Отговори
# 630
Здравейте от мен! Напоследък не съм много активна, защото не сме се спрели. През седмицата бяхме на море   grinning039  Nature Sunny ММ под единия чадър, защото е много бял, а аз под другия чадър...Обаче нали морето ми е слабост и да не изпусна Simple Smile Имаше ветрец и не се усещаше така жегата, водата беше много топла и съм доволна. Номера с дупката в пясъка не подейства при мен. Мислих си, че като изкопая една дупка и ще мога спокойно да легна по корем. Да, ама не. Постоянно ми убиваше, местих се, обръщах се...Във водата ми беше най-добре Simple Smile За 4 дни съм качила 1 кг на морето и до момента (27 г.с. + 3 дни) съм 7 кг отгоре.

Вчера пък бяхме на палатка край един язовир наблизо и днес се прибрахме.  newsm41 Направо съм скапана от почивки...Приготвяй багаж, после прибирай, мий, пери...чудо Simple Smile Вчера през деня беше горещо, но имаше силен вятър, а вечерта умряхме от студ в палатката и на един малък дюшек хич не ми беше удобно - беше 8 градуса през нощта... cold и като бонус леко ме боли гърлото, но почнах да правя гаргара и дано ми мине. До сега удържах фронта да не се разболея, дано успея и до края. Снощи едва заспах от 2:30 до 4:30 като постоянно ставах да пишкам, после огладнях и ставах да ям Grinning Накрая заспах чак към 6:30 до 9:30. Сега съм ей така  smile3507

Иначе съм добре, в четвъртък съм на консултация. Досега както не ми личеше и като влязох в 7ми месец имам чувството, че всеки ден расте. Оня ден след баня преди да се намажа видях жълтеникави капки на зърната, това сигурно е коластра предполагам newsm78

Относно книгите, майка ми даде нейната книга от 1989 година на Лоранс Перну "Аз чакам дете". Гледам, че книгата я продават и в момента. Много е актуална за годините си и ми е много интересна.
А една приятелка ми даде да чета "Грижи за бебето и детето" - Д-р Бенджамин Спок, но все не ми остава време за нея.

С ММ купихме две роклички за другото лято за неродената принцеса от HM. Наистина всичко е обрано. Купихме една стойка за сушене на шишета от Джъмбо, там нищо друго не харесах. И вчера си купих помпа за кърмене от Кауфланд намалена на Бертони. Дано ми свърши работа. Освен тези неща и количката, нищо друго не сме купували. По принцип съм много подредена и организирана, и искам всичко да ми е готово, та сигурно и ние няма да чакаме последния момент за останалите покупки Simple Smile

Хубава вечер на всички  smile3525

# 631
Някой с идеи за име на следващата темичка?  Laughing

# 632
Припомням от миналата тема предложенията и леки корекции от мен за последното Wink

Юли ни огрява вече и все по-буйно е малкото човече
Коремчето на мама все по-голямо става, а вътре октомврийският подарък шава
Юли е горещо, с дъх на пясък и вълни, ефирна рокля октомрийското коремче ще краси

# 633
Мами като подготвите списъците,ще кажете ли какво е вземете  Praynig Че наиистина това първото раждене,нямам хабер от нищо  ooooh! Ако не ви е проблем кажете най-главното  Hug
Аз пък днеска друг проблем  ooooh! Ниско кръвно,изведнъж ми падна  ooooh! Уплаших се понеже бях сама и набързо се наплисках вода пих кафе(не знам дали е порблем за бебетата ама четох из нета,че не е ) Не беше много колкото да го вдигна малко,че имах чувството че ще припадна.Солен айрян също пих даже и сега се наливам  Mr. Green По-добре съм вдигнала съм го значи  Flutter Надявам се през ноощта да нямам проблеми  Peace
Финала се задава през октомври ще ставам мама !
Радостта ми е голяма през октомври ще съм мама
За сега това измислям  Mr. Green

# 634
Набързо от мен, днес музата ми не е особено активна:

Сред летни емоции и слънчеви лъчи, октомврийската дружина влиза в последната третина.
Последната третина се задава, октомврийската мама на подготовка се отдава.

# 635
tinmon-аз съм първескиня,но ще споделя моят списък за родилното-за майката: Simple Smile
-нощница-1,2бр.(вс се случва може да изцапаш едната)
-кърпа за баня
-кърпа за ръце ,лице
-тоалетни принадлежности (сапун,чехли,чаша,лъжица)
-следродилни стерилни гащи за ед.употреба
-дамски превръзки,лигнин
-сутиен за кърмачки
-телефон и зарядно за телефон
-четка за зъби и паста

Документи:
-лична карта
-направление за хоспитализация
-документи и изследвания,които са ви правени

някой екстри мисля че необходими Grinning : гребен,гримове,дребни пари,мокри кърпи,ластик за коса,химикалка и тефтерче
Това е от мен,дано съм била полезна Simple Smile

Чудесен списък! Гащите мога да споделя, че могат да са и от собствените, т.е. не еднократни(аз лично не можах да ги изтърпя), а лигнин не е необходим при наличието на превръзки(които забравих да спомена). Имайте предвид, че при изписването обикновено няма време за виждане с половинката, та ако сте решили да слагате грим, трябва да се подготвите предварително(поне от предния ден) с необходимите мазила. Това не ми го беше казал никой и на изписването на Калоян изглеждах като преяло зомби #Crazy А можеше да се пооправя малко барем... Blush
Шикерче, аз съм с такава помпа и ми беше супер удобна. Тя е имитация(и то доста успешна) на старата ръчна на Авент и освен, ако не си попаднала на дефектна, няма да имаш проблеми Peace

# 636
Аз съм ЗА Последната третина....

# 637
Ох, и аз правя списъци, един за болницата за мен, един за болницата за бебето, един за дрешки, един за хранене, един за детски мебели, един за колички и седалки за кола… Не смея още нищо да купя, и аз не знам защо, ММ даже вече започна сам да повдига темата и иска да започваме малко по малко. Та вероятно скоро и аз ще се допитвам за мнения за продукти, набелязала съм разни неща, но дали са правилните идея си нямам.  Thinking

# 638
  • при моите деца .....
Аз напомних за антителата, пуснаха ми всичко по каса - ПКК, урина, антитела.
Добро утро!

а за антитела имаш предвид МАТ и ТАТ нали?
Не, аз съм Rh -,а ММ е Rh +, затова ми пускат антитела.

# 639
  • София
Много благодаря за списъка, утре ще си го разпечатам и ще отмятам по него:) а къде се продават тези еднократни гащи? В аптеките може би? Въпреки че вероятно ще ползвам някои мои памучни Simple Smile

# 640
Тези еднократните на мен ми бяха много неудобни. Този път ще взема обикновени, но ще купя по-дълбочки заради операцията. Освен това с еднократните лекарят ми (който е на 60 години поне) ме бъзикаше, че съм с много секси бельо  hahaha
Аз за списък не мога да съм полезна, понеже имам повечето неща от сина си. Написах си с това, което ми остава. За болницата вече сме коментирали, че във всяка искат различни неща и от всяка болница дават техен списък.
Мен повече взема да ме притеснява списъкът ми с имена, който си стои на 15...

# 641
Пак, че си измислила 15 имена....  Laughing
Нашият е от 3 имена, като едното е фаворит.

# 642
  • В къщурката на хълма на феите
и ние като адаша сме измислили 3 имена, обаче големия проблем е, че са ужасно равностойни и не можем да решим кое по-точно ни харесва най-много .. мъжо каза, че имало време да решим и аз се правя, че хич не ми е зор .. като го знам ММ каква е тежка гемия, да се надяваме, че решението ще го вземем преди бебето да си е избрало името само Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 643
и ние  изоставаме с избора на име. избрали сме 6 имена и вечер  играем на томбола, като избираме номер, но ММ все си настоява за едно име( да кръстим бебка на него), на мен името наистина ми харесва, но пък не звучи добре заедно с бащиното име и за това се въздържам да кажа да   

# 644
  • София
Добро утро, момичета!
И аз се завърнах от морето. Много добре си изкарах. Със сестра ми бяхме по женски с 4 деца и половина.
При мен всичко е наред. Само вчера леко ме заболя корема, ама 500км ги минахме почти без почивка и явно се изморих. За 10 дни мислех, че съм качила поне 2кг, освинихме се на това море. Сутринта се качвам на кантара и изненада- +0.100кг. Днес започва последната седмица от 6-тия месец и от понеделник съм във вашата група на бременните в последния триместър.
Аз още не съм правила списъци и нищо не съм купувала. Ще изчакам септември.
За нещата за болницата, вече сте обсъдили основното. Аз помня преди 7г в ТК, че искаха задължително лигнин, даваха ми служебни нощници и май моята си остана неизползвана. Аз ползвах еднократни гащи и ми бяха удобни. Купих ги от някакъв магазин за детски стоки, но не помня кой.
За имената бяхме избрали 2, но едното като че ли е резерва. Вече му казваме на бебо по име и все повече ми харесва името.
ММ нещо изперка напоследък. Вече няма търпение да се роди бебо. Иска вече да излиза, а аз му обяснявам, че е адски рано, да почака поне до началото на октомври. Сутринта ме сюрпризира, че иска да гледаме бебо с пелени, вместо памперси. В 06:00ч няма да ви казвам как го изгледах. Ние по принцип сме много био/еко и т.н., но не ми се живее в банята над легена. Обясних му, че се слагат по 7 пелени наведнъж и бебето пишка на 15 мин. Естествено преувеличих, но трябва да го стресна някак.

Общи условия

Активация на акаунт