БИО / органична и натурална козметика - 5

• 120 965
  • 759
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Търся си пяна/гел/сапун за измиване на лицето за нормална/смесена кожа, също и крем, който да овлажнява такава кожа. Искам да са био, ако може да ми препоръчате...
В момента се измивам с Himalaya пяна с нийм (знам, че не е био козметика), оставя Т-зоната ужасно суха, чак лющеща се, другата част на лицето е горе-долу добре. Пробвала съм Мадара флуид за дълбоко хидратиране, на следващия ден кожата ми е ужасно мазна.

# 601
Моята кожа също е смесена - ползвам продукт за измиване, тоник-гел и крем на Нейчъръл Биинг(предлага се от Аквасорс). През лятото често пропускам крема - кожата ми се чувства добре и само с тоник-гела.

# 602
  • Варна
Какъв слънцезащитен за бебе ще ми препоръчате ? Засега се колебая между тези на Alteya и Wooden Spoon.

# 603
Аз също съм със смесена кожа и в момента съм с флуида на "биофичина тоскана"и слънцезащита на "биосолис".Доволна съм и от двата.А за детето мисля да взема нещо на"веледа".

# 604
  • София
Какъв слънцезащитен за бебе ще ми препоръчате ? Засега се колебая между тези на Alteya и Wooden Spoon.

Присъединявам се и аз към питането, защото скоро чакам бебе и не съм сигурна дали ще е достатъчна сянката от сенника на количката по време на разходките. Thinking

# 605
нито една от двете - супер мазни и тежки  Peace между другото формулите и текстурите на Алтея не струват. Защитата на подобни продукти е спорна, затова по-добре отидете в темата за слънцезащита и вземете нещо, което наистина и качествено да предпазва бебето ви

# 606
Alteya предпазва, но много трудно се разнася, оставя бял филм върху кожата. Това определено не ми допадна и съм в чуденка за тази година какво да взимам....

# 607
  • София
между другото формулите и текстурите на Алтея не струват

Между другото ползвах веднъж тестер на техен крем за лице и останах със същото впечатление (хем кожата ми е суха и по принцип толерира по-плътни текстури, но не и в конкретния случай). Та аз лично затова се колебая дали да заложа на бебешката им слънцезащита.

За съжаление видях, че Веледа нямат такъв продукт...четох че Bioderma били ок от нормалната козметика, но наистина е за друга тема Peace

# 608
Скрит текст:
аз мога да ти препоръчам Виши и Ла Рош - тяхната слънцезащита смятам е на много добро ниво, пък и цената им е що-годе като тази на Алтея

# 609
Holly Pink, а какво ще кажеш за състава на Виши и Ла Рош? Не съдържат ли доста вредни съставки?

# 610
Holly Pink, а какво ще кажеш за състава на Виши и Ла Рош? Не съдържат ли доста вредни съставки?
за мен - не  Peace европейската слънцезащита е на най-високо ниво в света, за мен в случая е важна тя. Пък и "вредни съставки" е много субективно - за някой вредна съставка е етеричното масло от лимон, например  Peace

# 611
Благодаря за мнението. Гледам, че на Ла Рош активните съставки са титанов диоксид и цинков оксид, което е добре. Произволно избран на Виши, обаче, съдържа оксибензон...

# 612
  • Sredets/Burgas
Off
Аз вече заложих на Ла Рош Педиатрикс, много доволна съм...  Peace

# 613
Момичета препоръчайте ми нещо за суха кожа и разширени пори. Без значение, може и да не е био. Голяма ми е мъка, тъй като двата проблема са взаимоизключващи и не мога да си намеря подходяща козметика. По точно подходящ крем.

# 614
  • Казанлък
Здравейте момичета! Случайно попаднах на темата и се зачетох в коментарите малко по назад и реших и аз да се включа с мнение относно българската натурална и био козметика! Аз съм от града на розите, но въпреки това никога не се бях доверявала на българските производители, които използват розовото масло в състава на козметиката си. Винаги съм предпочитала нещо известно и вносно. Дъщеря ми е на 10 години и има кожен проблем - гъша кожа. Ходили сме по много дерматолози и са ни изписвали всевъзможни мазила на безбожни цени и то по 3-4 кремчета едно след друго. Ефекта беше мазен слой върху лицето (който много я изнервяше) и нищо друго-пъпчиците си стояха. Като кажех на лекарите, че ефект няма-отговора беше..."ами тя ще го израсте". Ами защо тогава да продължавам да я мажа..!? Тогава реших да пробвам нещо съвсем простичко - Био натурална Розова вода на една местна фирма АЛБА - До колкото знам фирмата произвеждаше предимно био етерични масла и от няколко години прави и био и натурална козметика - http://naturalcosmetics-alba.com/ Много сме доволни, лицето на дъщеря ми се изчисти и сега като видях ефекта на нашата казанлъшка роза Дамасцена и аз си купих кремчетата с роза-дневния и нощния. Гласувам с 2 ръце за българското!!!

Общи условия

Активация на акаунт