Брекети - къде, какви, за колко? - тема 6

• 110 538
  • 731
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте , някой имал ли е следният проблем:
С брекети съм от 6 месеца на 2те челюсти. Кожата точно под долната ми устна се зачерви адски много от известно време. Адски е грозно и неприятно. Някой имал ли е такъв проблем ?

А кожата суха ли е? Спомням си, че в началото доста прекалявах с миенето на зъбите. Миех си зъбите по 5-6 пъти на ден и от пастата за зъби, около устните кожата ми се изсушаваше и белеше  Joy .

# 331
На мен рядко ми се разранява устата от брекетите, забелязах обаче нещо - когато пия повече вода се разранява много по-малко. Почнах да се наблюдавам и се усещам, че има моменти когато не съм жадна, устата ми не е изсъхнала изобщо, но брекетите почват да ме дразнят повече и като пия вода (и продължавам да пия по малко вода редовно) се успокоява. Явно устата изсъхва малко - нещо, което няма да се усети без брекети, но с тях само малко да падне нивото на влажността и започват да "залепват" и да правят ранички.

Плюс това, в началото ползвах вода за уста Листерин, тя съдържа алкохол, който изсушава - случваше ми се нощем да се събуждам с пресъхнала уста. Сега ползвам вода за уста без алкохол и определено е по-добре.

Последна редакция: чт, 01 окт 2015, 07:19 от wildBee

# 332
Здравейте , някой имал ли е следният проблем:
С брекети съм от 6 месеца на 2те челюсти. Кожата точно под долната ми устна се зачерви адски много от известно време. Адски е грозно и неприятно. Някой имал ли е такъв проблем ?

А кожата суха ли е? Спомням си, че в началото доста прекалявах с миенето на зъбите. Миех си зъбите по 5-6 пъти на ден и от пастата за зъби, около устните кожата ми се изсушаваше и белеше  Joy .

Хаха същата работа е и при мен сега и само се мажа с балсам за устни..

# 333
Днес челюстта ми се схавана изключително гадно, докато ядях сандвич от черен пълнозърнест хляб. Не мога да си отворя устата напълно и едвам ям. Изпука гадно и до там. Няма болка, но е много неприятно. На някой случвало ли му се е подобно нещо? Имам много дълбока захапка принципно и преди брекетите също ми пукаше от време на време челюстта, сега съм с подложки на задните зъби.

# 334
Аз пък имам чувството, че единия ми зъб се е качил още повече върху другия.. малко де.. (първи върху първи).. възможно ли е да си въобразявам.. :/
11ти ден съм с брекети ;3

# 335
  • Sofia
Днес челюстта ми се схавана изключително гадно, докато ядях сандвич от черен пълнозърнест хляб. Не мога да си отворя устата напълно и едвам ям. Изпука гадно и до там. Няма болка, но е много неприятно. На някой случвало ли му се е подобно нещо? Имам много дълбока захапка принципно и преди брекетите също ми пукаше от време на време челюстта, сега съм с подложки на задните зъби.
Не искам да те стряскам, но имаше едно медицинско състояние, при което се получава спонтанно схващане на челюстта, в следствие на парализа на лицевия нерв. Много неприятно положение, при което ако нерва не се възстанови е просто.... При тези състояния трябва да се действа в рамките на часове. Надявам се, да е било само моментно изпукване и сега да си движиш челюстта нормално, ако ли не - задължително при специалист.

# 336
Аз пък имам чувството, че единия ми зъб се е качил още повече върху другия.. малко де.. (първи върху първи).. възможно ли е да си въобразявам.. :/
11ти ден съм с брекети ;3
Възможно е да си въобразяваш, а може и да са променили позицията си, как да каже някой без да види Simple Smile Все пак, по време на ортодонтското лечение зъбите променят местата си и е напълно възможно зъби, които преди са били на място да се разместят и разкривят малко - идеята е, че на края на цялото нещо всеки ще си е на мястото, не се притеснявай.

Ако имаш съмнения или притеснения задължително питай ортодонта си когато го видиш - дори да е малко и да ти се вижда глупаво, ако го мислиш няма какво да се притесняваш - питай за свое успокоение (даваш доста пари за тази услуга няма нищо лошо да задаваш въпроси Simple Smile ).

# 337

И на мен ми пукаше преди брекетите страшно много. Сега от време на време. Мисля, че има общо с дълбоката захапка, и аз това оправям сега. Не ми се е схващала обаче. Имах една позната, която казваше, че след зъболекар и става така както ти го описваш. Би трябвало да си отмине само.

# 338

И на мен ми пукаше преди брекетите страшно много. Сега от време на време. Мисля, че има общо с дълбоката захапка, и аз това оправям сега. Не ми се е схващала обаче. Имах една позната, която казваше, че след зъболекар и става така както ти го описваш. Би трябвало да си отмине само.
Да, от ставата е според мен. Не го усещам като пареза, да чукам на дърво.

# 339
  • Варна
Да, на мен също ми се е случвало. Слава Богу, вече много по-рядко. Преди да сложа брекетите беше често. Също имам такива подложки, и докторката ми обясни, че болката и схващането може да са от това, че челюстта стои непрекъснато в напрегнато положение заради подложките.

# 340
И аз съм с дълбока захапка, не ми се е случвало много често преди брекетите, но ми се случваше от време на време. При едно по-лошо схващане с повече болка отидох на лекар и той каза, че е от ставата, препоръча да не стискам зъби когато мога, да държа челюстта по-отпусната. Не затварях до край зъбите, то не си личи отвън на лицето защото става дума за няколко милиметра и след това не съм имала проблеми.

Не знам дали е нещо такова това, което се е случило на kitikat, стискам палци да се оправи, но ако се влоши, има повече болка или не се оправи до 2-3 дена е най-добре да се отиде на доктор.

# 341
Здравейте, предложете добър ортодонт в София, при който цялото лечение е на равни вноски и разбира се да не е от тези които взимат по 4000 - 5000 и повече лв. В момента дъщеря ми е с керамични брекети при ОД Иванова и не мога да си позволя друг начин на плащане за да си сложа и аз. Питах в нейния кабинет за разсрочено плащане или отстъпка, но ми отказаха, така че търся друг вариант  GrinningИначе за информация при нея цената за метални е 2000 и за керамични 2500.
 -

# 342
С две ръце препоръчвам д-р Бранимир Кърмаков. Аз съм с обикновенни брекети,цената им е 450 лв на челюст,40 лв смяна на дъга. Намира се на ул. 6-ти Септември точно при малките 5 кюшета. Ако искате ще напиша номер за връзка Simple Smile

# 343
То при 40лв за смяна на дъга пак доста пари ще отидат за цялото лечение.А за затягане и други екстри?

# 344
То при 40лв за смяна на дъга пак доста пари ще отидат за цялото лечение.А за затягане и други екстри?

Без да искам ти писах на ЛС. Не всеки месец се сменят дъги,а какво визираш под "затягане и др екстри "

Общи условия

Активация на акаунт