БИО / органична и натурална козметика - 5

• 121 018
  • 759
  •   1
Отговори
# 180
Би ми се искало да наблегна, че предпочитанието да се ползва натурална и био козметика е предимно ЩАДЕНЕ НА ОКОЛНАТА СРЕДА! Оставете суетата и всичко друго - хубаво е, че четете, но колкото повече четете и знаете, ще разберете колко малко знаете!
Мда, на езика ми беше ...
Все съм си мислела по тази тема. Но не само съставът да не е отровен за природата, а и опаковките.. Все съм се чудела на био производителите, които използват конвенционална пластмаса за продуктите си - могат покрай мъдренето формулата на помадата, да се постараят и за алтернативна опаковка - алуминиева, стъклена, биополимер и др.
Такива неща ме карат все повече да се отказвам от био концепцията... Какъв е смисълът да си пазим здравето с био продукти, като замърсяваме околната среда с толкова ненужни опаковки!...

Бих искала да ви запитам за българската марка AVIA.
Сапунчето с хума е приятно
Съставът както следва: HUMUS, PAV, COCOAMIDYLPROPYL BETAINE, SODIUM CHLORIDE, AROMAT.
Имате ли впечатления?

Поздрави!  bouquet

# 181
шампоаните на Авиа съдържат бронопол, който е забранен в страшно много страни, само тука не - така и не го махнаха. Сапунът поне го няма  ooooh! Иначе са им хубави нещата

# 182
шампоаните на Авиа съдържат бронопол, който е забранен в страшно много страни, само тука не - така и не го махнаха. Сапунът поне го няма  ooooh! Иначе са им хубави нещата

Обаче това ПАВ не спира да ме терзае какво е... Дали не е някой авторски неологизъм, или научното съкращение на повърхностно активно вещество... И те така си трябва - накрая с чисто българската дума, но на маймуница - аромат! Модерна работа Laughing

# 183
  • София
От тези пяната ме притеснява, също и репресанта...
У нас предлага ли се нещо по-добро, на сходни цени?

душ-гел (шампоан)
http://www.iherb.com/search?kw=+Woods+Soap&sug=wood+soap#p=1

пяна за бръснене
http://www.iherb.com/Alba-Botanica-Very-Emollient-Foam-Shave-Man … ;sr=null&ic=4

Water (aqua), sodium C14-16 olefin sulfonate, cocamidopropyl betaine, sodium cocoamphoacetate, aloe barbadensis leaf juice¹, ananas sativus (pineapple) fruit extract, calendula officinalis flower extract¹, carica papaya (papaya) fruit extract, hedychium coronarium root extract, hibiscus sabdariffa flower extract, lavandula angustifolia extract¹, mangifera indica (mango) fruit extract¹, passiflora incarnata flower extract, passiflora incarnata fruit extract, vanilla planifolia fruit extract, citric acid, glycerin, tocopherol, ethylhexylglycerin, phenoxyethanol, benzyl alcohol, benzyl benzoate, coumarin, limonene, fragrance (parfum).
¹ Certified Organic Ingredient.
100% Vegetarian Ingredients.
No:
Animal testing, artificial colors, parabens, phthalates, sodium lauryl/laureth sulfate or sodium methyl sulfate.

антирепресант

http://www.iherb.com/Crystal-Body-Deodorant-Crystal-Body-Deodora … fl-oz-118-ml/5710
Other Ingredients
Water/aqua, potassium alum (natural mineral salts), sodium bicarbonate, benzoic acid, zinc gluconate.

Освежител на уста (спрей и пр.) също търся

# 184
Има си химийка  Peace

Нещо, относно дезодорантите -  Потасиум алум ( "potassium aluminum sulfate" ) всъщност пак си е алуминиева сол. Ако видите такъв продукт с нея и избгягвате тези соли, не взимайте. Тя не е по-малко опасна от алуминиевият хлорхидрат, например.

# 185
  • При децата ми
Видях по- назад в темата този рол-он, може ли да споделят впечатления ползващите го?

# 186
  • Варна
Имам на Биофа този с нар и ми харесва, пак бих го купила. Точно показаният обаче, не съм ползвала.

# 187
  • При децата ми
Тайга, благодаря! Simple Smile

# 188
А някой да е ползвал друго на марката? За biopha става въпрос.

# 189
  • на терасата

Нещо, относно дезодорантите -  Потасиум алум ( "potassium aluminum sulfate" ) всъщност пак си е алуминиева сол. Ако видите такъв продукт с нея и избгягвате тези соли, не взимайте. Тя не е по-малко опасна от алуминиевият хлорхидрат, например.

Моля да споделиш повече информация за вредите от това съединение. От години ползвам камък дезодорант с тази сол и написаното от теб ме притесни. Зная, че е опасен при вдишване, но за мазане нямам информация.

Последна редакция: ср, 26 авг 2015, 09:47 от рак-щрак

# 190
  • Варна

Един душ гел с круша купувах аз. Много е приятен, с доста автентичен аромат.

# 191
  • При децата ми

Един душ гел с круша купувах аз. Много е приятен, с доста автентичен аромат.

Тайга, от къде купуваш техните продукти? Видях рол-она в "ДМ", но нищо друго на марката не видях...

# 192

Нещо, относно дезодорантите -  Потасиум алум ( "potassium aluminum sulfate" ) всъщност пак си е алуминиева сол. Ако видите такъв продукт с нея и избгягвате тези соли, не взимайте. Тя не е по-малко опасна от алуминиевият хлорхидрат, например.

Моля да споделиш повече информация за вредите от това съединение. От години ползвам камък дезодорант с тази сол и написаното от теб ме притесни. Зная, че е опасен при вдишване, но за мазане нямам информация.
Наскоро писах в друга тема за вредите от алуминиевите соли, цитирам в скрит текст. Иначе конкретно си права за вдишването - супер вреден за белия дроб, но при мазане - йони навлизат в кръвоносната система и е възможно да увредят клетките на белия дроб. Повечето камъни такива на пазара са 100% чист алуминий, което е ужасно.
Скрит текст:
Всяка алуминиева сол, независимо каква е и под каква форма, тя е алуминий, който всички знаем е метал. Тази съставка не дава нищо на тялото ни, нито има място в него.
Говорейки за солите му, най-често споменаваната е тази в дезодорантите - тя предизвиква Алцхаймер и рак на гърдата, а при мъжете - рак на простата. Поема се от организма изключително бързо при раздразнена и наранена кожа -  точно такава е кожата под мишниците след бръснене, например. Въпросът е, че тя не е най-опасната.
Всички алуминиеви соли се утаяват в тялото - откривани са в бъбреци, мозък, черен дроб и дори костите. Много често, поради натрупвания в костите например, се получава остеопороза.
Алуминият също предизвиква оксидативен стрес в клетките, като дори уврежда клетъчното ДНК. Точно и оттам идва проблемът с Алцхаймера - солта се натрупва в мозъка и унищожава клетките.
Алуминиевите соли приемаме и от водата, печивата с алуминиев набухвател, ваксини, лекарства и т.н., така че не е само козметиката.
Не се хвърляй в паника, като го ползваш - просто ако прецениш спри го и се насочи към нещо друго.

# 193
  • София
Също съм ползвала този с нар на BioPha, но не защитаваше достатъчно от неприятна миризма. Все още съм в търсене на идеалния безалуминиев дезодорант, бил той и не-био. Засега съм доволна от този на Виши (май беше със синята капачка), но цената не ми е ок; добро съотношение цена-качество е на Буржоа. Нивеа също не защитава достатъчно. Друг безалуминиев е на CD, но той мирише доста остро на спирт и затова не съм го купувала.

Всъщност се коригирам - този на Буржоа е алуминиев  Sad

Последна редакция: ср, 26 авг 2015, 17:33 от Harpalike

# 194
Здравейте,
Ако някой е ползвал този течен сапун, може ли да ме насочи към нещо подобно като аромат:

Поръчвах го от zoya, но виждам, че продуктът е спрян.

Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт