БИО / органична и натурална козметика - 5

• 121 138
  • 759
  •   1
Отговори
# 330
CI, би ли коментирал състава на този шампоан, така и така стана дума за шампоаните на John Masters Organics:

Aloe barbadensis (aloe vera) leaf juice*, aqua (water), babassuamidopropyl betaine, decyl glucoside, disodium cocoamphodiacetate, glycerin, zinc gluconate, zinc pyrithione, rosmarinus officinalis (rosemary) leaf extract*, urtica dioica (nettle) root extract*, chamomilla recutita (chamomile) flower extract*, salvia officinalis (sage) leaf extract*, equisetum hyemale (horsetail) extract*, lavandula angustifolia (lavender) extract*, salix alba (willow) bark extract*, carica papaya (papaya) fruit extract, yucca schidigera (yucca) leaf/root/stem extract*, panthenol (vitamin B5), allantoin, wheat amino acids, chlorophyll, riboflavin, sodium benzoate, potassium sorbate, vanilla planifolia (bourbon vanilla) fruit oil*, rosmarinus officinalis (rosemary) leaf oil,* salvia officinalis (sage) oil*, simmondsia chinensis (jojoba) seed oil

* Certified Organic

Това е състава на любимия ми в момента шампоан. Уплътнява косата, не я почиства до скърцане както други натурални шампоани и съчетан с подходящия балсам при мен ефекта си е уау. Ето го - http://www.naturisimo.com/products.cfm?id=509&prod_type_eng= … &price=5%3B27
Стана ми интересно дали има нещо вредно в него Simple Smile
Няма ги тези съставки, които си посочил като ненатурални в току-що обсъждания шампоан. И него съм пробвала, но той изобщо не ми хареса.

Имам още едно питане - кои са натуралните кондициониращи съставки? Би ли посочил някои поне?

# 331
Дали продуктите на Korres , които се предлагат в България, са напълно оригинални?
Колебая се дали да не поръчам от feelunique или lookfantastic за по-сигурно.

Същият въпрос имам и за Apivita .

# 332
CI, би ли коментирал състава на този шампоан, така и така стана дума за шампоаните на John Masters Organics:

Aloe barbadensis (aloe vera) leaf juice*, aqua (water), babassuamidopropyl betaine, decyl glucoside, disodium cocoamphodiacetate, glycerin, zinc gluconate, zinc pyrithione, rosmarinus officinalis (rosemary) leaf extract*, urtica dioica (nettle) root extract*, chamomilla recutita (chamomile) flower extract*, salvia officinalis (sage) leaf extract*, equisetum hyemale (horsetail) extract*, lavandula angustifolia (lavender) extract*, salix alba (willow) bark extract*, carica papaya (papaya) fruit extract, yucca schidigera (yucca) leaf/root/stem extract*, panthenol (vitamin B5), allantoin, wheat amino acids, chlorophyll, riboflavin, sodium benzoate, potassium sorbate, vanilla planifolia (bourbon vanilla) fruit oil*, rosmarinus officinalis (rosemary) leaf oil,* salvia officinalis (sage) oil*, simmondsia chinensis (jojoba) seed oil

* Certified Organic

Това е състава на любимия ми в момента шампоан. Уплътнява косата, не я почиства до скърцане както други натурални шампоани и съчетан с подходящия балсам при мен ефекта си е уау. Ето го - http://www.naturisimo.com/products.cfm?id=509&prod_type_eng= … &price=5%3B27
Стана ми интересно дали има нещо вредно в него Simple Smile
Няма ги тези съставки, които си посочил като ненатурални в току-що обсъждания шампоан. И него съм пробвала, но той изобщо не ми хареса.

Имам още едно питане - кои са натуралните кондициониращи съставки? Би ли посочил някои поне?

В червено са синтетичните съставки, доколкото знам. Алантоин се съдържа в урината на коне, но надали този е добит оттам.  Вредни съставки не се използват, и към момента си върви преоценка на една камара неща, които предстои да бъдат забранени или силни лимитирани съгласно CMR регулацията. Ето, аз примерно използвам 2 пъти седмично крем за бръснене с борати в него, и нищо не ми е увредено, но са категоризирани така и ще ги махат. Парабените с дълга верига - също.
Натурални кондициониращи съставки са фосфолипиди и диривати на РСА, които знам. А аз съвсем малко знам.

# 333
Дали продуктите на Korres , които се предлагат в България, са напълно оригинални?

Защо да не са оригинални? Ако питате дали са напълно натурални - не.

# 334
  • Стара Загора
 И аз бих искала да коментирате състава на този балсам без отмиване.Супер доволна съм от него ,но цената е доста висока  #Crazy.Иска ми се да знам все пак дали си заслужава  Thinking.
http://www.naturisimo.com/products.cfm?id=2981&prod_type_eng … &price=5%3B28
Въпреки, че добри финиши без силикони почти не съм намирала и нямам много избор.
Ако имате някакво предложение бих се радвала да споделите bouquet

# 335
И аз бих искала да коментирате състава на този балсам без отмиване.Супер доволна съм от него ,но цената е доста висока  #Crazy.Иска ми се да знам все пак дали си заслужава  Thinking.
http://www.naturisimo.com/products.cfm?id=2981&prod_type_eng … &price=5%3B28
Въпреки, че добри финиши без силикони почти не съм намирала и нямам много избор.
Ако имате някакво предложение бих се радвала да споделите bouquet
Е хайде стига с този Джон Мастерс... колко състава да гледам, за да ви кажа, че не са натурални и претенциите им са гола-водичка? Ето само преди няколко отговора писах за този guar hydroxypropyl trimonium chloride, как ви се струва?
Продукти за коса без силикони нямат почти никакъв ефект, истински натурални - хептен.

# 336
  • Стара Загора
Благодаря  bouquet, пропуснала съм  Blush

# 337

Защото много фирми изнесоха производството си в страни като Полша, Румъния и подобни, от което значително пострада качеството на стоките, предлагани от тях. Продукти, правени за източно европейския пазар, следователно с абсолютно различно качество. Отдавна вече просто видя ли на опаковката да пише на езици като полски, румънски, български, руски, сръбски, чешки и подобни, ми е ясно какво мога да очаквам.
Искрено се надявам, че с Korres не е такъв случая, както например знам, че купувайки си продукти на La Roche Posay, Avene и Bioderma, мога да съм спокойна, че са напълно оригинални.

# 338

Защото много фирми изнесоха производството си в страни като Полша, Румъния и подобни, от което значително пострада качеството на стоките, предлагани от тях. Продукти, правени за източно европейския пазар, следователно с абсолютно различно качество. Отдавна вече просто видя ли на опаковката да пише на езици като полски, румънски, български, руски, сръбски, чешки и подобни, ми е ясно какво мога да очаквам.
Искрено се надявам, че с Korres не е такъв случая, както например знам, че купувайки си продукти на La Roche Posay, Avene и Bioderma, мога да съм спокойна, че са напълно оригинални.
Грешна информация имате. Полша може да сложи гръция в малкия си джоб относно козметиката, и няма да сбъркате ако пробвате техни продукти, Румъния не произвежда нищо от тези марки, а за Ла рош и другите не бих се наел да коментирам - не ми е бизнес. Щом ви харесват, аз какъв съм, че да ви давам наклон на мнението?

# 339
Korres и Apivita са гръцки марки, които се произвеждат в Гърция. Доколкото съм запозната нямат "изнесено" производство. Но не са био, нито 100% натурални, както са казали по-горе.

# 340
Korres и Apivita са гръцки марки, които се произвеждат в Гърция. Доколкото съм запозната нямат "изнесено" производство. Но не са био, нито 100% натурални, както са казали по-горе.

Благодаря! Това ме интересуваше.

Грешна информация имате. Полша може да сложи гръция в малкия си джоб относно козметиката, и няма да сбъркате ако пробвате техни продукти, Румъния не произвежда нищо от тези марки, а за Ла рош и другите не бих се наел да коментирам - не ми е бизнес. Щом ви харесват, аз какъв съм, че да ви давам наклон на мнението?
Информацията ми се базира на личния ми опит. В случая имах предвид например полско или румънско менте Лореал. Огромна разлика със същия продукт, но произведен за цивилизования свят. Нямам предвид конкретно био и натурална козметика в случая. Исках да разбера дали купувайки си Korres ще се повтори така омразната ми ситуация - да отворя кутийката и в листовката да намеря описание, написано на разни източно европейски езици. Както и да е, вече ми отговориха, успокоих се, че няма такава опасност.

# 341
  • Sredets/Burgas
Има добри натурални балсами и шампоани, но трудно се намират. Simple Smile
Ето един 100% натурален балсам, който смятам за нещо много добро,
поне според усещането си за "жива" коса...
Използвам го 2 години вече.

ARGITAL BALSAMO VEGETALE:
CERTIFICAZIONE: BDIH - ICEA - VEGAN-OK
Ingredienti: Aqua, Potassium Palmitoyl Hydrolyzed Wheat Protein/Glyceril Distearate/Cetearyl Alcohol, Alcohol (bio), Sodium Cocoglucoside Tartrate,Glycerin, Cetearyl Alcohol, Solum Fullonum, Equisetum Arvense Extract (bio), Arctium Lappa Extract (bio), Olea Europaea Oil (bio), Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Betaine, Urtica Dioica extract (bio), Simmondsia Chinensis Oil (bio), Xanthan Gum, Cananga Odorata Oil*, Pelargonium Graveolens Oil*,Lavandula Hybrida Oil* (bio), Foeniculum Vulgare Oil*, Citrus Medica Limonum Oil*, Illicium Verum oil*
Componenti degli Oli Essenziali Naturali: Benzyl Alcohol -
Benzyl Benzoate - Benzyl Salicylate - Eugenol - Farnesol
Geraniol - Isoeugenol - Linalool - Citronellol - Limonene -
Citral

Стига да нямате проблем с аромата на индрише...
Не се шегуват с етеричните масла и всичките им продукти ухаят много...
Цената е 17 лв. - не е малко, трайността е само 3 месеца.
Поне при мен не е икономичен, но тези последните неща,
не ги слагам в графа фактори...

За шампоана за руса коса на Argital съм писала отдавна, още се къпя с него.
Не го заменям за друг натурален такъв...
Въртя ги с един Penaten и Hipp, които според нещата, които понаучих от CI са ОК
и мога да кажа, че на практика косата ми не цъфти...
Рядко се подстригвам и нямам и нужда.

# 342

Благодаря! Това ме интересуваше.

Информацията ми се базира на личния ми опит. В случая имах предвид например полско или румънско менте Лореал. Огромна разлика със същия продукт, но произведен за цивилизования свят. Нямам предвид конкретно био и натурална козметика в случая. Исках да разбера дали купувайки си Korres ще се повтори така омразната ми ситуация - да отворя кутийката и в листовката да намеря описание, написано на разни източно европейски езици. Както и да е, вече ми отговориха, успокоих се, че няма такава опасност.
Не е проблема, че се произвеждат в Полша или Румъния, а проблема е, че се произвеждат за нископлатежни пазари и са нискостойностни формулации. Същото е и за продуктите за пране.

# 343
Какво мислите за този балсам:
http://www.himalaya.bg/en/product/340/lip-balm-10-g.html
Грабнах го набързо, мазах се и после видях състава... Petrolatum, Paraffinum Liquidum... Cetyl Palmitate, Isopropyl Myristate,Parfum, Dimethicone, BHT.  newsm78

# 344
Какво мислите за този балсам:
http://www.himalaya.bg/en/product/340/lip-balm-10-g.html
Грабнах го набързо, мазах се и после видях състава... Petrolatum, Paraffinum Liquidum... Cetyl Palmitate, Isopropyl Myristate,Parfum, Dimethicone, BHT.  newsm78

В коша. Надали те се поглъщат гореизброените съставки, а при ползването на балсам за устни това е неизбежно.

Общи условия

Активация на акаунт