БИО / органична и натурална козметика - 5

• 121 018
  • 759
  •   1
Отговори
# 150
А каква е разликата между тях, освен, че Натура са сертифицирани, има ли разлика в качеството им?   Thinking
Не знам дали Облепиха Сиберика са сертифицирани. Аз лично по снимки не виж дам да са. newsm78 Пише без слс и без парабени...

# 151
  • София
Не, тази серия не е сертифицирана, може би затова е по-евтина. Имам някои от шампоаните с облепиха, много хидратиращи са и жълто-оранжеви на цвят.

# 152
Serpentine, какво точно означава да не са сертифицирани? В смисъл, имат някакъв процент съставки които не са био, така ли?  Blush Все пак, се водят натурални шампоани и Облепиха Сиберика, нали? Все още се уча за доста неща и не знам например какви са критериите, за да е сертифициран един продукт, дали трябва био съставките да са над определен процент или пък трябва да са направо 100%.... newsm78 Embarassed
Скрит текст:
Не знам дали е по темата, но...можете ли да ми препоръчате продукт, който повлиява добре невродермит? Praynig За ръце и крака (от глезените надолу) става въпрос, може би нещо с масло от чаено дърво...Ако някой е имал този проблем. Винаги ми се появяват обичайните мехурчета по жегите и при стрес, като има и периоди в които изчезват от само себе си. Повлияват се доста добре от киснене в (приятно) топла вода с добавка на малко сода и масло от чаено дърво. В момента обаче имам малка рана на единия крак, липсва кожата и няма как да кисна краката, т.е. по-проблемния крак е с раничката, а да кисна само един крак... Laughing Невродермитът ми е винаги по-силно изразен в дясна ръка и крак, не знам защо, но е факт.

Последна редакция: пн, 17 авг 2015, 02:59 от dolce miele

# 153
  • Варна
Ако има РЕАЛНИ доказателства за опасността от дадена съставка, тя моментално се вади от употреба,

При цялото ми уважение към теб, ако конвенционалната козметика беше РЕАЛНО безопасна, нямаше да пишем тук в тази тема и да търсим био варианти, нали? По същия начин има хиляди пестициди, хербициди и прочие -ициди, разрешени за употреба, но те съвсем не са безопасни.

Дори да приемем, че всяка вредност сама по себе си няма да те убие, комбинацията от токсични химикали в козметика, храна, препарати, въздух и прочие определено е повече, отколкото организмът може да поеме, затова аз лично съм направила избор да намаля токсините доколкото зависи от мен.

И понеже правиш сравнение с лютеницата - да, домашната мухлясва в хладилника, това означава ли, че трябва да купувам лютеница от магазина, наблъскана с какви ли не консерванти и химии, за да е по-безопасна за мен?

Аз поне за себе си съм решила, че при съхранение в хладилник и използване в рамките на 2 седмици (за колкото време стига приготвеното количество), домашният продукт е относително безопасен, поне за 2 месеца експерименти не съм установила проблем. Все пак ти благодаря за критиката и ще помисля за подобряване на рецептата, за да има естествен антибактериален и антиоксидантен агент.

# 154
Всеки козметичен продукт произведен в България или в която и да страна член на ЕС е задължително да отговаря на европейското законодателство. Основната идея на това законодателство е безопасност! http://ec.europa.eu/growth/sectors/cosmetics/index_en.htm
Понякога се случва и това:http://www.cosmeticsdesign-europe.com/Regulation-Safety/EC-bans-eyebrow-enhancer-in-Bulgaria-labelling-benzalkonium-chloride-levels-as-serious-risk

Последна редакция: пн, 17 авг 2015, 12:59 от FDA

# 155
Ако има РЕАЛНИ доказателства за опасността от дадена съставка, тя моментално се вади от употреба,

При цялото ми уважение към теб, ако конвенционалната козметика беше РЕАЛНО безопасна, нямаше да пишем тук в тази тема и да търсим био варианти, нали? По същия начин има хиляди пестициди, хербициди и прочие -ициди, разрешени за употреба, но те съвсем не са безопасни.

Дори да приемем, че всяка вредност сама по себе си няма да те убие, комбинацията от токсични химикали в козметика, храна, препарати, въздух и прочие определено е повече, отколкото организмът може да поеме, затова аз лично съм направила избор да намаля токсините доколкото зависи от мен.

И понеже правиш сравнение с лютеницата - да, домашната мухлясва в хладилника, това означава ли, че трябва да купувам лютеница от магазина, наблъскана с какви ли не консерванти и химии, за да е по-безопасна за мен?

Аз поне за себе си съм решила, че при съхранение в хладилник и използване в рамките на 2 седмици (за колкото време стига приготвеното количество), домашният продукт е относително безопасен, поне за 2 месеца експерименти не съм установила проблем. Все пак ти благодаря за критиката и ще помисля за подобряване на рецептата, за да има естествен антибактериален и антиоксидантен агент.
С цялото си познание и уважение към темата тук, ще си позволя категорично да не съм съгласен с вашето мнение за синтетичните и натуралните съставки. Натуралните съставки са с непостоянен състав и непрекъснато крият риск от алергия, докато едно синтетично вещество е изучено достатъчно добре, за да е известно има ли, докога няма и т.н. опасности.
И ако нямате вяра на българин да ви казва такива неща (със сигурност ако бях немец, англичанин, американец отношението щеше да е друго, ама нейсе), влезте в този сайт:
http://ec.europa.eu/consumers/cosmetics/cosing/
Влезте и си напишете дадената съставка и си четете за какво се използва, има ли ограничения, токсична ли е и прочие.
Лютеницата от магазина също мухлясва, защото сигурно не и се слагат неща, ами се стерилизира термично. Няма луд да влага излишно нещо, което струва пари, като може и да не го вложи.
Няма и как да ми говорите за био в този случай, щом има натриев бикарбонат вътре, нали, това да е кристално ясно! Не го извиличат от доматен сок.
Вие не сте установили 2 месеца проблем - то голям срок, много нещо... А козметиката се прави да е безопасна максимално за всякакви хора, и въпреки това се препоръчва на всеки да си прави тест за поносимост...

# 156
  • Пловдив
А това с подкупите и получаването на сертификати, как ще го коментирате. Да ползваш даден продукт, който едва ли ще бъде евтин и след година, две, три, когато им свършат парите да плащат подкупите и излезе, че е са слагали неща, който не ги слагат и в най-евтинита козмитака тогава какво?

# 157
А това с подкупите и получаването на сертификати, как ще го коментирате. Да ползваш даден продукт, който едва ли ще бъде евтин и след година, две, три, когато им свършат парите да плащат подкупите и излезе, че е са слагали неща, който не ги слагат и в най-евтинита козмитака тогава какво?
споделете, че ми стана интересно

# 158
Да, сигурно, някоя неизвестна фирма ще вземе да подкупва Екосерт или Европейската комисия - това с някакъв смешен сертификат сигурно може да става. Такива много - истинската био, натурална, органик козметика си има законни регулируеми норми и определени сертификати. То всеки може да си лепне вече надпис БИО или натурална и както виждаме, все по-често се случва

# 159
  • най-шареното място
Аз лично не бих си купила нито торта, нито козметика направена в нечий дом.
Не и ако не познавам отлично хигиенните навици на човека, и самият човек много добре, пък го направи за мен покрай неговото и аз платя. Не и да се опитва да прави бизнес така. Несериозно е.

Има няколко прости неща, които козметичната индустрия може да направи ако иска да бъде безопасна. Едното е да забрави течния парафин. Той също алергизира. Не всеки - знам. Но каква е идеята да е основна съставка на сумати неща, вкл. много скъпи марки никога няма да разбера. Винаги съм го възприемала за чиста проба търгащество. Ама изучен, ама безвредно - изучавано колко дълго? Безвредно в какъв смисъл? Кумарин като ароматизатор? Тук се сещам за забраната да се правят канелени кифлички, понеже канелата е масово заменена с кумариновата и веднъж смелена иди разбери коя каква е...,   обаче в козметиката си е разрешен.

# 160
  • София
За течния парафин съм съгласна, наскоро го гледах в състава на някои бг кремове и се отказах да купувам, въпреки добрите отзиви.
Не е за козметика, но преди няколко години имаше голям скандал с френските импланти PIP, където медицинският силикон след сертифицирането е бил подменен с индустриален и това създаде ужасни проблеми на хиляди жени.
Dolce miele, не знам защо Облепиха серията не е сертифицирана, може да има хиляди причини - може да предстои, да не отговаря напълно на изискванията, но това не ме спира да ги ползвам. В балсамите и маските от серията доколкото съм чела, има и ненатурални съставки, силикони например.

# 161
Serpentine, много ти благодаря, че сподели за силикона в някои от продуктите Облепиха Сиберика.   bouquet  Значи аз няма да ги използвам- откакто прекратих употребата на продукти със силикон косата ми направо се прероди и вече стоя далеч от всякакъв шампоан, балсам и въобще продукт за коса със силикон. Grinning
Съгласна съм и за течния парафин. Peace Аз установих, че тази съставка в балсами за устни и червила ми влияе много зле....Откакто използвам балсамчето с невен на Алверде не знам какво е това да са ми напукани устните, няма го и това дразнещо, мазно усещане докато имам балсам по устните- продуктите с парафин бързах да изтривам веднага след прибиране вкъщи, ужасно некомфорно ми беше да съм с балсам за устни вкъщи. А вчера случайно попаднах и на касовата бележка от ДМ- ами, балсамчето на Алверде струва само някакви си 1,99 лева. Laughing Повечето средностатистически балсами от този тип (обаче с парафинче в състава  Sick ) съм ги купувала за повече пари.... newsm78 Та по тази логика, след като може един продукт да е с по-натурален състав и цената му да е дори по-ниска от тази на продуктите с течен парафин, тогава защо все пак продължават да използват толкова масово течен парафин в какво ли не....?! newsm78 ooooh!
Днес си купих розова вода Nature of Agiva- 4,65 лв като в състава и пише, че съдържа само розова вода (екстрактът от роза). Което се надявам да е вярно newsm78 , за домашен лосион за чиста кожа е.  Laughing

Последна редакция: вт, 18 авг 2015, 00:18 от dolce miele

# 162
Радвам се, че от питането ми за део продукти се разви такава дискусия, аз лично научих полезни неща. И аз не бих посмяла сама да си приготвям каквото и да е, та мисля да пробвам някой от рол-оните на Уртекрам и ще дам отзив.
Много искам да похваля кремовете и на  unica, имам този за чувствителна кожа и тестер на един анти ейдж. Състава им е доста сходен и на моята склонна към омазняване, чувствителност и запушване на пори кожа, се отразяват много добре...може би ми харесват повече и от така хвалените от мен handmade naturals. Имам желание по натам да тествам и някои неща на cattier, отзиви за кремове и маски за лице например да споделите?
Козметиката на Алверде достъпна ли е онлайн или само в dm?

# 163
Само в Дм  Peace

# 164
  • София
От алчност, предполагам го правят, да максимизират печалбите си, и вероятно все още смятат, че клиентите не четат съставите и нищо не разбират. Особено корпорациите, те са безскрупулни в това отношение, харчат милиони за маркетинг и рекламни кампании и известни рекламни лица, а в продуктите - течен парафин и натуралните масла в самия край, в нищожни концентрации. Истина е, че натуралната козметика излиза по-евтино.

Общи условия

Активация на акаунт