Брекети - къде, какви, за колко? - тема 6

• 111 693
  • 731
  •   1
Отговори
# 420
А и искам да попитам мога ли да жабуря......аз го правя с вода, с вода за уста но все пак би ли ми отлепило това брекет примерно..? newsm78

# 421
Да, разбира се, как ще ти отлепи брекет?!

# 422
Ами де да знам... все пак още не съм навътре в нещата...аз дори не смея да си размажа червилото с устни (да ги потрия една в друга), зад ане им направя нещо  Joy

# 423
  • Sofia
Зависи как са били залепени. Специално при мен за една година и нещо не се е отлепвал брекет при ядене на почти всичко. Само за най-твърдите неща внимавам.

# 424
Моите са сапфирени на Inspire ice. Сапфирът няма как да пожълтее. И наистина са много красиви като кристалчета. На снимки избощо не се забелязва, че имам брекети. Отблизо се забелязват, естествено, още повече, че дъгата ми е метална, но това никога не ме е притеснявало. Нищо не се е отлепвало или чупило, а си ям всичко.

# 425
Моите са сапфирени на Inspire ice. Сапфирът няма как да пожълтее. И наистина са много красиви като кристалчета. На снимки избощо не се забелязва, че имам брекети. Отблизо се забелязват, естествено, още повече, че дъгата ми е метална, но това никога не ме е притеснявало. Нищо не се е отлепвало или чупило, а си ям всичко.

Моля кажи за пожълтяването....пушач ли си, пиеш ли кафе?

А да ти си написала, че няма как да пожълтее, но все пак това не есапфир ами така ги наричат просто (не е истински сапфир) има някакви лигатури, които пожълтявали....те сменят ли се или си си с едни и същи?

# 426

Моля кажи за пожълтяването....пушач ли си, пиеш ли кафе?

А да ти си написала, че няма как да пожълтее, но все пак това не есапфир ами така ги наричат просто (не е истински сапфир) има някакви лигатури, които пожълтявали....те сменят ли се или си си с едни и същи?

Не пуша, кафе пия изключително рядко, но наистина сапфирът няма да си промени цвета, така че не се притеснявай. Ако си със силиконови лигатури, те ще пожълтеят със сигурност, но те се сменят при всяко посещение. Аз съм с метални лигатури и не се притеснявам за никакво пожълтяване.

# 427
Ами аз съм със сапфирени и почти не се виждат.... Е ако сме face to face се виждат разбира се, но са много красиви даже.....но аз съм пушач и пия кафе и се притеснявам дали няма да си променят цвета...въпреки че те са прозрачни и придобиват цвета на зъбите ти....
Незнам дали си въобразявам, но каточели има разлика от преди 2 седмици, когато ги сложих Sad

Някой с такива брекети да се включи и  да даде мнение  Laughing

Сапфирените брекети няма да си променят цвета по време на лечението. Това което може да се оцвети е ако има непочистена плака около самия брекет или сте със силиконови лигатури.
В началото на ортодонтското лечение, особено когато са много криви зъбите, можете да видите разлики всеки ден Simple Smile

# 428
  • TX
С естетични съм и самият брекет няма промяна на цвета независимо от храна и напитки, но когато съм със силиконови лигатури те пожълтяват от кафето, също си променят цвета от вино и цвекло, понякога ОД ми насуква тънка тел вместо лигатурите и тогава няма нищо. Но всичко това трябва да са ви го обяснили при избора и при поставяне. 
Sandrita8801 жабуренето с вода е задължителен момент от хигиенизирането, особено при ортодонтско лечение, тъй като всичко това пречи за нормалното четкане и почистване на устата и се налага и жабуркането с води за уста.

# 429
Да ортодонта ми спомена, че се оцветяват тези лигатури, но не знаех, че те се сменят при всяко посещение (това ме изненадва приятно), така или иначе нямам друг избор оцветяват не оцветяват това е положението.......
За жабуренето също го правя, но просто се притеснявам когато го правя по-интензивно да не навредя с нещо затова се допитвам.....не мога да се сетя за абсолютно всичко когато съм при ортодонта ( а аз съм била само веднъж при слагането) и сега изникват постоянно въпроси, вероятно и глупави и не искам да и звъня   по телефона за глупости .......

# 430
А аз да попитам някой от вас имал ли е внезапна силна неприятна болка в даден зъб?
При мен се получи така с горен 6-ти кътник, силна внезапна болка, дори и при допир.Все още ме боли ужасно.
Ако има някакво значение на този зъб имам пръстен, но вече 5-ти месец нося брекети и не съм имала подобен проблем.Чувала съм, че при носене на брекети някои зъби могат да се самоумъртвят и процеса започва точно с внезапна силна болка.

Да не говорим, че ми сложиха и някакви подложки на долните зъби, за да ми повдигнат захапката и още не мога да свикна Sad

# 431
А аз да попитам някой от вас имал ли е внезапна силна неприятна болка в даден зъб?
При мен се получи така с горен 6-ти кътник, силна внезапна болка, дори и при допир.Все още ме боли ужасно.
Ако има някакво значение на този зъб имам пръстен, но вече 5-ти месец нося брекети и не съм имала подобен проблем.Чувала съм, че при носене на брекети някои зъби могат да се самоумъртвят и процеса започва точно с внезапна силна болка.

Да не говорим, че ми сложиха и някакви подложки на долните зъби, за да ми повдигнат захапката и още не мога да свикна Sad
Според мен не се умъртвява,спокойно  Peace Аз също съм с подложки и от време на време усещам как ме стяга конкретно някой зъб и после като го пипна е изтръпнал.Миналата седмица от лявата страна изведнъж всички зъби ми изтръпнаха и на другия ден не ме боляха.Просто според мен си действат брекетите.Ако много те заболи ,пий нещо болкоуспокояващо и ако не мине до ден-два,според мен можеш да се обадиш на ОД  Simple Smile

# 432
Здравейте имам още едно много важно питане. Аз имам проблем с венците-образували са ми се някакви дупки, отдръпват се ,но не от брекетите просто така. Сега разбрах за едно лечение с нерафинирно олио-сутрин се жабури за около 20тина мин, та опасението ми е дали това би ми навредило с нещо на брекетите....?

# 433
  • TX
ортодонта ти би трябвало да е забелязал проблема и да поиска консулт с парадонтолог, всъщност при мен това бе причината да сложа брекети, а не изкривено или некоректно съзъбие. С носенето на брекетите, зъбите си се върнаха на местата си.

# 434
ортодонта ти би трябвало да е забелязал проблема и да поиска консулт с парадонтолог, всъщност при мен това бе причината да сложа брекети, а не изкривено или некоректно съзъбие. С носенето на брекетите, зъбите си се върнаха на местата си.

Да аз ходя на парадонтолог, но там ми почистват зъбен камък, и ми казаха да се чистя с интердентална четка и това е......но сега от 2 седмици откакто съм сложила брекетите не съм била, а мисля че имам нови дупки..... Sad

Общи условия

Активация на акаунт