БИО / органична и натурална козметика - 5

• 121 174
  • 759
  •   1
Отговори
# 420
Да, те са напълно натурални, но с основна съставка алкохол (повечето им неща). Без значение какъв е произхода, алкохолът си е алкохол. Смятам всички знаем какво причинява за кожата  Peace

# 421
Има и добър алкохол /напр. cetyl alcohol, stearyl alcohol/, който обратното на другия спомага за кондиционирането на кожата/косата и подпомага действието на другите съставки.

# 422
В случая говорим за алкохол денат  Peace Не поясних, моя е грешката, но него използват Алверде и се подразбира

# 423
Хималая е по-бъкана с химия и от Нивея, а Алверде са пълни с алкохол, което най-много да задълбочи бръчки и дехидратира допълнително кожата  Peace
Скрит текст:
Околоочен и достъпен мога да ти препоръчам Балеа (марката на ДМ) и ако можеш да отделиш повече от 10 лв. - Лумене. И двете не са натурални, но са изчистени от по-вредни неща  Peace
Благодаря, че се отзова толкова бързо! Нещо пак се обърках...
Проверявайки в този сайт http://www.ewg.org/skindeep/search.php?query=HIMALAYA , излиза, че Хималая е натурална и безвредна козметика... Явно не знам кое да гледам и как да търся...
Balea пък не може да се открие в този линк. Между другото съм ползвала техни продукти и по-скоро околоочния, но явно за мен не върши работа.
В момента има в lili промоция на околоочен и крем против бръчки с екстрат от грозде, та щом е по-добрата, добре ли е да ползвам нея... Ще проуча и предложената козметика на Лумене..

# 424
Хималая е пълна с парафин, парабени, формалдехид....
Този сайт не го гледай изобщо, да не говоримм, че Хималая, която излиза, не е тази, което те интересува - то както самата можеш да види, излиза хималайска сол. Първо ти препоръчвам да се запознаеш как изглежда марката, преди да я търсиш и т.н. Да не говорим, че се доверяваш за сайтове, което е груба грешка.

# 425
Хималая е пълна с парафин, парабени, формалдехид....
Този сайт не го гледай изобщо, да не говоримм, че Хималая, която излиза, не е тази, което те интересува - то както самата можеш да види, излиза хималайска сол. Първо ти препоръчвам да се запознаеш как изглежда марката, преди да я търсиш и т.н. Да не говорим, че се доверяваш за сайтове, което е груба грешка.
От доста време ползваме тяхната паста и сме доволни, също и един от кремовете им, но нещо се усъмних и за това питам, понеже цената е доста ниска... А този сайт е даден в друга подобна тема тук в БГ Мама, за това погледнах там. Нямам никаква идея, нито познания в областта, нито знам кого да попитам, продавачите естествено ще похвалят това, което предлагат, което естествено не означава, че всичко е фалшиво, но ограничението в цената ме спира, за това питам тук.
Благодаря за отговорите!  bouquet
Ако има и други мнения, ще се радвам да ги прочета!

# 426
Още малко ще подосаждам, дано не си изкарам някой упрек, но може ли мнение за козметиката на PIRIN DREAM?
Активни съставки:

- Мурсалски чай - извлечен от чистата природа на Пирин планина. Защитава организма от свободните радикали и активните форми на кислорода - основна причина за разрушаването на колагеновата молекула и стареенето на клетката.

- Българска роза - с противовъзпалителен, антиалергичен, антисептичен и тонизиращ ефект.

- Дива гулия съдържа хормона на младостта DHEA. Стимулира производството на колаген. Действа регенериращо и подмладяващо.

- Dermaxyl е продукт на френската фирма Sederma, който възстановява кожната бариера и е с доказан ефект против бръчки.

Не съдържа парабени и оцветители.
А това са и други съставки, от които нищо не разбирам

# 427
Не е крайно лош ако не те бърка, че има силикон, химически слънцезащитни филтри, един кофти алкохол в малко количество и един спорен консервант BHT.

# 428
В случая говорим за алкохол денат  Peace Не поясних, моя е грешката, но него използват Алверде и се подразбира
Не съм напълно съгласен - не и ако не говорим за етилов алкохол(етанол, или изписване в състава само алкохол); също не и ако не се съобразим с мястото на алкохола - в онзи състав бе толкова назад, че със сигурност е около и под 0.5%, най-вероятно като консервант в някоя активка, която се влага да речем около 0.5-1 %.
Иначе по-горе цитираните цетеарил алкохол и други мастни алкохоли са си напълно в реда на нещата.
Алкохолите са органични вещества с хидроксилна група като най-висша в състава им. Като такива са известни като влагозадържащи вещества - правят водородни връзки с водата и и пречат да се изпарява.
Изключение са летливите алкохоли - етанол и изопропанол (той много рядко се среща в козметиката).
Е, трябват си химични познания, няма как Grinning

# 429
Не е крайно лош ако не те бърка, че има силикон, химически слънцезащитни филтри, един кофти алкохол в малко количество и един спорен консервант BHT.
ВНТ е антиоксидант, и правилно - спорен е.

# 430
В случая на Алверде, същият алкохол е на първо или второ място в 70--80% от продуктите им  Peace

# 431
В случая на Алверде, същият алкохол е на първо или второ място в 70--80% от продуктите им  Peace
Е, тогава ясно, но тука загледах един състав, бе доста назад.
А и не съм специалист по козметични продукти.

# 432
ВНТ е антиоксидант, и правилно - спорен е.
Благодаря! Системно наричам консерванти съставките, които пазят от окисляване...

# 433
Благодаря на всички, които се включиха с отговорите си. Закупих си цитиранта козметика  PIRIN DREAM от билковата аптека тук в Пловдив и се доверих на аптекарката, понеже аз нямам никакви познания. Това, което споделяте вие до колкото разбирам не е от най-вредните продукти... Знам, че не мога да използвам съвсем преистена козметика, понеже тя трябва да е изцяло такава, от сапуна, до спиралата, но поне за лицето ми се искаше нещо по-пречистено.

CI, не разбрах много добре мнението ти по отношение на козметиката Алверде и PIRIN DREAM?

Благодаря още веднъж за компетентните мнения!

# 434
Може ли да помоля за коментар за този състав:

Aqua, Coco-Glucoside, Cocamidopropyl Betaine, Citric Acid, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Sodium Chloride, Glyceryl Oleate, p-Anisic Acid, Sodium Hydroxide, Phenoxyethanol, Sodium Benzoate, Parfum.

Ще го използвам за косата. С много чувствителен и сух скалп съм, който се люспи, ако не е добре хидратиран. Ползвала съм какво ли не, даже съм обмисляла варианта no poo, та дори и да посегна към интимният гел, заради ниското pH ooooh! Embarassed Но и той съдържа сулфати.  
За това става въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт