БИО / органична и натурална козметика - 5

• 121 039
  • 759
  •   1
Отговори
# 480
Напротив, прочетох, но за мен наличието на аромати, синтетични или не, само по себе си може да е предмет на обсъждане само с оглед на това, какво означава или какво ние влагаме в питането си за него. Предположих, че потребителката се притеснява от евентуалното въздействие на парфюма, за да го определи като "съмнително". Твоят отговор какво значи - парфюмът е натурален, значи всичко е окей? Ами не е окей, не и априори. Освен това, в интерес на истината, тя не пита за състава на парфюма.

# 481
A posteriori, потребителя е мъж  Peace Той говори за "химия", а в случая не е  Peace

# 482
Здравейте, момичета!
Интересувам се от декоративна козметика, която е възможно най-органична и натурална. Какво сте ползвали и от какво сте доволни?

# 483
Напоследък пред очите ми попаднаха два бранда, които претендират че са натурални. Виждала съм ги в аптеки, както и в дрогерии, но досега все не съм се изкушавала да ги пробвам.
Става дума за Nature moi и Olivella.
Чудех се да ли някой от вас има лични впечатления от продуктите на тези марки  newsm78

# 484
A posteriori, потребителя е мъж  Peace Той говори за "химия", а в случая не е  Peace
В такъв случай, когато потребителят мъж отново намине, нека знае, че 1) всичко е химия, 2) рискът да му навреди синтетичен аромат не е по-голям или по-малък от натуралния. Само заради 2) се включих.  Simple Smile

# 485
айде, бе... Етеричното ми масло от лавандула вкъщи защо не е в Менделеевата таблица? Жесток пропуск...

# 486
  • София
Лаверата отпадна, понеже имаше няколко химически съставки (поне 4), а и под "парфюм" не се знае какво да наблъскали...нищо, че пише от естествени източници.

Има ли лубрикант без вредни съставки, понеже тук е много скъп (17лв за 25мл).
Също - кой е по-добър и защо - на водна или на маслена (масло от бадем...) основа?
Коя основа ще благоприятства да не изсъхва кожата след акта?
Може би масления.

http://www.zoya.bg/product/6958

http://www.zoya.bg/Лубрикант-на-маслена-основа-25-мл.167

# 487
# 488
Starrydream, най-достъпният и ефективен лубрикант е зехтинът. От коя гледна точка се интересуваш - мъжка или женска? Проблемът при жените е обикновено в началото, не след. Ако има дискомфорт "след" от мъжка страна, маслото/лубрикантът/ може и да не е достатъчно.

# 489
  • София
Има нещо като придърпване на кожата...в основата, преди години ми беше излязло като екзема и с месеци се борих, след като се разрани... Искам да се застраховам. Peace
Зехтинът ме е опция според мен, все пак и партньорката ми е с претенции и не всяко нещо й понася.
Това на биоглайд е оферта, но ме притеснява, че има женшен, а другия вид е с, Карагенан...
Не знам, кое е по-малкото зло. newsm78

# 490
то има няколко видове, не са само двата - има с ягода, череша и неутрален, без добавки. Не знам къде ги гледаш, но всички видове има в Бг  Peace предполагам неутралният е това, което търсиш
Виж тук всички, както и състави: http://www.bioglide.de/en/#products

# 491
Има нещо като придърпване на кожата...в основата, преди години ми беше излязло като екзема и с месеци се борих, след като се разрани... Искам да се застраховам. Peace
Зехтинът ме е опция според мен, все пак и партньорката ми е с претенции и не всяко нещо й понася.
Това на биоглайд е оферта, но ме притеснява, че има женшен, а другия вид е с, Карагенан...
Не знам, кое е по-малкото зло. newsm78

Значи трябва нещо, което създава устойчив, дълготраен филм. Лубрикантите на водна основа ме съмнява, че не са достатъчни.
Скрит текст:
Мога да препоръчам много ефикасен крем, доказал се при подобен на твоя проблем, но съдържа вазелин. http://www.multipharm.eu/product/2140/homeoplasmine-homeoplazmin … 40gr-ungvent.html
От маслата най-приятно на мирис/вкус е кокосовото. Овлажняващо е, но за мен е ... как да кажа... воднисто и нетрайно, с оглед на конкретното приложение.
Какаовото масло, което също е много хубаво на мирис/вкус може и да е най-подходящото. То е някак по-прилепчиво към кожата в сравнение от другите масла. Оставя устойчив филм, които издържа дори на къпане в басейн с обичайната химия вътре. Неприятното е, че при настоящите температурни нива е в твърдо състояние и изисква нагряване преди разнасяне, или да постои на кожата докато се отпусне.

# 492
  • София
Откъде мога да намеря Bioglide?

# 493
  • Варна
Здравейте, момичета!
Интересувам се от декоративна козметика, която е възможно най-органична и натурална. Какво сте ползвали и от какво сте доволни?
Lily lolo, Neve cosmetics и Магдалена роза. Какво по-точно те интересува, защото за различните продукти съм доволна от различни марки.

# 494
  • Sredets/Burgas

И мен ме вълнува този въпрос.  Peace
Веднага бих си взела един с аромат на черешки, обичам го. Blush

Общи условия

Активация на акаунт