи за всяко едно дете. Почти никой не може да е добър по всичко. А за горното - вярвам, че ще се получи, виждала съм го с очиете си. Една единадесетокласничка от испанската гимназия. Успя да пребори нормативите момичето. Но пък амбицията на родителите в 7 клас е мнооого по-голяма, така че и ефектът би трябвало да е по-добър.

Знае ли се каква ще е тежестта на дипломата в балообразуването?

# 421
Знае ли се каква ще е тежестта на дипломата в балообразуването?
Като каза диплома...Възможно е включването на общия успех от седми клас да е обвързано с идеята тогава да се завършва основно образование. Иначе веднъж се взема.
Редактирам се. Проверих. Пише си " удостоверение за завършен седми клас".

Що се отнася до това:
Но пък амбицията на родителите в 7 клас е мнооого по-голяма, така че и ефектът би трябвало да е по-добър.

" Ефектът" може да е в друга посока и тя не води към фитнеса. Доста разправии на родители с учители ми се струва, че ще има. Не само за оценката по ФВС.

# 422
И за физическото няма лошо - я си представете дете с наднормено тегло, което е толкова зле, че едва покрива нормативите за 3-ка. Ето един стимул да зареже малко уроците на бюрото, ще тръгне на фитнес, ще отслабне, ще повиши физическата си култура.

И това точно в 7 клас!
По-скоро ще почне масово освобождаване от ФВС. И още по-високо наднормено тегло.

ПП, нали не работиш в МОН?

# 423
  • България, София
Личният ми опит показва, че точно учителите по музика и изобразително изкуство в голям процент са меко казано странни - при дъщеря ми - 100%.
Не се сещам как да го изтълкувам по друг начин освен като комплекс за малоценност.

Не съм привърженик на теорията, че в 7 клас трябва да се учи само по БЕЛ и математика, но истината, че участието на дипломата ще дебалансира и изкриви класирането още повече в ущърб на децата от училища с високи изисквания (не задължително добри).

Еретичната ми мечта е класиране само от изпити - всички при равни условия!  Twisted Evil

# 424
Еретичната ми мечта е класиране само от изпити - всички при равни условия!  Twisted Evil
Нали се сещаш, че за целта изпитите трябва да са с далеч по-висока трудност от тази в момента?
Като си спомня какъв вой беше, че тазгодишните НВО-та по БЕЛ и математика били много по-трудни от предходните години, представям си каква революция ще предизвика вдигането на трудността.
А и квесторският контрол трябва да е еднакъв навсякъде.

# 425
  • София

+1 Peace

# 426

+1 Peace

+1
Ама няма да стане!

# 427
  • София

И това точно в 7 клас!
По-скоро ще почне масово освобождаване от ФВС. И още по-високо наднормено тегло.

ПП, нали не работиш в МОН?

Хи-хи, не, не работя в МОН. Нищо общо нямам. Обаче изобщо не ме кефи сегашният модел. Миналата година минах през него. Цялата година премина в подготовка за формата на двата изпита по НВО.
Заради това нямаше достатъчно време за спорт и за предишните си занимания по музика.

Моята мечта е всяко училище да си определя критериите и начина за класиране.

# 428
Хи-хи, не, не работя в МОН. Нищо общо нямам. Обаче изобщо не ме кефи сегашният модел. Миналата година минах през него. Цялата година премина в подготовка за формата на двата изпита по НВО.
Заради това нямаше достатъчно време за спорт и за предишните си занимания по музика.
Ами, включването на общия успех при доста деца ще доведе до още по-малко свободно време, понеже освен по БЕЛ и математика ще ги натиснат да учат повече и по останалите предмети, че може и на уроци да тръгнат.

# 429
  • София
Струва ми се, няма родител, който може да одобри поставянето под въпрос бъдещето на детето му от оценките по дисциплини, които принципно би трябвало да бъдат със зачитане (така, впрочем, беше навремето в СУ, с ФВС).
Що се отнася до възможностите за съдебно оспорване, нека не забравяме, че:
1. Оспорването не спира изпълнението на оспорения акт, освен ако съдът постанови друго, а той го постановява при точно определени в АПК предпоставки и от опит казвам, че ВАС спира рядко,  ама много рядко изпълнението на оспорени пред него актове;
2. Производството е двуинстанционно, което предварително обрича на неуспех каузата на тазгодишните седмокласници, ако не бъде постановено спиране на изпълнението;
3. Мотивите биха могли да бъдат лесно коригирани, макар и формално, а съдът ще преценява наличието им, а не съществото им (впрочем, поради това не намирам за подходящо в мненията, изпращани до МОН, вниманието да се насочва към този момент - за липсата на мотиви, ако идеята е да се ползва като отменително основание).
Иначе казано, ако нещо може да се направи преди одобряването на проекта, би имало по-добър ефект.

# 430
  • София
Ами, включването на общия успех при доста деца ще доведе до още по-малко свободно време, понеже освен по БЕЛ и математика ще ги натиснат да учат повече и по останалите предмети, че може и на уроци да тръгнат.
Да, ще отнеме свободното време, но заради занимания с някакви по-смислени неща, от ученето за два конкретни изпита цяла година.

# 431
  • дядовата ръкавичка

Еретичната ми мечта е класиране само от изпити - всички при равни условия!  Twisted Evil

+1 Peace

+1
Ама няма да стане!

Да го предложим в писмото, поне ще знаем, че сме опитали.

2. Да го наречем "лична изгода" - да ме подкрепите, ако някой ден помоля за помощ, когато реша да отстоявам кауза, която не Ви засяга директно. Трябва да си помагаме взаимно, вярвам в това!

Разбира се,  ще те подкрепя  Grinning, ако сме на едно и също мнение  Grinning

# 432
  • Русе
  Може ли някой да ми припомни, какви са най-ниските балове тази година за СМГ, 1АЕГ и немската от първо класиране.

# 433
  • Пловдив
 Може ли някой да ми припомни, какви са най-ниските балове тази година за СМГ, 1АЕГ и немската от първо класиране.

цялата информация я има на сайта на РИО.  Peace

http://www.rio-sofia-grad.com/web_folders/appl_files/2015_docs/m … _po_paralelki.pdf

Последна редакция: ср, 12 авг 2015, 11:19 от dundi73

# 434
  • София

Еретичната ми мечта е класиране само от изпити - всички при равни условия!  Twisted Evil

+1 Peace

+1
Ама няма да стане!

Да го предложим в писмото, поне ще знаем, че сме опитали.

2. Да го наречем "лична изгода" - да ме подкрепите, ако някой ден помоля за помощ, когато реша да отстоявам кауза, която не Ви засяга директно. Трябва да си помагаме взаимно, вярвам в това!

Разбира се,  ще те подкрепя  Grinning, ако сме на едно и също мнение  Grinning

Не бих могла да го кажа по-добре от АйялаPeace

Общи условия

Активация на акаунт