БИО / органична и натурална козметика - 5

• 121 043
  • 759
  •   1
Отговори
# 450
  • Варна
Здравейте,
Може ли някой да коментира състава на този серум: 
  Chondrus crispus (seaweed) extract, purified water(aqua), hyaluronic acid, acetyl hexapeptide-8, pentapeptide-18, dipeptide diaminobutyroyl benzylamide, diacetate, acetyl glutamyl heptapeptide-1, palmitoyl oligopeptide, palmitoyl tetrapeptide-7, phenoxyethanol and ethylhexylglycerin.
 Рекламира се като Using only high-quality, naturally-derived ingredients.
Благодаря предварително!

# 451
  • София
Дайте идеи за паста за зъби?
Мия се с парадонтакс без флуорид, но тя  не е за постоянна употреба.
 Peace

# 452
Дайте идеи за паста за зъби?
Мия се с парадонтакс без флуорид, но тя  не е за постоянна употреба.
 Peace

"Поморин" е много добра паста по всички критерии, въпреки че не е точно по темата.

# 453
  • София
A kaкви ароматизанти използвате - за WC, антрета... стандартните имат ли вредни неща в тях?

Пяна за бръснене също не мога да и намеря без по-гадните химии ooooh!

# 454
  • София
Пробвам се сега с минерални пудри и съм доволна, само имам  проблем с улучването на цвета. Neve Cosmetics са по-покривни от Lily lolo, но пък са по-брашнени. Сега съм поръчала три мостри на Магдалена Роза, че не можах да реша пак кой цвят е моят и ще ви кажа после как са, ако някой се интересува.
Сега търся мнения за Efficina Toscana. В кутията за ноември на Goodbox имаше мостра на балсам за обем и вчера най-накрая я пробвах.Много ми хареса, косата ми се разплете и стана лъскава, но пък не съм убедена в чистотата на състава им. Някой може ли да коментира ? А и много ми хареса как мирише...честно казано си възстанових дългогодишно третираната коса единствено с индийски билки и шампоани с растителни масла, но много ми липсва усещането да ми ухае косата след баня.Преди ММ все беше заровен в косата ми и ме душеше след баня, а сега мириша на разни треволяци и вече не ми казва колко прекрасно ухая Sad Иска ми се да си взема серията за обем и душ гел.
Ето тук имат подробен състав, ако може коментар, ще съм благодарна Simple Smile
http://www.bio-cosmetic-brands.com/%D0%B1%D0%B8%D0%BE-%D0%BA%D0% … D0%BE%D0%B0%D0%BD

Didi_Bidi, би ли споделила с какви точно шампоани и билки си възстановила косата си? Моята е доста изтощена и търся нещо натурално и възстановяващо.

# 455
  • Варна
Пробвам се сега с минерални пудри и съм доволна, само имам  проблем с улучването на цвета. Neve Cosmetics са по-покривни от Lily lolo, но пък са по-брашнени. Сега съм поръчала три мостри на Магдалена Роза, че не можах да реша пак кой цвят е моят и ще ви кажа после как са, ако някой се интересува.
Сега търся мнения за Efficina Toscana. В кутията за ноември на Goodbox имаше мостра на балсам за обем и вчера най-накрая я пробвах.Много ми хареса, косата ми се разплете и стана лъскава, но пък не съм убедена в чистотата на състава им. Някой може ли да коментира ? А и много ми хареса как мирише...честно казано си възстанових дългогодишно третираната коса единствено с индийски билки и шампоани с растителни масла, но много ми липсва усещането да ми ухае косата след баня.Преди ММ все беше заровен в косата ми и ме душеше след баня, а сега мириша на разни треволяци и вече не ми казва колко прекрасно ухая Sad Иска ми се да си взема серията за обем и душ гел.
http://www.bio-cosmetic-brands.com/%D0%B1%D0%B8%D0%BE-%D0%BA%D0% … D0%BE%D0%B0%D0%BD

Didi_Bidi, би ли споделила с какви точно шампоани и билки си възстановила косата си? Моята е доста изтощена и търся нещо натурално и възстановяващо.
Да, подробно съм обяснявала в една друга тема, но и тук ще споделя. Първо спрях сешоара и пресите, но докато не махнах химичните бои и комерсиалните шампоани, положението не се промени особено. Започнах да се боядисвам с билковата боя на Хенафокс и редувам миене с :
1. Шампоан и балсам „Neemee” на House of Mistry
2. Смес от шикакай и амла
3. Сапунени блокчета на Сапунената работилница, които са изцяло от осапунени масла
Преди си правех периодично разни маски с различни масла, но вече нямам нужда, особено откакто използвам тези блокчета.
Лошото е, че има един период на адаптация, между отмиването на всички силикони и боклуци от косата и живването ѝ. Аз много пъти бях на косъм да посегна пак към скъпите шампоани и за по-сигурно накрая ги подарих. Коса ми ми е много благодарна в момента Simple Smile
Надявам се да съм помогнала  Hug

# 456
  • София
Не знам дали следите, но в момента в байвип амазоните има акция на Веледа. Гледам, че всичко е по 3бр/к-т, и се чудя заслужава ли си?

# 457
  • Пловдив
Здравейте Simple Smile, предполагам, че е коментирано, но аз не можах да го намеря и затова реших да попитам. Към темата имали списък с вредните неща, които се използват в козметиката и с какво са вредни, или къде мога да прочета какво всъщност се съдържа в продуктите, които ползвам?

# 458

Да, подробно съм обяснявала в една друга тема, но и тук ще споделя. Първо спрях сешоара и пресите, но докато не махнах химичните бои и комерсиалните шампоани, положението не се промени особено. Започнах да се боядисвам с билковата боя на Хенафокс и редувам миене с :
1. Шампоан и балсам „Neemee” на House of Mistry
2. Смес от шикакай и амла
3. Сапунени блокчета на Сапунената работилница, които са изцяло от осапунени масла
Преди си правех периодично разни маски с различни масла, но вече нямам нужда, особено откакто използвам тези блокчета.
Лошото е, че има един период на адаптация, между отмиването на всички силикони и боклуци от косата и живването ѝ. Аз много пъти бях на косъм да посегна пак към скъпите шампоани и за по-сигурно накрая ги подарих. Коса ми ми е много благодарна в момента Simple Smile
Надявам се да съм помогнала  Hug

Разкажете малко повече за тези сапунени блокчета.  Praynig Стана ми много интересно. Вместо шампоан ли се използват или как?

# 459
# 460
  • София
Да сте виждали пяна за бръснене без вредни съставки?

# 461
Има такива пяни, а Лъш мисля, че имат и кремове за бръснене (но имат парабени). За съжаление няма как да ти дам мнение, приятелят ми ползва Кларинс и не иска друго, но ти пускам няколко линка на подобни продукти  Peace Сещам се за тези марки
- това си е крем

- това е пяна и цената е по-добра от тези, които ще намериш

# 462
  • София
Благодаря и аз си мислих за лавера, но дали бяха без химиите, не помня, ще ги потърся.

И последно - за лице ежедневно почистване + подхранване на клоняща към мазна кожа какво бихте препоръчали рядко оставам без нито една пъпка на лицето, а отдавна минаха тези години  Blush

Имам доста органично кокосово масло - за какво мога да го ползвам?

# 463
Лаверата покриват критерии, серията за мазна кожа е с малко силен аромат и неприятен за мен, но ми харесаха като действие.
Кокосовото масло недей само за лице, то е с индекс на запушване на порите 5 от 5

# 464
  • Бургас
Момичета, понеже нищо не разбирам, бихте ли ми казали как ви се струва това като състав. Ще ви бъда много благодарна.

http://www.phytocode.bg/shop/red-out/krem-za-litze-protiv-zacher … 30-ml-detail.html

Общи условия

Активация на акаунт