"Горките ни деца, не случиха на майки!"

• 20 666
  • 334
  •   1
Отговори
# 135
  • Куциндрел
Какво толкова е сложното да гледаш коте. Не го извеждаш, храниш го, радваш му се... Simple Smile
И се съобразяваш с особеностите на характера му. Joy Joy
Не е сложно, разбира се.

# 136
  • където ми харесва
То, ако родителя не иска животно и не му се занимава, по-добре е да не кандисва на акъла на детето и да вземе.
За да се възпита родителя в детето си любов към животните, то трябва и родителя да ги обича и обгрижва.
Аз казвам, че  имам 3 деца. Crazy
Абсолютно. Когато родих дъщеря.ми, имах и куче. Докато тя беше съвсем малко бебе, кучката я охраняваше, после й беше "патерица", докато се учеше сама да се изправя, после станаха дружки в игрите и белите. И, да си призная, радвам се, че дъщеря ми отрасна с животно, още от бебе, защото това я научи на много неща, не само на отговорност за друго живо същество. После, като родих сина ми, тя му помогна да възприеме кучето за нещо различно от играчка. Сами се занимават с кучката ни, както казах и по-назад. Важно е на първо място, отношението на родителя и иъм животното, и към детето му. Оформи ли се правилно тази тристранна връзка, и родителите ще са спокойни, и децата щастливи, и животното добре обгрижено.

# 137
Имаме котка, защото аз исках да имаме котка. Обичам котки. Докато бях дете ми отказваха да  вземат котка и когато станах самостоятелна и голяма, сама си взех. Пък.
Но  не виждам абсолютно  нищо лошо и повреждащо в това, да няма домашен любимец. Въпрос на лични усещания. Не познавам хора с повреда, от това, че са расли без живото, както и такива - отраснали с животинка.

# 138
  • На черешата
Какво толкова е сложното да гледаш коте. Не го извеждаш, храниш го, радваш му се... Simple Smile

Котките са нощни животни и докато е бебе се подгответе за вечерно будуване.  Laughing Нашето през нощта го обръщаше на игра- тичаше, подскачаше, играе и търкаля каквото намери, закача ме. Сега се укроти, спи си.

# 139
  • София
Нищо сложно няма при котките. При сиамката на мъжа ми: косми навсякъде  Sick ; беше се опитала да си остри ноктите на един фотьойл; два пъти се връщахме от път, защото беше задействала датчиците за движение; беше пишкала в обувките му; искаше нощем да спи при нас, а аз въобще не исках да чуя за това, защото обичаше да става и ме будеше; беше агресивна към почти всички, но повече към жени... Освен всичко останало, специално бях предупредила мъжа ми, че ако я иска в нас, да не ме занимава с нея - само и единствено той да се грижи за нея. Да, ама не, опита се небрежно понякога да забравя да мие и чисти след нея и съответно в нас започна да мирише. Което пък беше последната капка за мен.

# 140
  • Пловдив
ох, аз ако може ще се заровя в котета и кучета, най-вече котета. И зайци може..

Но, за разлика от къщата, в която израстнах, тази, в която сега живея не е с такъв двор, в който да си взема куче - градска къща почти без двор е, но пък и не е апартамент. Големи колебания, мъжът ми не е особен фен да вземем коте, така, че...за момента нищо. Освен котетата на майка ми на 8 км от нас. Вече са две, най-новото е от вчера и толкова е сладко, осиновено е от улицата, като първото и си приличат и по характер и външно. Всичките ни котки са били все намерени и то най-миличките, само едно имахме някаква смеска, която купихме, защото давах зор - е, докато не го подарихме, не видяхме бял ден - акаше, цапаше се (имаше дълга козина), не беше гушливо, не беше научено на нищо от първия си собственик-мърляч! За коте е важно от малко да научи, после мнг трудно се оправят пораженията.

Искам да се взема по принцип и у нас коте, уж от тези британските, но съм склонна към прибиране на улични, така правех като малка и определено грижата към животните оформя по-благ характер в детето, учи го на внимание, нали виждам моята - преди ги биеше по главите, сега ги храни, гали правилно...

# 141
Котката за дете трябва да се вземе стратегически. Живеят поне 10 години, тоест хубаво е детето да не е на 2-3, като се вземе котка, за да не вземе хайванчето да се гътне баш когато тийнът го тресе мрачно настроение и тийн депресия. Номерът е да умре точно когато детето стане първи курс в университета.

Иначе гледахме котка 15 години. От 10 донесени у дома котки само една се държеше добре, че да се задържи, иначе след тестов период ги закарвахме по селата, ако са невъзпитани, агресивни или цапат и чупят.

# 142
  • в мъжки прегръдки
Винаги сме имали животни. В момента имаме две котки и китайска мишка. Децата се учат, че животното не е играчка. Него също го боли, огладнява и цапа. Доволна съм, че гледаме животни. А,з смата съм алергична към котките, но се пазя -  поддържам чисто и като ги галя си мия ръцете. Няма да ги махна, защото виждам колко възпитателно действат на децата. Дори се знае кое животно на кой е и всеки си носи отговорност за него. Основното чистене е за мен, разбира се,  но радостта от животните и ползата компенсират този труд.

# 143
  • при късмета
Котката за дете трябва да се вземе стратегически. Живеят поне 10 години, тоест хубаво е детето да не е на 2-3, като се вземе котка, за да не вземе хайванчето да се гътне баш когато тийнът го тресе мрачно настроение и тийн депресия. Номерът е да умре точно когато детето стане първи курс в университета.

Иначе гледахме котка 15 години. От 10 донесени у дома котки само една се държеше добре, че да се задържи, иначе след тестов период ги закарвахме по селата, ако са невъзпитани, агресивни или цапат и чупят.
Как точно изчисляваш кога котката да умре?

И какво значи котка да е невъзпитана? Ти от Кембрижд ли ги взимаш? Не може от котка да очакваш от самосебе си да се впише в твоите представи за възпитана. Котката обикновенно е такава, каквато я направи стопанина

# 144
Котките живеят около 15 години, може и 20. Продължителност на живота е важен фактор при избор на домашен любимец.

Иначе има породи с различни характери, при животните някои поведения са вродени и не се учат. Някои породи са по-темпераментни, други са селектирани за благ нрав. Животните имат по-малко мозък и не се учат като хората. Повечето им неща са вградени...

# 145
Съжалявам да видя, че толкова много хора не искат (всеки според причините си) да вземат домашно животно вкъщи. Само деца отраснали с животно могат да ви кажат колко е хубаво и ВАЖНО това. Детето никога няма да се чувства самотно, дори когато е само вкъщи, ако там има дом. любимец. Детето ще се научи на любов към природата и живите същества, а не към предметите. Ще има приятелче в игрите (ако е котка) или пък ще излиза всеки ден сред природата (ако е куче). Детето ще се научи на отговорност. Ще се научи и на още десетки важни неща, няма да изброявам. А и самият родител ще заобичва животното.

# 146
Най-лошото при моята котка беше, че едвам я опазвахме да не се метне през балкона. Е, веднъж не успяхме и падна от шестия етаж. Резултатът беше размазана задница и страхотна инфекция, защото я открихме след 3 дни. Отказахме евтаназия и живяхме в ада около половин година - операции, смяна на превръзки и т.н., а тя се влачи, вие, ужас просто. Към днешна дата котараната е като нова, но такъв ужас не бих си причинила отново.

# 147
  • Бургас
Винаги сме имали животни. В момента имаме две котки и китайска мишка. Децата се учат, че животното не е играчка. Него също го боли, огладнява и цапа. Доволна съм, че гледаме животни. А,з смата съм алергична към котките, но се пазя -  поддържам чисто и като ги галя си мия ръцете. Няма да ги махна, защото виждам колко възпитателно действат на децата. Дори се знае кое животно на кой е и всеки си носи отговорност за него. Основното чистене е за мен, разбира се,  но радостта от животните и ползата компенсират този труд.
Как успяваш да опазиш мишката от котките?

# 148
...Само деца отраснали с животно могат да ви кажат колко е хубаво и ВАЖНО това...

Не е вярно. В темата писахме много хора, които сме отраснали с животни, но никога не желаем да живеем пак с такива.
Не смятам, че на мен ми е повлияло по друг начин, освен да съм категорична, че под моя покрив животно не влиза.
Което съвсем не значи, че мразя животните, да не ме разбереш погрешно Peace

# 149
Животно у дома НЕ Е природа, това е антитеза на природата...

Мога да кажа, че съм израснала с котка, но не виждам да ме е променило особено. Но загубата й я преживяхме много трагично и повече не искаме.

Общи условия

Активация на акаунт