Искам да кажа ... (43)_29.06-05.07

• 44 425
  • 1 068
  •   1
Отговори
# 1 035
  • София

Онна ,зависи каква порода са кокошките. Има такива, които снасят малки яйца.
Май нямат порода.... каза ни човекът, че са дворни кокошки. Така каза и девойката, която беше с нас. Тя уж е малко по-разбирачка от нас. Което всъщност означава, че е виждала кокошки и на живо, а не само на картинка като нас Blush Абе на обикновени кокошлета си приличат, не са гащати, качулати, със странно оперение или нещо друго.
Каквито-такива, важното е да снасят редовно  chef

Ех, че хубаво време го дават от утре... най-после ще пристигне лятото!

# 1 036
 Има, нова карта.

# 1 037
Искам да кажа, че такава овца , като ме няма- забравила съм си пин кода на картата. Не съм я ползвала 2 г. и нямам спомен от кода. Ясно е , че трябва лично в банката да питам, ама дали няма друг  начин, по- мързелив? Бах, каква овца съм!
Издават нова карта, с нов ПИН. Няма друг начин.

# 1 038
  • Пловдив
Май нямат порода.... каза ни човекът, че са дворни кокошки. Така каза и девойката, която беше с нас. Тя уж е малко по-разбирачка от нас. Което всъщност означава, че е виждала кокошки и на живо, а не само на картинка като нас Blush Абе на обикновени кокошлета си приличат, не са гащати, качулати, със странно оперение или нещо друго.
Каквито-такива, важното е да снасят редовно  chef
Ще станат по-едри яйцата. Ама не като магазински XL, някъде като размер М от магазина снасят обикновено.

# 1 039
И аз мисля, че когато човек живее в чужбина е нормално да позабрави дума или израз. Особено ако не говори български  постоянно с роднини и пр.

Аз не мисля ,че е на 100 % така .Забравя се език , губи се форма и речника обеднява ,но след 20ина години примерно. Имам познати от 3 години навън ,които вече забравят езика  ни ooooh!

Навън съм от 15 години и благодарение на форума поддържам някаква форма .С мъжа ми си говорим на български ,но са ежедневни неща и не го смятам за практика на оборотен език .Учим детето  и тя се опитва да говори ,но за нея  е доста по-трудно и не е много успешно.

И аз се улавям ,че когато трябва да преразкажа нещо на детето и да го сведа на език ,който тя би разбрала ми е все по-трудно, а ако трябва нещо по-така да обясня ...трагедия направо.

Дано не завали пак ,че тези три дни тъкмо се наканим да излезем и някаква лятна буря се разплисква. Освен маранята и димната завеса над провинцията от дима и замърсеният въздух от пожарите на север имахме вчера и торнадо предупреждения. Цял ден прекъсваха емисиите на детските програми (само такива гледахме през деня) за да предупреждават за торнадото,Размина ни се ,но с тези градушки ,дим и бури не ми се излиза .Ако е ясно ще отидем ,но не ми се струва ,че ще стане и днес парка .
Както и да е , днес се надявам да отидем до парка до нас ,че се схванахме от седене в къщи .
Лек ден  Hug

Последна редакция: нд, 05 юли 2015, 18:49 от Анонимен

# 1 040
Кайма с какво интересно мога да овкуся за кюфтета на фурна? Нарязах лук ,магданоз на ситно и това е. Ние много агресивни подправки не ползваме.

# 1 041
Когато ядях месо, я харесвах с малко кимион.

# 1 042
  • Ямбол
От кайма правя фрикадели на фурна. и Ша не ми казвай, че не си чела за фрикаделите в тази тема.

# 1 043
Смлян кориандър ,индийско орехче , кимион ,магданоз  - може и майорана например.

# 1 044
  • София
Най-традиционно - чубрица. У нас се харесват кюфтетата с кимион и майорана. Има рецепти, при които се добавя и малко канела.
След като дълги години ненавиждах канелата, благодарение на градинския сутлиаш от едно време с по 1 супена лъжица канела отгоре, пред няколко години преоткрих канелата. Наистина прекрасна подправка е

# 1 045
  • Ямбол
Имам въпрос и не знам дали тук някой би ми помогнал, но ще опитам.
Променени са ми клавиатурните комбинации за копи, кът и пейст в Word. Не знам как е станало, но ги ползвам често и искам да си ги върна. Някой може ли да ми помогне?

# 1 046
Аз слагам лук, магданоз, кимион и черен пипер.

# 1 047
Меню Tools -> Customize -> Commands -> бутон Keyboards и там има опции за настройване на клавиатурните комбинации. Надявам се да е това, което търсиш.

# 1 048
Днес цял ден, тотално не съм във форма и кондиция. Няма някаква причина за това, нито съм се преуморила с нещо, нито съм пила....абе нищо.
Сега пак, така ми се замая главата и ми стана зле....много гадно.

Щях да правя нещо за вечеря, но май ще пропусна....само салата и децата ще минат с по един запечен сандвич.

# 1 049
Искам да кажа ,че ме заболя главата и ми се гади - от това търсене на полети до Абърдийн . Тази вечер направо ще сънувам явно как аз летя за там Grinning
 Пропуснала съм чубрицата за кюфтетата и червен пипер. Една моя баба слагаше и нарязано люто чушле .

Общи условия

Активация на акаунт