Брекети - къде, какви, за колко? - тема 6

• 113 156
  • 731
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Аз да се похваля - от днес имам прогноза за свалянето на брекетите, казаха към Нова година. Много добре ми вървят нещата, даже от следващия път ще нося ластиците по другия начин, за сключване на челюстите.

# 106
Аз да се похваля - от днес имам прогноза за свалянето на брекетите, казаха към Нова година. Много добре ми вървят нещата, даже от следващия път ще нося ластиците по другия начин, за сключване на челюстите.
Сега по кой начин носиш ластиците и кой е другия за сключване на челюстите?

# 107
  • София
Сега ги нося от трети горен до шести долен, за да се коригира дълбока захапка, след това се носят вертикално от трети горен до, мисля, трети и четвърти долен, ластикът прави триъгълник, дефакто.

# 108
Сега ги нося от трети горен до шести долен, за да се коригира дълбока захапка, след това се носят вертикално от трети горен до, мисля, трети и четвърти долен, ластикът прави триъгълник, дефакто.
Това не го знаех, мислех че по първия начин освен за захапката се наместват и челюстите защото поне аз вече си затварям нормално устата :д

# 109

В това коригиране на захапката с ластици, знаеш ли какво ще предприемете после за напасване на зъбите и пломбите?

Питам, защото при мен от кучешките назад, зъбите са ми по-ниски, отколкото предните, и изгубиха всякакъв контакт с долните, за да дъвча ми сложи временен композит на два, за да повдига. Не мога да си представя как и кога ще са ми всички на една линия, за да има нормален контакт.  newsm78 newsm78

# 110
Здравейте  Hug  Синът ми е почти на 9 години и опрделено има нужда от ортодонтски услуги. Постоянните предни зъбчета поникнаха едри, завъртяни и с дупчица между тях, а долните са наредени шахматно - едно напред, следващото назад... Назад сме със смяната на млечните зъбчета. Лекуващата зъболекарка посъветва да смени млечните и тогава да търсим ортодонт, но четейки темата започвам да се чудя дали не е време вече. Как смятате?
Аз съм носила брекети едно време /1994-5 година  Mr. Green/. Тогава избор на видове не си спомням да имаше  newsm78  Моля, светнете ми какви видове има и какви са тези цени - 5000 лв за брекети  Shocked Съвсем ми се объркаха понятията като ви четох...

# 111
  • София
Мей си, вероятно се касае за особености на челюстите, аз също затварям добре вече, но долната челюст беше и все още е, но доста по-малко, крива. На всичкото отгоре имах разстояния между долните зъби. Предполагам, че не всички случаи го изискват.
Вероник, пак е до зъби. Вече ми пилиха малко от горните предни зъби, защото страничните им ръбчета бяха доста изразени след изправянето. Аз за пломбите не се притеснявам, винаги могат да се изпилят малко, но имам четири корони, с които още не знам какво ще се случи, възможно е да се наложи да ги сменя. Иначе и аз съм по същия начин, както и ти, но вече го пооправихме, малко остана. Предните зъби бяха прорасли заради дълбоката захапка и оттам и изкривяването на челюстта. Първо ми слагаха ривърс, това е дъга в същата крива форма, само че я слагаха обърната, за да бутне предните зъби надолу и да дръпне задните нагоре. След това отново минах на права дъга, а сега й правят чупки тук-там, за да дърпат или бутат определени зъби нагоре-надолу.

# 112
  • София, ж.к."Разсадника"
Здравейте  Hug  Синът ми е почти на 9 години и опрделено има нужда от ортодонтски услуги. Постоянните предни зъбчета поникнаха едри, завъртяни и с дупчица между тях, а долните са наредени шахматно - едно напред, следващото назад... Назад сме със смяната на млечните зъбчета. Лекуващата зъболекарка посъветва да смени млечните и тогава да търсим ортодонт, но четейки темата започвам да се чудя дали не е време вече. Как смятате?
Аз съм носила брекети едно време /1994-5 година  Mr. Green/. Тогава избор на видове не си спомням да имаше  newsm78  Моля, светнете ми какви видове има и какви са тези цени - 5000 лв за брекети  Shocked Съвсем ми се объркаха понятията като ви четох...
Направи една консултация. Бих препоръчала д-р Надежда Куюмджиева. Мисля, че консултацията струваше 10 лв. Избрах я преди няколко години за дъщеря ми и съм изключително доволна. Наредиха се зъбките като мъниста.   Simple Smile Мога да дам телефон, ако искаш. Работи с часове, които се спазват и не се губи време. Кабинетът е в кв. "Разсадника", почти до кръстовището на бул. "Ал.Стамболийски" и "К. Величков"

# 113
Здравейте  Hug  Синът ми е почти на 9 години и опрделено има нужда от ортодонтски услуги. Постоянните предни зъбчета поникнаха едри, завъртяни и с дупчица между тях, а долните са наредени шахматно - едно напред, следващото назад... Назад сме със смяната на млечните зъбчета. Лекуващата зъболекарка посъветва да смени млечните и тогава да търсим ортодонт, но четейки темата започвам да се чудя дали не е време вече. Как смятате?
Аз съм носила брекети едно време /1994-5 година  Mr. Green/. Тогава избор на видове не си спомням да имаше  newsm78  Моля, светнете ми какви видове има и какви са тези цени - 5000 лв за брекети  Shocked Съвсем ми се объркаха понятията като ви четох...

По всяка вероятност заведете детето на ортодонт. Не чакайте да изникнат всички постоянни зъбки. Когато са излезли горните предни 4 зъбки, вече може да се посети ортодонт, но колкото по-рано, толкова по-добре, особено след като изникват кривички. Ортодонтът най-добре ще прецени какви мерки да се вземат и дали да се почака. А и детето като е малко, проблемът може да се оправи и с шини, не с брекети.  Peace

# 114
  • София
На някой случвало ли му се е да му се изкриви прав зъб, докато е с брекети? Имам един доста крив, който е навътре към езика, а съседният е прав. Сега, този правият се е наклонил навътре към другия. Сякаш кривият е по-силен и го е повлякъл... Малко ми е притеснено, незнам дали да звъня ма ОД...

# 115
Благодаря за свекавичните отговори   bouquet   Ще заведа сина си на консултация, при това възможно най-скоро. Опасявам се да не вземат да му се присмиват децата в училище  Cry  При вашите деца имаше ли подигравки?

# 116
На моята дъщеря не са се присмивали, но самата тя започна да се чувства дискомфортно. Стърчаха отгоре двата кучешки зъба и взе да пофтаря, че приличала на вампирче.    Confused На 12 г. се сдоби с брекетите.

# 117
Благодаря за свекавичните отговори   bouquet   Ще заведа сина си на консултация, при това възможно най-скоро. Опасявам се да не вземат да му се присмиват децата в училище  Cry  При вашите деца имаше ли подигравки?

Вие се погрижете за зъбките отрано, а дали ще му се присмиват в училище никой не може да каже със сигурност. Когато бях малка и носих шини не са ми се присмивали децата. Но помислете, че кривите зъбки също не са причина за самочувствие.  Peace

# 118
На някой случвало ли му се е да му се изкриви прав зъб, докато е с брекети? Имам един доста крив, който е навътре към езика, а съседният е прав. Сега, този правият се е наклонил навътре към другия. Сякаш кривият е по-силен и го е повлякъл... Малко ми е притеснено, незнам дали да звъня ма ОД...
Какъв е периодът на контролните ти прегледи?

# 119
  • София
Какъв е периодът на контролните ти прегледи?
Две седмици.

Общи условия

Активация на акаунт