"Горките ни деца, не случиха на майки!"

• 20 566
  • 334
  •   1
Отговори
# 315
Финландската поговорка е, че къща без котарак не е къща.

Тази не бях я чувала.  Но съм "за"!
Само за котарак ли важи или може и котка да бъде? Laughing

Котарак. Къщата трябва да има котарак, сауна и да се вари бира. Тогава е дом.

Също финландска поговорка: Което не се лекува със сауна, водка или катран, не се лекува изобщо.

# 316
Мамасита,поговорката не важи ли и и за котка newsm78

# 317
  • Beyond the Frontiers
Не знам в коя графа ще се наредя...
Имах куче, от големите породи, изкарах бременност, раждане и първо дете до към 4-тата му година. Не ми се получи. Голям град, ограничено пространство и животното се мъчи и ние с нещастните си опити да му осигурим елементарните условия. Детето го обожаваше...Искрено съжалявам, че второто няма такава възможност. Детето обожава животните...Голямото още пита, кучето като го види се побърква от радост...И на мен ми е мъчно.

# 318
Да вземем коте е едно от най-хубавите неща, които сме правили за децата. Категорично.

Определено не бих могла да гледам куче, мишкоподобните са ми досадни, насекомите и влечугите не бих могла да обичам, но наличието на домашно животно в къщи е голям позитив за децата. Задължително е да има условия за това.

# 319
      Ожалиха детето ми, защото отказвам да допусна животно вкъщи.

Категорично отказвам да допусна животно вкъщи. Който съжалява децата ми поради тази причина, е идиот. Точка.

# 320
  • Някъде на път....
Ми не, който ляга с кучетата, става с бълхи:) всъщност въобще не съм dog person, понякога даже сладките кученца ми стоят някак гадно.
Ау, досега си мислех че аз съм нещо сбъркана, да не харесвам кучета.... newsm78
Но ако е така, поне не съм сама....  Wink

# 321
Догитaтa сa куул. Зaпетaя,  Mr. Green  hahaha

# 322
Какви бълхи бе, Мамасита? Sunglasses
Да не лягам с улично куче?
Всеки месец се обезпаразитява кучето!

# 323
  • където ми харесва
Какви бълхи бе, Мамасита? Sunglasses
Да не лягам с улично куче?
Всеки месец се обезпаразитява кучето!
О, моля те, безсмислено е. Сега, нали знаеш, от девет кладенеца ще ти донесе вода, за да те убеди, че дори твоето куче има бълхи.
Аз, честно казано, не разбирам хората, които не обичат животни. Не разбирам и тези, които при наличието на пространатво в дома си, или двор, пак не искат. Но, това си е лично мой проблем. Сигурна съм, че те не разбират, как допускам кучето си да спи в леглото ми.

# 324
Adellle, радвам се, че по тази тема сме на едно мнение! Hug

# 325
Моя звяр имаше бълхи миналата година и каквото и да правех, пак се пълнеше до месец с бълхи, но беше ужасна година! Много влага, много слънце, пак влага, абе рай за всякакви твари. Ми...изтърпяхме я, нищо, че и нас накълцаха гадовете. Като я обичаме, няма да я изгоним.

# 326
  • София
Като дете прибрахме едно коте, което майка ми го изхвърли на дъжда болно.
Един от най-тъжните ми дни в живота. И да, остана ми като травма.
Тя не беше готова да гледа животни, а и не положи никакви усилия заради мен.
После имахме куче и го подарихме. Родителите ми тотално отказаха да се грижат за него и да ме подкрепят.

Сега, години по-късно имаме 2 котки вкъщи, и майка ми ги обича и глези много повече отколкото аз го правя. А баща ми иска да си вземем куче.

Та, мисълта ми е, ако сте сигурни, че не искате животни в къщи - не взимайте!

# 327
Даже ако не сте напълно сигурни, че искате, не вземайте животно!

Ужасно ме вбесяват хора, които вземат куче или коте, но като се сблъскат с ежедневните ангажименти, разбират, че това не е за тях и изоставят животните! Twisted Evil
Толкова подло и нечестно е спрямо животното! Tired
То не е виновно, че хората не знаят какво искат.
И не заслужава да бъде подмятано като парцал!

Правете си сметката предварително. Naughty
Животното е живо и иска грижи. Също така прави и бели. Wink
Не е играчка, само да му се радвате и да го сложите после на дивана.

# 328
  • Бургас
Ужасно мъчно ми става,когато видя куче изеведено на разходка,а стопанинът му не спира да му врещи,дърпа,рита...............Що за любов е това?

# 329
Ужасно мъчно ми става,когато видя куче изеведено на разходка,а стопанинът му не спира да му врещи,дърпа,рита...............Що за любов е това?
Ти сигурно се не караш на децата си?  newsm78 Моето куче се дърпа страшно много на повода, непослушна е, палава, дива... НЕ съм я ритала, нито врещяла, но определено се е случвало, за нейно добро, да и викам, след като се е спускала пред някоя кола и прочие, като не е била на каишката. Случва се и да я подръпвам. То ясно, че аз не съм я възпитала, но не означава, че трябва да я търпя да ми се качи на главата!

Общи условия

Активация на акаунт