БИО / органична и натурална козметика - 5

• 121 181
  • 759
  •   1
Отговори
# 405
Той е по-зле и от предния, кой го квалифицира като натурален? Коя я марката, ужас

# 406
Пишете марките и предназначението на продуктите, за които питате, моля!

# 407
  • Пловдив
Извинявам се, че не съм посочила точно за кои продукти става въпрос (не бях сигурно дали трябва или не).
Първият шампоан е този http://apteka.framar.bg/30061936/дюкре-нутрисерат-подхранващ-ред … щ-шампоан-200-мл-

А вторият уж натуралният е http://apteka.framar.bg/30060953/алкмен-шампоан-за-блясък-с-лайка-250-мл-

# 408
Някой има ли впечатления от кремовете за лице на д-р Шелер? Следя темата и не видях, някой да споменава нещо.

Преди година ползвах техен крем с арган и амарант. Мирише на баклава  Laughing Малко тежък ми идваше, но добре ми хидратираше кожата. Не помня дневен или нощен беше. Ползвала съм и околоочният им и два вида серуми-нищо особено.

Сега си взех нощен крем с био роза, пак против бръчки и пигментация(нищо, че нямам 30). Не го усещам никак тежък. Попива много добре, и сякаш усещам кожата си леко жадна, което е странно, тъй като кремът е за много зряла кожа. Като минус отбелязвам лошата миризма. Очаквах да докарва на рози, но поне не е трайна миризмата. Ето го и състава, малко е дългичък:

Скрит текст:
   Aqua (Water)
    Glycerin
    Prunus Armeniaca ( Apricot) Kernel Oil*
    Hydrogenated Coconut Oil
    Macadamia Integrifolia Seed Oil
    Glyceryl Stearate Citrate
    Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil
    Shorea Stenoptera Seed Butter
    Cetearyl Alcohol
    Rosa Canina Seed Oil*
    Cetearyl Glucoside
    Sodium Hyaluronate
    Aloe Barbadensis Leaf Juice*
    Rosa Gallica Flower Extract*
    Sclerocarya Birrea (Marula) Seed Oil
    Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil
    Prunus Persica (Peach) Leaf Extract*
    Rubus Idaeus (Raspberry) Fruit Extract*
    Pyrus Malus (Apple) Fruit Extract*
    Parfum (Fragrance)**
    Citronellol**
    Geraniol**
    Linalool**
    Eugenol**
    Limonene**
    Citral**
    Xanthan Gum
    Gellan Gum
    Stearic Acid
    Palmitic Acid
    Tocopherol
    Benzyl Alcohol
    Sodium Benzoate
    Potassium Sorbate
    Silica
    Alcohol
    Lecithin
    Caprylic/Capric Triglyceride
    Ascorbyl Palmitate
    Citric Acid
    Ascorbic Acid
    Mica
    Tin Oxide
    Titanium Dioxide (CI 77891)

* Съставки от био сертифицирани култури, гарантирано от "Dr. Scheller".
** Oт натурални етерични масла.
Консервирането е постигнато с бензилов алкохол и потасиев сорбат.

# 409
На Dr. Scheller са тежки и мазни почти всички - аз не ги препоръчвам. Ако ще е доктор, да е Хаушка  Mr. Green

# 410
На Dr. Scheller са тежки и мазни почти всички - аз не ги препоръчвам. Ако ще е доктор, да е Хаушка  Mr. Green

Не съм пробвала всички и не мога да кажа, но го смятам за нормално тъй като повечето са за 45+. Но на мен не ми и пречи, защото съм с много суха кожа. Просто исках мнение за марката и състава, който постнах.

Сега разгледах др. Хаушка. Хубави цени вадят.

# 411
На Dr. Scheller са тежки и мазни почти всички - аз не ги препоръчвам. Ако ще е доктор, да е Хаушка  Mr. Green

Не съм пробвала всички и не мога да кажа, но го смятам за нормално тъй като повечето са за 45+. Но на мен не ми и пречи, защото съм с много суха кожа. Просто исках мнение за марката и състава, който постнах.

Сега разгледах др. Хаушка. Хубави цени вадят.

Някакви линкове можете ли да пуснете да разгледам и аз за какво става на въпрос.. И аз съм със суха кожа и се чудя какво да си взема ...

Peace

# 412
Напиши името в гугъл.
Скрит текст:
На таблета съм в момента и не мога да постна линк.

# 413
  • Sredets/Burgas
Момичета, някоя от вас пробвала ли е лосиона за тяло с жасмин на Alverde?
Този:
https://www.dm.de/alverde-naturkosmetik-cremeoel-lotion-bio-jasm … 010355071392.html
Дали ще е много тежък?
То вярно, че в натуралната козметика няма много леки формули, но все пак...

А, иначе много се зарадвах на този дневен крем, пак на Alverde:
https://www.dm.de/alverde-naturkosmetik-tagescreme-vertrauen-p4010355146731.html
AQUA   HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL*   CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE GLYCERYL STEARATE CITRATE   CETEARYL ALCOHOL   GLYCERIN   ORBIGNYA OLEIFERA SEED OIL*   XYLITYLGLUCOSIDE   ANHYDROXYLITOL XYLITOL   XANTHAN GUM   GLYCERYL CAPRYLATE   ULMUS PROCERA* SCLERANTHUS ANNUUS* GENTIANA AMARELLA*   LARIX DECIDUA*   ALCOHOL*   PARFUM   TOCOPHEROL SODIUM BENZOATE   POTASSIUM SORBATE   BENZYL ALCOHOL   CITRIC ACID LINALOOL   LIMONENE BENZYL SALICYLATE *ingredients from certified organic agriculture

Със сигурност ще го изпробвам!

Последна редакция: пт, 18 дек 2015, 15:17 от Butterfly_Lovehunter

# 414
Butterfly_Lovehunter, за мен е лек и бързо попиващ. Не съм сигурна доколко мнението ми може да бъде критерий, защото системно ползвам масла  Peace

# 415
  • Sredets/Burgas
О, благодаря за бързия отговор!
Ще ходя довечера до ДМ и ще взема и него.
Обожавам аромата на жасмин, ако изобщо ухае на такъв, де. Simple Smile

# 416
Понамирисва жасминоподобно, но не очаквай топлия, нежен и в същото време интензивен аромат, който излъчва растението. Заради многото масла, продуктите на Алверде носят една тежка тяхна си базова миризма, на чийто фон нито едно цвете не може отчетливо да блесне. И въпреки това, лосионът е хубав и мирише приятно.

# 417
Здравейте на всички! Честита Коледа, много здраве и късмет.

Да попитам сега нещо, което мисля вече пети ден и още повече омотавам в мнения и информация, за това реших да попитам директно. Моля да ме извините ако е коментирано, но в търсачката не намерих отговор.
Та на въпроса - чукнах 40-те преди месец и съответно искам да си освежа тена на лицето и най-вече около очите - подпухнали и понякога с кръгове. Наясно съм с рационалното хранене, пиенето на вода и др., но ми се иска да добавя и козметика, обаче с тия парабени, вредни съставки и био продукти не мога да реша, още повече, че имам ограничение в сумата, която мога да отделя за това.
Моля за компетентно мнеие за козметиката на Himalaya, Alverde и евентуално за друга по-достъпна и сравнително безобидна козметика.

Предварително благодаря и весело посрещане на Новата година!

# 418
Хималая е по-бъкана с химия и от Нивея, а Алверде са пълни с алкохол, което най-много да задълбочи бръчки и дехидратира допълнително кожата  Peace
Скрит текст:
Околоочен и достъпен мога да ти препоръчам Балеа (марката на ДМ) и ако можеш да отделиш повече от 10 лв. - Лумене. И двете не са натурални, но са изчистени от по-вредни неща  Peace

# 419
Това за Алверде ме изненада. Нали уж се водят безвредна, натурална, био козметика?

Общи условия

Активация на акаунт