Слънце пече, много е добре! С януарче на море! (56)

• 79 131
  • 500
  •   1
Отговори
# 210
  • sofia
на връщане към Комо решихме да вземем рейса, тъй като следващото корабче беше след час и стигаше в 5,30, а ако помните бях платила до 15,30 за паркинг, а и рейса беше 10 евро по-евтин от кораба  Wink, всъщност стигнахме при колата в 16,30ч, но бяхме извадили късмет.
Минахме през един аутлет в Швейцария и се върнахме в Милано. Оставихме колата и взехме метрото до Дуомото, едно от малкото красиви неща в Милано

Минахме през Галерия Виторио Емануеле 2

Театър Ла Скала, обходихме центъра и се прибрахме. На мен това ми е поредно хедене в Милано и не ми е любим град, винаги преспиваме там преди круиз или друго пътуване.
Та Буби, накратко, ти реши, но Милано от всичките градове и села, които минахме бе най-малко впечатляващо.
Прекрасен ден от мен.

# 211
люба, аз съм била в предколедна Виена - страхотно е! изобщо не се чудете! украса, коледни базари, атмосфера, абе чудно е! там е мястото за коледно настроение! Simple Smile

буби, само милано не си заслужава, но ако не държите на италия, от него с рентакар може да се стигне през генуа до френската ривиера. много готина разходка е. мнението ми за милано е точно като на Люба - грозноват и скучен на фона на всичко друго, което може да се види в Италия. Дуомо и тайната вечеря - скука и половина Simple Smile

аз не съм влизала в последно време, че големи преживявания имахме с Дара. залепи някакъв вирус в детската, за седмица направи ангина, дадоха й антибиотик за сефте и той взе, че й прецака стомаха - започна да повръща и отказа да пие лекарства и да яде. така, на 14-тия ден от болестта й нашият педиатър каза, че е време да ни приемат в болница. тя не беше яла нищо от 3 дни... с 300 зора и с тържествени обещания ни остави половин ден да видим дали няма да успеем да я стабилизираме вкъщи. и успяхме, но още не мога да си отдъхна, защото Никчето и той кащля бая и сега борбата продължава...вече трета седмица...

# 212
  • sofia
Мале, Елч, ужасно е ! Добре, че сте се справили със ситуацията, и да АБ много често така влияят на стомахчетата, най-често става разхлабен стомах и вече по-тежката форма, както е било при вас.

Какво стана със залепването при Дара, аз следя Лия и мисля, че приключи този въпрос при нея.

Френската ревиера е една идея по-луксозна разходка си мисля(нямам предвид, че трябват повече пари за разходката не е така селски тип), местата са малко по-претенциозни, но пък съм съгласна с Елч, че е приказно.

# 213
тя и разстройство получи, но не беше драматично. а хем си давах чинни пробиотик през цялото време....

люба, наистина е една идея по-претенциозно, но пък не по-малко интересно, а и буби е френскоговоряща, ще й е приятно Simple Smile аз там бих се върнала с удоволствие с мм се бяхме настанили като ходихме в Ница и оттам всеки ден - в различен град. всеки нов град, който повещавахме веднага ставаше любимия на мм и заявяваше, че там иска да живее като стане милионер  Mr. Green

иначе за слепването. Дара продължава да се слепва. гледаме на около 40 дни да я поглеждаме отдолу и разлепваме малкото, което е тръгнало да се сраства. но го правим задължително, докато спи, иначе изобщо не ми дава да погледна отдолу. това си й остана като травма.

# 214
  • София
Любааа, сбъркала си си професията ще знаеш:) Страхотни пътеписи редиш, а за снимките нямам думи, красотааа!:)

Елч, измъчили сте се много...Sad

Аз съм малко тралала вече, след като първо Вики се разболя, повръщаше, а после 3-4 дни беше със силни болки в стомаха, та си беше и той в къщи. Отделно спожиха ваксина на Алекс, една от гадничките и след това се разболяха ММ, Вики и накрая милия и той. Кашляше доста, та се бях поуплашила, но всичко в крайна сметка всичко мина вече.
 Едни кътници също така са му наизлизали и е адски кисел и залепен за мен. Не признава друг, не ми дава миг покой. Това ме е поизнервило доста, ама това е положението, веднъж вече го преживях, ще оцелея и сега:)

# 215
какче, много добре те разбирам!
и ние сега дебнем да сложим 2-те ваксини на Нико след 1 годинка. Педиатърът вика "като оздравеят, 5 дни след това елате" е, какво значи да оздравеят? тя Дара не е спирала да кашля от лятото - половин година ли да я държа в нас?

и за зъбите ми е ясно. на Нико първият зъб му изби на година почти и сега ги е заредил по 2 по 3 го мъчат Simple Smile като шизофреник е - ту се хили като ряпа, ту реве като заклан Simple Smile)))

абе я кажете има ли още някое дете, което не казва "Р"?
чудя се дали е време за логопед Sad

емили, къде се загуби? не свърши ли тази отпуска? Simple Smile

# 216
  • sofia
Елч, мнооого отдавна казва Р Лия, на 3.5г беше, но пък Ира го каза доста по-късно.

Леле Какче, големи мъки са били. Дано не ти се разболяват така накуп, че е ужас

# 217
Елч, Калоян не казва Р. Само в думата "три" го казва и то едно продължително. Нещо като "тррри". За звуците Р и Л четох, че към 5г-5г и половина ги усвояват. За звука Р е добре да го упражнява в комбинация с Т и Д. Например - три, трактор, дракон. Също така да се упражнява как прави кончето, да се жабури. Калоян го хванах, че може да казва тррррррррррррр, докато си играеше с едни колички и бръмчеше с тях и от тогава го карам да се упражнява.

# 218
Дара със слюнка в устата казва чудно "р", но без е едно глухо, не е чисто "р" определено.

# 219
В събота бях седнала да пиша отговор, даже бях сигурна, че съм го постнала...  newsm78 Вече съвсем съм изкукуригала...

Елч, разбирам те много добре. И аз миналата седмица бях в джаза с малките - и двамата се тръшнаха. В градината на Зори се разшета един вирус, натръшка ги всички. Единия ден имало само 7 деца в групата. Зоринка го изкара на крак, нещо като ларингит беше, защото прегракна и една суха кашлица, която ми изкара акъла. Но тя вдига рязко висока Т (39 и малко) и го изгаря набързо, и на другия ден беше репичка. Но Митачко като вдигна една кьопава 37,2 и не я свали три дни, направо ме изпопритесни. На всичко отгоре една постоянна суха кашлица, нон стоп, продра се. Е, разгеле, на 5тия ден бутнахме вируса най-сетне и изведнъж текна хремата напред, падна Т и детето спря да кашля. Зор видяхме и ние. На всичко отгоре аз бях в болнични, но ходех до обяд да си върша работата, че много задачи ме затрупаха... Следобед пък ММ отиваше да бачка и така...  Whistling
А на Зори навремето АБ голяма поразия й направи на коремчето, направо спазми и болки, разстройство, ужасни реакции правят от тъпите АБ.
Надявам се да си починете малко от вируси.  Praynig

Люба, мислила ли си да си направиш туристически блог? ЗНаеш ли колко е полезно да прочетеш достоверно мнение със съвети, направо от извора?!? А на всичко отгоре, ти имаш дар слово за разкази. Помисли ли.  Wink   Hug  Прекрасни снимки и разказ!

И аз да питам къде е Еми.   Rolling Eyes

# 220
Мили момичета, не съм влизала и чела, само набързо днес успях да прочета за болнички...Дано всички вече са добре.

Свърши отпуската...отдавна. Но съм се отдала на едни цветни градини...дострояваме на вилата и съм на сто места. Луда цветарка съм вече.

Ще прочета разказа на Люба и всичко, което сте писали ще пиша повече за нас.

Винаги мисля за вас, дори и да не влизам често.

# 221
Еми супер, че се разписа  Hug

Ние сме Ок за сега. Другите ко праийти бе?  Mr. Green

# 222
И ние вече сме добре, още покашлят леко, нооо бива.  Sunglasses Аз бач яко, успявам и да ходя да потренирам след работа и ме е ударила една енергия...  Hug  А днес в Пловдив беше лято. В 17:30ч като си тръгвах след работа в колата ми показваше 23 градуса. Колата беше паркирана на сянка и по това време вече е почти тъмно.  Crazy Лудо време!

Елч, вие как сте? Надявам се здрави!

Еми, радвам се, че писа. Представям си ги твоите цветни градини, явно ти се отдава.  bouquet

# 223
Люба,  Hug на един дъх прочетох пътеписа ...чудно, а снимките -уникални! Много сте готини, поздрави на Жоржи.

Буби, радвам се, че има подобрение. И Сами беше болен миналата седмица, вече е на градина. Докато беше вкъщи го гледаше майка ми и беше много спокоен, разбран, откакто тръгна на градина отново е нервен вечер, не слуша, сърди се и плаче за всяка глупост. Има проблеми там с едно момченце, разбрахме че и други деца си оплакват от въпросното момче. Смятаме вече да говорим с госпожите.

Какче, ще се справиш, няма грешка в теб. Въобще, вие майките с близка разлика между децата сте герои за мен. Аз не усетих зор, защото с едно пораснало дете е съвсем друго.

Зайка  Hug бързо да се адаптира Мишето.

Елч, започна ли да мислиш за 03.12 ? Heart Eyes Как е Дара? Сами не може да казва Р, но освен нея не казва и Ъ в думи. Иначе може да произнесе Ъ, но в думите го заменя с У...оф измъчихме се с това говорене ние.

А по градини и цветя съм луднала. Доставя ми огромно удоволствие да се занимавам с градината.

# 224
Емили, явно стрелците сме го ударили на хобита Simple Smile))
аз почти съм завършила кутиите за спомени на децата. после ще ви ги покажа. освен това открих квилинга и разбира се, сладкарското хоби Simple Smile

как да не мисля за рд, то навсякъде пише 3 декември - не са срокове на годности, не са концерти, оферти, абе важна дата си е Simple Smile аз вече почти съм измислила как да го празнувам тази година, освен това преглеждам торти, че още нямам идея или по-скоро имам 1-2, но не са избистрени още Simple Smile

иначе не сме здрави още. дара се оправи, но нико си подкашля, днес трябваше да му бием ваксината, но ще отложим, та всички вкупом сме си в нас ще 10 дни.

Общи условия

Активация на акаунт