БИО / органична и натурална козметика - 5

• 121 090
  • 759
  •   1
Отговори
# 210
  • Варна
Гледах положително ревю на BB "Perfecteur de Teint" by So'Bio etic, казват че бил доста покривен. Съставът му е следният :
Скрит текст:
Anthemis Nobilis Flower Water*, Aqua (Water), Dicaprylyl Ether, Dicaprylyl Carbonate, Coco-Caprylate/Caprate, Cocoglycerides, Polyglyceryl-3 Diisostearate, Hydrogenated Castor Oil, Acacia Decurrens/Jojoba/Sunflower Seed Wax/Polyglyceryl-3 Esters, Lauroyl Lysine, Zinc Oxide, Magnesium Sulfate, Sodium Chloride, Trihydroxystearin, Sodium Levulinate, Iris Germanica Root*, Oryza Sativa (Rice) Hull Powder*, Parfum (Fragrance), Punica Granatum Seed Oil*, Aluminum Hydroxide, Sodium Benzoate, Bisabolol, Glyceryl Caprylate, Glyceryl Undecylenate, Glycerin, Silica, Sodium Lauroyl Glutamate, Phytosphingosine, Lactic Acid, Lysine, Magnesium Chloride, Geraniol, Tocopherol, Citronellol, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Extract*. MAY CONTAIN: CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE), CI 77492 (IRON OXIDES), MICA, CI 77491 (IRON OXIDES), CI 77499 (IRON OXIDES). 
Как звучи ? В България обаче май не се внася още. Иначе от масовата козметика аз съм най-доволна от един корейски бб крем, но ми се иска нещ по-малко синтетично вече сякаш...

# 211
Това намирам като резултат преди/след - според мен не е с очакваната предполагам от теб покривност.
Скрит текст:

# 212
  • Варна
ами всъщност нямам някакви сериозни неща за покриване, по-скоро за изравняване на тена и за някое друго петно. Аз като цяло си ходя дюс, ама ми се приисква отвреме навреме да сложа нещо. Просто да не е някой дето с него и без него все тая Grinning

# 213
За мен повечето са такива  Mr. Green Или ще стои като маска (дори и да не  е покривен) или няма да има никакъв ефект. Задължително обаче веднага след нанасяне кожата лъсва, заради маслата вътре, а след няколко часа и така хубаво се оксидира, че не е истина. Пак казвам - това е моят поглед и опит с подобни продукти.

# 214
  • Велико Търново
За мен повечето са такива  Mr. Green Или ще стои като маска (дори и да не  е покривен) или няма да има никакъв ефект. Задължително обаче веднага след нанасяне кожата лъсва, заради маслата вътре, а след няколко часа и така хубаво се оксидира, че не е истина. Пак казвам - това е моят поглед и опит с подобни продукти.

Подкрепям казаното Peace Ползвала съм не един и два био/натурални ФДТ-и, бързо оксидират и променят цвета си, да не говорим, че аз търся и средна покривност, която не получавам с горепосочените.

# 215
Минералните фондьотени,нито запушват пори нито оксидират,а и покривноста е голяма и може да се контролира.Аз съм много доволна от тези-https://www.everydayminerals.com/store/base-semi-matte.html-покрива чудесно ,няма ефект на маска,кожата седи като коприна и няма брашнян ефект.

# 216
Веднага ти казвам, че не си права - миката, която е основна съставка в подобни продукти е определено по-добрият вариант на талка. Но - има едно голямо НО! За жени с розацея, чувствителна кожа и акне, съставката може да предизвика както дразнене/зачервяване/сърбеж, така и да запуши порите. Произходът на съставката е такъв, че дори acne.com я определят като такава, която задължително трябва да се избягва от хора с подобен тип  Peace
А пък това за оксидирането също не вярно, ама въобще - точно те оксидират най-много! Минералите се свързват с кожата и постепенно, те започват да стават жълто-оранжеви под въздействието на кислорода. Минералните фдт-ени са най-оксидиращите въобще, затова и минералите се избягват в стандартните продукти.

# 217
И аз съм "за" минералните фдт-и Peace От 2 години ползвам такъв на Lily Lolo и съм много доволна от него. Покривността е учудващо добра, а лицето не изглежда като с маска, стои много естествено. При мен няма брашнян ефект, нито изсушаване на кожата, нищо че е прахообразен. Когато се налага да прикрия някоя пъпчица или червенина преди фдт нанасям прахообразен зелен коректор (пак на Lily Lolo) и всичко се прикрива.
Сега съм си поръчала друг прахообразен фдт, пак минерален - на bareMinerals. По-нататък ще мога да го сравня с Lily Lolo и евентуално да кажа кой ми харесва повече.

Последна редакция: чт, 03 сеп 2015, 09:40 от bellisssima

# 218
Веднага ти казвам, че не си права - миката, която е основна съставка в подобни продукти е определено по-добрият вариант на талка. Но - има едно голямо НО! За жени с розацея, чувствителна кожа и акне, съставката може да предизвика както дразнене/зачервяване/сърбеж, така и да запуши порите. Произходът на съставката е такъв, че дори acne.com я определят като такава, която задължително трябва да се избягва от хора с подобен тип  Peace
А пък това за оксидирането също не вярно, ама въобще - точно те оксидират най-много! Минералите се свързват с кожата и постепенно, те започват да стават жълто-оранжеви под въздействието на кислорода. Минералните фдт-ени са най-оксидиращите въобще, затова и минералите се избягват в стандартните продукти.

МММ ,мерси това не го знаех,не знам при мен не съм забелязала промяна в цвета. Peace

# 219
Момичета, какво мислите за фон дьо тен със следния състав :
Вода, екстракт от невен, пчелен восък, лешниково масло, китова мас, витаминен комплекс А+Е, стеарин.

И за фон дьо тен със следния състав:
 Aqua, Caprylic/Capric Triglyceride, Dicaprylyl Carbonate, Simmondsia Chinensis Seed Oil*, Alcohol, Glyceryl Stearate, Glyceri,, Lauryl Laurate, Polyglyceryl-2 Dipolyhydroxystearate, Microcrystalline Cellulose, Benzyl Alcohol, Sodium Stearoyl Glutamate, Sclerocarya Birrea Seed Oil*, Glyceryl Caprylate, Helianthus Annuus Seed Oil, Parfum, Xanthan Gum, Medicago Sativa Extract*, Silica, Tocopherol, Cellulose Gum, Dehydroacetic Acid, Sodium Phytate, Sodium Benzoate, Dendrobium Phalaenopsis Flower Extract, Soduim Hydroxide, Citric Acid, +/- CI 77491, CI 77492, CI 77499, CI 77891.
* Съставки от биологично земеделие

Опитвам се да си избера някакъв, който да не ми запушва порите и да не е прекалено химичен и силиконов. Бихте ли помогнали ?    bouquet
Е от тия,  CI , дето ми е и никнейма, трябва повече да те притеснява. Силиконите не запушват порите.

# 220
bareMinerals е хубав като продукт, но има два недостатъка - кутийката (сама ще разбереш, дано не се видиш в чудо, защото е кошмарна) и това, че оксидира и жълтее повече.

Адриани, то оксидирането зависи и от кожата -  някои определяни като много оксидиращи продукти, при мен не го правят и обратното.

СI, това за силиконите е страшна заблуда и масово хората го мислят. Те и в лекарства ги слагат, ама кой се интересува

# 221
  • София
Здравейте, чета ви отскоро. Simple Smile
Отскоро се интересувам и от натурална и био козметика. Към нея ме насочи професионален гримьор като решение за ежедневен грим. По повод ФДТ, на мен, въпросната гримьорка ми препоръча на марката UNE. Аз я открих в магазините на Дъглас. Но, да уточня, че моята кожа не се нуждае от голяма покривност.
Дано съм била полезна   Rolling Eyes

# 222
  • най-шареното място
Да, за първия и мен точно това ме притесняваше. А някакви по-добри предложения направо в марки? Ако може и покривни...

Минерален. Има различни.

# 223
Момичета, препоръчайте ми някое масло от Жожоба, но не на Алтея, нещо не ми се дават толкова пари?

# 224
  • Варна
Еми минерален си взех на лили лоло, ама изобщо не ме кефи.Първо мразя четки по лицето си, а минералният грим няма с какво друго да го нанесеш, второ всичко правя в прах докато се намажа и трето, имам усещането, че всъщност ми подчертава недостатъците...

Общи условия

Активация на акаунт