БИО / органична и натурална козметика - 5

• 121 130
  • 759
  •   1
Отговори
# 300
Много ти блягодаря за изчерпателния отговор!   bouquet  bouquet

# 301
Здравейте. Питам в темичката ви, защото не съм запозната с термините и тяхното значение  Embarassed
Интересувам се от този английски продукт за почистване на лице, понеже ми го похвалила. Има ли много вредни неща из него?
http://www.boots.com/en/Cetaphil-Gentle-Skin-Cleanser-236ml_1238606/
Съдържание:

Благодаря предварително.  Hug

# 302
Здравейте. Питам в темичката ви, защото не съм запозната с термините и тяхното значение  Embarassed
Интересувам се от този английски продукт за почистване на лице, понеже ми го похвалила. Има ли много вредни неща из него?
http://www.boots.com/en/Cetaphil-Gentle-Skin-Cleanser-236ml_1238606/
Съдържание:

Благодаря предварително.  Hug
Хахаха, бравос на Буутс, колко трики са си написали парабените bouquet
Извинявайте Том и Джери, но тази тема е за натурална и органична козметика - в този продукт няма нито една такава съставка. Пречистена вода, ама че смях - все едно другите ги смръкат от локвите Laughing Laughing Laughing

# 303
Извинявам се, че не съм на точното място. Видях, че сте отзивчиви тук, за което благодаря.
Просто очаквах повече от Буутс.
Благодаря!  Peace

# 304
Аз да споделя за новата серия на Веледа за чувствителна кожа, която тествам

Лосионът е великолепен - на основата на бадемово масло, като обаче не е мазен и попива много бързо. Не харесвам само това, че има алкохол, но пък има едно леко охлаждане след нанасяне. Чудесен откъм хидратация и ефект
Душ-гелът също е на база масло, на кожата така и изглежда - почти никаква пяна, което аз не харесвам, но пък измива добре.  Кожата определено ако не е толкова суха, може да мине и без лосион
Ароматът и на двете е на горчив бадем, но до 5 минути след нанасяне е изчезнал безследно  Mr. Green

# 305
  • Plovdiv, Bulgaria
Здравейте, някой от Пловдив може ли да ми каже къде да намеря флоралните води на Алтея? Няколко пъти търсих и питах в био магазина в мола, но ги няма. В ДМ и Лили не съм ги видяла. Предния път поръчвах онлайн, ама не ми се дават пари, колкото една бутилка за доставката.  ooooh!

# 306
Здравейте момичета! Някой дали е ползвал козметиката на Натура Сиберика /кремовете ме интересуват/. Хвърлила съм й око, но ми се иска преди да купя да чуя отзиви.  Simple Smile

# 307
Здравейте момичета! Някой дали е ползвал козметиката на Натура Сиберика /кремовете ме интересуват/. Хвърлила съм й око, но ми се иска преди да купя да чуя отзиви.  Simple Smile
Дайте да видим къде сте си метнали очото Laughing

# 308
# 309
На Натура Сиберика кремовете май не са напълно натурални. Ето няколко произволни състава:
https://img.makeup.com.ua/products_pictures/d/dn/dnevnoj-krem-dl … 0150922153234.jpg
http://kosmetista.ru/uploads/images/00/57/96/2012/05/09/a0b1c0.jpg
Маските им за коса, които гледах имат силикони.

Още един състав - на т.нар. Органичен подхранващ крем за лице:
Вода, дикаприлилов карбонат, каприлов/капринов триглицерид, вода от цвят лавандула*, масло от семена жожоба*, глицерин, цетеарилов спирт, глицерилов стеарат, масло от слънчогледови семена*, сквалан, стеарилов спирт, масло от ший*, калиев палмитоилов хидролизиран пшеничен протеин, бензилов спирт, масло от портокалова кора*, ксантанова гума, масло от лавандула*, натриев дехидроацетат, дехидрооцетна киселина, масло от соя, екстракт от цвят бъз*, токоферол, масло от цвят индрише*, масло от цвят лайка*, масло от цвят иланг-иланг, лимонена киселина, натриев бензоат, калиев сорбат, лимонен**, линалол**, цитронелол**. *от контролирано био производство. **натурални съставки от етерични масла. 99% от съставките са с натурален произход. 11% от органични съставки.

Последна редакция: вт, 27 окт 2015, 14:53 от Letsgo

# 310
Отворих Google, от любопитство, да видя нещо повече за марката и  едно от първите неща, на които попаднах беше това. Не разбрах какво точно им е "опасно за здравето на човека" на споменатите продукти, но аз със сигурност загубих интерес.

# 311
Мдааа...И аз май загубвам интерес. Четох хвалебствени отзиви из руски форуми и се надъхах. Някъде тук из темите имаше доволни от шампоаните и балсамите, но не намирам сега къде. Все пак ако някой е ползвал, ще е добре да сподели опит.

# 312
  • Варна
Аз и в момента ползвам техни продукти. Имала съм (и имам де) шампоани, балсами, маска за коса - една от най-добрите, които изобщо съм купувала, душ гел, тоник за лице, ексфолиант, пяна за сваляне на очен грим. Последно в събота купих две маски за лице.

Точно кремове обаче - не съм ползвала.

# 313
На мен тази статия за разследване на Натура Сиберика ми е меко казано странна-необоснована,не пише нищо конкретно,че и подадени  сигнали,от кого и защо не се знае... Stop

# 314
Тайга, от кои точно шампоан и маска за коса си най-впечатлена?

Общи условия

Активация на акаунт