Слънце пече, много е добре! С януарче на море! (56)

• 79 129
  • 500
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Елч, браво! Страхотна торта!

# 241
Оу, Елч, невероятна торта. Честит рожден ден с малко закъснение. Да си много обичана и обичаща!

Подаръкът, който си е пожелала ще е под елхата. Обяснявам ѝ, че Дядо Коледа е само един, идва винаги в нощта срещу Коледа и никой не може да го види. Но понеже хората много харесват идеята, затова на Коледа и те си разменят подаръци и се маскират и т.н.

Тути, какъв дрон взе? Аз купих за подарък на племенника от Амазон. Беше малко импулсивно, че ми се стори евтин, но нищо не съм чела по темата. Ще трябва да разпечатам и разни упътвания да четем.

# 242
а има ли някое детенце, дето вече да не вярва в дядо коледа?

на мен дара вчера ми вика "Мамо, дядо Коледа истински ли е?" аз казвам, че той не може да се види, но въпреки това ще влезе през прозореца и ще й остави подаръците под елхата на Коледа. а тя ме поглежда и ми казва "Ами аз мисля, че щом не мога да го видя и не мога да го пипна значи не е истински" Питам я "А откъде мислиш, че идват подаръците?" казва ми "Мисля, че майките и татковците ги оставят там." и докато аз се чудя дали да не й кажа истината тя ми вика "мамо, шегувам се. разбира се, че дядо Коледа е истински" Simple Smile))) но все си мисля, че това ще й е последната коледа в заблуда, даже не съм убедена, че ще я изкара докрая Simple Smile

# 243
Амии тя усеща твоята несигурност, щом си помислила да признаеш, половин крачка си направила. Аз си мисля, че малко деца достигат сами до този извод, на по-голямата част други им отварят очите. Аз нямам никакъв спомен как съм достигнала до тази истина, но най-вероятно брат ми ме е просветлил (той ме учеше и на мръсните думички). А на Дария дядо ѝ скоро беше разказал, че когато ние сме били деца, той е бил дядо Мраз, тя ме пита сега баща ѝ ли е Дядо Коледа.

# 244
  • София
Еее, как последната година - малки са още. При нас и каката и всичките и набори още не са се отказали от Дядото Simple Smile Но явно на 4+ са в такъв етап - каквото не могат да видят, значи не съществува - онзи ден обяснявах на моите за Бог - как някои хора вярват и това е висша сила и трябва да сме добри и съпричастни и т.н. коледни приказки, но Боян беше категоричен, че не вярва щом като не може да го види.
Ох, вчера пък ми говори колко е гадно да си влюбен и да се целуваш по устата и аз му казвам, че като порасне и той ще си има гаджета и т.н. и стигаме до момента как ще се ожени, както аз съм се омъжила и после няма вече гаджета и той най-спокойно ме пита: "Е ако съпругът ти умре?". Направо ме втрещи, аз ест. казвам, че това е невъзможно и да не говори глупости, но той си настояваше на въпроса. Още го мисля колко спокойно ги говореше...

# 245
  • Пазарджик
Елч тортата е страхотна и аз много искам да направя подобна  Grinning

Дейзи това е дрона,мм го купи от ebay

http://www.ebay.com/itm/Drone-Dron-SYMA-X5C-1-NUEVA-VERSION-con- … :PMkAAOSwf-VWXtJM

Елч,Нелката все още си вярва,то и на мен ми се ще да вярвам още,така да обичам всичко Коледно  Grinning
Таня спря да вярва в първи клас,някой беше и подшушнал

# 246
Елч, тортата е уникална! Много оригинална и много твоя! Чудесна! Браво! Hug

Тази вечер бяха изнесли списъците в градината. Сами иска самолет с дистанционно. Откъде го е измислил, като уж искаше детски лаптоп? Видях че друго момченце е пожелало същото, та подозирам че нашия е чул от него.
Не сме измислили други подаръци, но ще има!  Grinning

# 247
мерси за похвалите, момичета! Simple Smile

мрм, и ние с дара наскоро говорихме за смъртта. обяснихме си, че е съвсем нормално, всички се раждат, порастват и умират. не знам дали е правилно, но си мисля, че децата не трябва да се страхуват от смъртта. тя е нещо нормално, неприятно, болезнено, но нормално.

емили, самолет с дистанционно ми звучи много сложно...

аз много мразя да лъжа и сигурно затова ми се ще Дара час по-скоро да разбере за дядо Коледа, но няма да го правя нарочно де Simple Smile иначе съм й казала, че има и фалшиви дядо коледовци.

# 248
Калоян още си вярва в Дядо Коледа. Ние за смъртта говорим поне от половин година насам.  За раждането поне от около една. Даже миналата седмица ме попита кой ще се грижи за тях ние с татко му като умрем. Беше доста тъжен тогава.

# 249
Елч, тортата е уникална, не че съм очаквала друго, но с всяка следваща надминавате себе си!  Hug И е толкова точно попадение за теб, че нямам думи!

И аз започнах лека-полека да позапълвам списъка с подаръците...
Мисля, че Зоринка наистина вярва в дядо Коледа или поне не се замисля дълбоко по темата истински ли е, къде е и прочие. Поне не ме е питала. Утре ще ходим на куклен театър и представлението е за дядо Коледа, така че ще видим дали ще изникнат допълнителни въпросчета.  Rolling Eyes

Иначе темата за смъртта я избягвам целенасочено. Мисля, че е още малка, за да говорим. Една от прекрасните страни на детството е именно тази безгрижност, в която детското съзнание не се замисля за грозните и страшни неща, съпътстващи живота. Има време, ще стигнем и до там, така или иначе това са неизбежни житейски истини, но предпочитам засега да не мисли за това.

# 250
е, буби, как няма да е за мен, като аз съм си я измислила Simple Smile)))

иначе аз лично с детето си не избягвам никакви теми. постави ли ми въпрос отговарям, щом пита значи е дорасла да чуе отговор. друг е въпросът как ще го представя и колко точно пряма ще бъда с нея. ще ми се да вярвам, че се съобразявам с възрастта й, ама знам ли Simple Smile))) и все се сещам как преди повече от година ме пита:
- Мамо, ти нали имаше бебе в корема?
- Да - казвам аз.
- И нали тати ти го беше сложил там?
- Да - отново потвърждавам аз.
- Ама каааак? - любопитно пита тя. Simple Smile))))

# 251
  • sofia
Искам да ви кажа, че Ирен на 11г все още вярва в Дядката

# 252
ее, Люба, как така, бе?
Не мога да повярвам, че никой никога не й е казал, че не съществува.

# 253
  • sofia
Казвали са й много деца, но моите подаръци винаги са били добре предадени, а и тя ми вярва безрезервно. Не се майтапя.
А и писмата на Феликс е хубава книжка

# 254
И при нас като деца подаръците винаги бяха много сполучливо сложени под възглавниците ни (нямахме елха).
И аз гледам да не избягвам теми за разговор. Калоян на 3г ме попита как излиза бебето. На 4 вече питаше как влиза.

Общи условия

Активация на акаунт