БИО / органична и натурална козметика - 5

• 121 049
  • 759
  •   1
Отговори
# 435
Джия, бих ти препоръчала този измивен продукт от ДМ:

Много добре почиства косата /дори от маслена маска/, без изобщо да я изсушава. След него косата не е "перушина" както след повечето детски шампоани. Разпенвам го предварително в малко вода. Използвам го за лице и тяло също.
Съставът му е: Aqua, Lauryl Glucoside, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Citrate, Glyceryl Caprylate,  Glyceryl Oleate, Coco Glucoside, Panthenol, p-Anisic Acid, Sodium Hydroxide, Olea Europaea Leaf Extract, Silica, Citric Acid.

# 436
Да, спомням си за този бебешки продукт, някой го беше споменал в друга тема, но тук където живея няма ДМ  Confused

# 437
Дано CI ти помогне с мнение. Чудя се какво да ти кажа. Не е натурален шампоанът /нали за това е темата/. Има две съставки, които не са голямо зло, щеше да е добре да ги няма ако търсиш максимално изчистен от потенциални дразнители шампоан /Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer и Phenoxyethanol/. За сух скалп не знам дали не би било добре солта да е още по-малко. Всъщност защо не потърсиш шампоан специално създаден за проблем като твоя, с повече хидратиращи съставки.

# 438
  • Варна
Здравейте, някой може ли да ми направи сравнение на минералните пудри/коректори на Lily lolo, Neve Cosmetics и bellapierre ? Интересува ме най-вече покривност и издръжливост. За минералните им гримове за очи също ме интересува - интензивност на цветовете, по колко време се задържат по клепача, натрупват ли се и т.н

# 439
  • София
Момичета ползвалите сте един от тези кремове за лице:

Супер концентриран и регенериращ крем и Крем за лице против стареене - 24h . Трябва ми хидратиращ крем за лице за кожа малко над 30 години. От няколко месеца ми излизат пъпки, за които ползвам друг крем, но ми трябва нещо за хидратация на кожата и да изглежда малко по свежа.

# 440
  • Варна
Момичета ползвалите сте един от тези кремове за лице:

Супер концентриран и регенериращ крем и Крем за лице против стареене - 24h . Трябва ми хидратиращ крем за лице за кожа малко над 30 години. От няколко месеца ми излизат пъпки, за които ползвам друг крем, но ми трябва нещо за хидратация на кожата и да изглежда малко по свежа.
Не съм ги ползвала, но ми се струва, че с толкова много масла може да си докараш допълнително пъпки .То пак зависи и какви са ти пъпките, но да имаш предвид. Аз съм много доволна от Дихана.Исках грижа за проблемна кожа и те принцпино имат много добра серия п/в акне, но понеже съм бременна не мога да я ползвам.Разпитаха ме за кожата ми и ми направиха индивидуални продукти. Взех си измивен конфитюр и пилинг за лице, които почистват много добре без не изсушават, дори няма нужда от крем след това и си взех само нощен крем против петна. Аз нямам активно акне, но имам разширени пори и ми излиза по някоя и друга пъпка. Пилингът много добре се справя с порите ми и дори забелязвам,че се посвиха.Другото, което препоръчвам е миене на лицето с мед или мед и сода и вечер маски с алое (сок от саксийно растение)
П.С сори за рекламата ама и конфитюрът им за мама и бебе е страхотен.Не си правя илюзии, че заради мазането нямам стрии, мисля че е и до кожа и до хранене, но кремчето е много добро.

# 441
Здравейте, може ли да ми препоръчате шампоан против пърхот. Всичко има временен ефект, като мина на обикновен шампоан ссе появява пак...може и да е срещу омазняване.благодаря!

# 442
  • Варна
Препоръчайте ми бебешки перилен препарат, моля Simple Smile

# 443
Аз пак съм в търсене на рол-он/стик. Свършва ми Lavilin-a. От него съм доволна, но нещо в съставките не бяхте одобрили тук.

# 444
  • Варна
Аз пак съм в търсене на рол-он/стик. Свършва ми Lavilin-a. От него съм доволна, но нещо в съставките не бяхте одобрили тук.
Аз съм много доволна от ролона на biopha, само че не знам колко са му добри съставките. Само знам, че е без алуминий и алкохол, ама кой знае какво друго има вътре.
Никой ли няма отзиви за перилен препарат за бебета, спешно ми е  Confused

# 445
  • Пловдив
Никой ли няма отзиви за перилен препарат за бебета, спешно ми е  Confused

Сестра ми ползва този - http://www.zoya.bg/%D0%91%D0%B8%D0%BE-%D1%82%D0%B5%D1%87%D0%B5%D … lters=AlmaWin-m48

Доволна е.

# 446
Диди, aз ползвaм този - http://eu.iherb.com/Charlie-s-Soap-Inc-Laundry-Powder-2-64-lbs-1-2-kg/37108 стрaхотен е, нямa грешкa! И е супер, супер икономичен! Купувaм го от aнглийския aмaзон  Peace

# 447
...и аз съм голя мфен на So Bio, носят ми ги от Франция, но сега видях, че вече ги има и в България, намерих ти в един онлайн магазин ...
Гледах положително ревю на BB "Perfecteur de Teint" by So'Bio etic, казват че бил доста покривен. Съставът му е следният :
Скрит текст:
Anthemis Nobilis Flower Water*, Aqua (Water), Dicaprylyl Ether, Dicaprylyl Carbonate, Coco-Caprylate/Caprate, Cocoglycerides, Polyglyceryl-3 Diisostearate, Hydrogenated Castor Oil, Acacia Decurrens/Jojoba/Sunflower Seed Wax/Polyglyceryl-3 Esters, Lauroyl Lysine, Zinc Oxide, Magnesium Sulfate, Sodium Chloride, Trihydroxystearin, Sodium Levulinate, Iris Germanica Root*, Oryza Sativa (Rice) Hull Powder*, Parfum (Fragrance), Punica Granatum Seed Oil*, Aluminum Hydroxide, Sodium Benzoate, Bisabolol, Glyceryl Caprylate, Glyceryl Undecylenate, Glycerin, Silica, Sodium Lauroyl Glutamate, Phytosphingosine, Lactic Acid, Lysine, Magnesium Chloride, Geraniol, Tocopherol, Citronellol, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Extract*. MAY CONTAIN: CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE), CI 77492 (IRON OXIDES), MICA, CI 77491 (IRON OXIDES), CI 77499 (IRON OXIDES). 
Как звучи ? В България обаче май не се внася още. Иначе от масовата козметика аз съм най-доволна от един корейски бб крем, но ми се иска нещ по-малко синтетично вече сякаш...

# 448
  • Варна
Пробвам се сега с минерални пудри и съм доволна, само имам  проблем с улучването на цвета. Neve Cosmetics са по-покривни от Lily lolo, но пък са по-брашнени. Сега съм поръчала три мостри на Магдалена Роза, че не можах да реша пак кой цвят е моят и ще ви кажа после как са, ако някой се интересува.
Сега търся мнения за Efficina Toscana. В кутията за ноември на Goodbox имаше мостра на балсам за обем и вчера най-накрая я пробвах.Много ми хареса, косата ми се разплете и стана лъскава, но пък не съм убедена в чистотата на състава им. Някой може ли да коментира ? А и много ми хареса как мирише...честно казано си възстанових дългогодишно третираната коса единствено с индийски билки и шампоани с растителни масла, но много ми липсва усещането да ми ухае косата след баня.Преди ММ все беше заровен в косата ми и ме душеше след баня, а сега мириша на разни треволяци и вече не ми казва колко прекрасно ухая Sad Иска ми се да си взема серията за обем и душ гел.
Ето тук имат подробен състав, ако може коментар, ще съм благодарна Simple Smile
http://www.bio-cosmetic-brands.com/%D0%B1%D0%B8%D0%BE-%D0%BA%D0% … D0%BE%D0%B0%D0%BD

# 449

Общи условия

Активация на акаунт